Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Äldre artiklar

Sportcheferna om lagbyggena: Vimmerby

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Vimmerby.

Sportcheferna om lagbyggena: Piteå.

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Piteå.

Ettans fem bästa backar

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till backarna

Sportcheferna om lagbyggena: Huddinge

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Huddinge.

Ettans fem bästa målvakter

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Först ut är de fem bästa målvakterna.

Sportcheferna om lagbyggena: Mariestad

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Mariestad.

Sportcheferna om lagbyggena: Nyköping

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nyköping.

Sportcheferna om lagbyggena: Boden.

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Boden.

Morgon Claesson, ettans bästa domare. Del 2

Fortsättning på intervjun med ettans bästa domare, Morgan Claesson.

Morgon Claesson, ettans bästa domare. Del 1

Vinnare i omröstningen "Hockeyettans bästa domare" berättar om sin vardag, om hatarenor, om han blivit hotad och varför han egentligen inte ville ha utmärkelsen.

Holmgång möter Tobias Björklund

Han har vunnit backarnas poängliga i både J18;s och J20:s högtsaligor och har en andraplats i ettans bakom en viss Joel Persson. Men det finns massor med annat att snacka med Bois hemvändare om.

Sportcheferna om lagbyggena: Troja

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Troja.

Sportcheferna om lagbyggena: Visby

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Visby.

Sportcheferna om lagbygget: Kalmar

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Kalmar.

Intressanta för Bois?

Bois jagar just nu en center. Men vad finns det på marknaden? Jag har scannat av marknaden och rankat hur troligt det är att de skulle vara intresserade av Bois.

Sportcheferna om lagbyggena: Krif

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Krif.

Holmgång möter klubbchefen

Vad gör en klubbchef? Hur mår klubben? Vad händer med hallbygget? Vad ska vi göra för att nå allsvenskan? är några av frågorna som får svar i detta avsnitt av Holmgång.

Sportcheferna om lagbyggena: Tranås

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Tranås.

KH presenterar supporterklubbarna: Viking support

Som supporterklubb nummer 10 presenteras Viking support, supporterklubb till laget med ettans näst högsta publiksnitt, Nybro.

KH presenterar supporterklubbarna: Red tigers

Huddinge är ettans kanske framgångsrikaste lag och borde ha ett större följe ön vad laget har. Några som försöker

Kan jag allt?!

Kan du allt?! Ungefär så löd ett mail jag fick i mailkorgen och här försöker jag svara på hur pass bra koll jag har på hockeyettan egentligen.

KH presenterar supporterklubbarna: Oxarna

Senast presenterade jag Rebellerna, idag är det de stora rivalerna i Oxarna som står på programmet.

KH listar norra ettans bästa värvningar

Vilka är det vassaste värvningarna i den norra ettan? Jag listar en femma med målvakt som skulle bli sylvass!

KH listar östra ettans bästa värvningar

Ett lag i den östra ettan har värvat tyngre och mer välmeriterat än de andra. Vilket lag tror ni det är?

Klubbarnas ekonomi: En genomgång

Alla klubbar fixar elitlicensen, men det kanske ändå kan vara intressant att se hur ekonomin ser ut? Jag har sammanställningen.

KH presenterar supporterklubbarna: Rebellerna

Det finns rivaliteter och så finns det rivaliteter. Den hetaste rivaliteten är kanske den mellan Skövde och Mariestad, något som tydligt framgår när jag presenterar Rebellerna.

KH listar västra ettans bästa värvningar

Vilka är de bästa värvningarna i den västra ettan? Jag listar en femma med målvakt som skulle bli supervass!

KH listar södra ettans bästa värvningar

Vilka är de bästa värvningarna i den södra ettan? Jag listar en femma med målvakt som skulle bli supervass!

KH presenterar supporterklubbarna: Flying cranes

Hur mycket jag än vill så har jag inte alltid rätt. Det fick jag bevisat när jag idag presenterar ettans största supporterklubb Flying cranes, som alltså är större än Blue foxes.

KH presenterar suppklubbarna: Black train support

Bloggen rör sig mellan ytterligheterna. Senast presenterade vi ettans antagligen största supporterklubb, idag den kanske minsta, nygrundade Black train support.

KH siar om västras poängligavinnare

Visst är det roligt att läsa om supporterklubbar?! Men det måst till lite variation i läsningen också, därför har jag idag valt att lista vilka jag tror vinner de interna poängligorna.

KH presenterar supporterklubbarna: Blue Foxes

I min jakt på att lyfta fram hockeyettans sanna hjältar, supporterklubbarna, så har vi nu kommit fram till den antagligen allra största: Tyringes Blue foxes.

KH presenterar supporterklubbarna: White Angels

Min expose bland hockeyettans supporterklubbar fortsätter idag allra längst ner i sydvästra Sverige, till Kallinge. Där jobbar Mattias Johnsson och hans White Angels stenhårt för att stötta KRIF.

KH presenterar supporterklubbarna: Bamsingarna

Hockeyettans supporterklubbar lägger ner ett jättejobb utan att få synas i strålkastarljuset alls. Det tänker jag bidra till att ändra på, denna gång presenteras Bamsingarna.

KH presenterar supporterklubbarna: Gryphons

Hockeyettan engagerar massor med folk, men supporterklubbarna får aldrig någon media. Det tänker jag göra något åt och presenterar därför några här under sommaren! Först ut är Gryphons.

KH synar de nya reglerna

Varje säsong uppdateras hockeyns regelbok, idag släppte hockeyförbundet årets ändringar. KH synar dom och tycker till, är ändringarna bra eller dåliga?

KH kartlägger lagen i västra del 6

Naturligtvis sparade jag de stora derbyrivalerna till sist. Skaraborgslagen med lika mycket kärlek till varandra som Tom hyser för Jerry. Men ska det bli kattens lek med råttan också i år?

KH kartlägger lagen i västra Del 5

Näst sista delen av min genomgång av den västra ettan innehåller förra säsongens seriesegrare och nykomlingen som imponerade.

KH kartlägger lagen i västra del 4

Idag presenterar jag två lag som sett till sina förutsättningar överpresterat. Köping kommer säkert bli att räkna med också i år, men är Kumlas storhetstid över?

KH kartlägger lagen i västra del 3

KH fortsätter syna trupperna i den västra ettan. Denna gång har turen kommit till två av lagen som överraskade mest förra säsongen, det ena negativt, det andra positivt: Lindlöven och Forshaga.

KH kartlägger lagen i västra del 2

Idag fortsätter jag min kartläggning av västra hockeyettans trupper. Efter omröstning på facebookgruppen "Hockeyettan västra supportersnack" så blir det Grums och Köping som presenteras denna gång.

KH kartlägger lagen i västra. Del 1

Varför inte ge en liten introduktion till trupperna i västra ettan? Här kommer de första två lagen i min kartläggning av trupperna så här långt.

PANTAMERA

Nu är det dags för ytterligare en pantrunda. Hör av er till Göran på 0737821475, ställ ut säckarna så försvinner de runt klockan 18 TISDAGEN den 25 Juni

Ettans starkaste trupp del 5

Vilket lag har ettans just nu starkaste trupp? KH rankar tränarna och avslöjar svaret!

Ettans starkaste trupp del 4

Vilket lag har ettans just nu starkaste trupp? KH rankar forwards!

Ettans starkaste trupp del 3

Vilket lag har ettans just nu starkaste trupp? KH rankar centrarna!

Ettans starkaste trupp del 2

Vilket lag har ettans just nu starkaste trupp? KH rankar backarna!

Ettans starkaste trupp del 1

Vilket lag har ettans just nu starkaste trupp? KH rankar målvakterna!

Krönika Silly och lite tankar

Halva maj månad gånget och efter några veckors lugn så fylldes då den sista backplatsen med en fin pjäs. En kille som har lirat ett flertal kval och har varit kapten i ett mycket stabilt Borlänge.

Angående extra årsmöte

Då ishallen just nu är en byggarbetsplats så är ingången till kafeterian just nu på ishallens baksida mot fotbollsplanen.

Sillykollen säsongen 19/20

Så här ser lagbygget ut just nu för Bois del.

Hur kan lagbygget 19/20 se ut?

Lagbygget börjar ta form och det börjar bli intressant att spekulera i hur det kommer att se ut när det är klart. Här har jag försökt sammanställa hur det skulle kunna se ut.

Extra årsmöte

Söndagen den 28/4 kl 11 är det extra årsmöte. Varmt välkomna!

Oxarnas årsmöte

Söndagen den 24/3 är det dags för Oxarnas årsmöte.

Pantamera

Oxarna har tillsammans med Pantamera ett samarbete som innebär att alla burkar som samlas in ger pant. Ge oss även alla era "tyska" burkar så hjälper ni oss att hjälpa Mariestad Bois.

Medlemslotteriet 2018

Läs vidare för att se ifall ni har vunnit Oxarnas medlemslotteri 2018. Vi tackar för att ni vill vara medlemmar och stödja vår förening och detta är ett av våra sätt att ge någonting tillbaka.

Spelaromdömen efter halva serien, del 2

Hur har forwards skött sig så här långt? Detta skriver jag om i del 2 om min spelargenomgång efter halva grundserien.

Spelaromdömen efter halva serien, del 1

Jag summerar spelarna instatser så här långt och kollar också spåkulan hur det kommer se ut framöver.

KH tippar västra ettan: Plats 2

Jag kommer under tiden fram till seriestart att försöka mig på den svåra uppgiften att sia hur den västra ettan kommer att sluta. Håller ni med?

KH tippar västra ettan: Plats 5

Jag kommer under tiden fram till seriestart att försöka mig på den svåra uppgiften att sia hur den västra ettan kommer att sluta. Håller ni med?

KH tippar västra ettan: Plats 6

Jag kommer under tiden fram till seriestart att försöka mig på den svåra uppgiften att sia hur den västra ettan kommer att sluta. Håller ni med?

KH tippar västra ettan: Plats 1

Jag kommer under tiden fram till seriestart att försöka mig på den svåra uppgiften att sia hur den västra ettan kommer att sluta. Håller ni med?

KH tippar västra ettan: Plats 4

Jag kommer under tiden fram till seriestart att försöka mig på den svåra uppgiften att sia hur den västra ettan kommer att sluta. Håller ni med?

KH tippar västra ettan: Plats 3

Jag kommer under tiden fram till seriestart att försöka mig på den svåra uppgiften att sia hur den västra ettan kommer att sluta. Håller ni med?

KH tippar västra ettan: Plats 7

Jag kommer under tiden fram till seriestart att försöka mig på den svåra uppgiften att sia hur den västra ettan kommer att sluta. Håller ni med?

TÄVLING inför DERBYT

NÖJESLOKALEN har lagt upp en tävling på sin facebook som innebär att ni kan få en riktigt bra söndagseftermiddag. För vinnaren blir det Roomescape innan matchen, biljetter till matchen och käk.

KH tippar västra ettan, plats 9

Jag kommer under tiden fram till seriestart att försöka mig på den svåra uppgiften att sia hur den västra ettan kommer att sluta. Håller ni med?

KH tippar västra ettan: Plats 8

Jag kommer under tiden fram till seriestart att försöka mig på den svåra uppgiften att sia hur den västra ettan kommer att sluta. Håller ni med?

KH tippar västra ettan: Plats 10

Jag kommer under tiden fram till seriestart att försöka mig på den svåra uppgiften att sia hur den västra ettan kommer att sluta. Håller ni med?

KH tippar västra ettan: Plats 11

Jag kommer under tiden fram till seriestart att försöka mig på den svåra uppgiften att sia hur den västra ettan kommer att sluta. Håller ni med?

KH tippar västra ettan: Plats 12

Jag kommer under tiden fram till seriestart att försöka mig på den svåra uppgiften att sia hur den västra ettan kommer att sluta. Håller ni med?

Holmgång om skills competition

I detta avsnittet av Holmgång så ligger fokus på nästa helgs skills competition men det blir också lite snack om säsongen som gick och säsongen som kommer.

Ny tid för skills competition!

Efter att vi varit tvungna att skjuta upp skills competition pga avsaknad av is, så har vi ny fått en ny tid för det populära evenemanget.

Silly season: Hudiksvall

Hudiksvall har en av ettans högsta spelarbudgetar om inte den allra högsta. Än så länge har man dock fått förvånansvärt lite "bang for the buck", blir det bättre i år?

Silly season: Kalmar

Kalmar är en riktigt kaxig nykomling som inte räds att knipa rivalen Nybros spelare och tränare. Frågan är om de också kniper Nybros allettanplats?

Skills competition uppskjuten

Då värmen gjort att man ännu inte kommit igång med att spola is (för varmt för att få nog kyla), så kommer isen inte hinna vara klar till den 5/8 då skills competition skulle gå av stapeln.

Skills competition!

Söndagen den 5/8 kl 16 så begår Mariestad Bois a-lag ispremiär med skills competition!

Silly season: Nybro

Nybro har de två senaste säsongerna kvalificerat sig för spel i allettan, mycket tack vare en stark defensiv. Det ser ut att bli smålänningarnas vapen också i år.

Ekonomiska läget för topplagen i ettan

Ju mer information desto mer publik. Ja så enkelt kan man säga att det ser ut när jag synar topplagens ekonomi.

Silly season: Tranås

Tranås återkommer i år till den västra serien, nu är man ett lag för allettan igen.

Silly season: Lindlöven

Lindlöven har gjort riktigt bra höstserier under de senaste två säsongerna för att sedan "dö" under allettan.

Silly season: Forshaga

Ett lag som haft svårt för att riktigt få ut sin fulla potential de senaste åren är Forshaga.

Silly season: Väsby

"Vilda Väsby" känns som ett Stockholmslag som är lite på g, Två år i rad har laget kvalificerat sig för allettanspel och man fortsätter att spänna musklerna också för säsongen som kommer.

Silly season: Skövde IK

Skövde IK spelade förra året allettan norra och kvalificerade sig för playoff 1. Där åkte man dock ut mot ärkerivalerna Mariestad Bois.

Silly season: KRIF

Lag nummer två ut i min presentation av några av de intressantare hockeyettanlagen är KRIF. Laget gick till playoff 3 förra säsongen och man har inte sänkt ambitionsnivån till den kommande.

Silly season: Borlänge

Jag siktar på att kartlägga hur silly season går för några av de intressantare lagen i hockeyettan. Först ut är kvalserielaget från den västra serien, Borlänge.

Bois silly season

Så här ser lagbygget ut inför säsongen 18/19.

Protokoll årsmöte

Den 28/3 höll Oxarna årsmöte, här är protokollet!

Årsmöte 28 /3 kl 18.30

Supporterklubben Oxarna

Krönika: En helt annan grej

Nu har den första av de roliga månaderna på året börjat. Allettan har satt igång...

Så här slutar allettan

Jag har dragit på det in i det längsta men nu är det till slut dags att avslöja hur jag tror att allettan norra slutar.

Medlemslotteriet 2017

Oxarna lottar ut julklappar bland er medlemmar och i år har vi en biljett till konserten i Katrinhallen som förstapris och lite chokladaskar som andra priser. Läs mer här nedan

Holmbloggen siar om utgången av allettankampen

Tre lag gör upp om två platser till allettan. Just nu är det Skövde och Borlänge som har platserna, men på slutet har Köping närmat sig. Jag avslöjar hur kampen slutar!

Holmbloggen: Det bästa för svensk hockey!

Det nya SHL-avtalet ger unika möjligheter att ge svensk hockey chans att utvecklas. Men är svensk hockey och SHL samma sak?

KRÖNIKA: Lite Västerås, lite Borlänge o lite annat

Förra lördagen kom Västerås på besök. Ett Västerås som har ett jättekonto att betala ut löner med, massor med folk som kommer och tittar på deras matcher, och en mycket bra hall.

Holmbloggen: Vilket lag har bästa spelarna?

På lördag är det dags för toppmöte mellan Bois och Västerås. Men vilket lag är bäst spelare för spelare? Här får ni svaret!

Holmbloggen summerar första halvan

Halva höstserien är nu spelad och jag checkar av hur det gått för lagen så här långt.

Vilka lag är de verkliga talangfabrikerna?

En analys av vilka lag som är bästa plantskolorna.

Oxstödet

Efter de två senaste säsongerna där vi i Supporterklubben Oxarna har lanserat den lyckade insamlingen "Resehjälpen" så har vi i år bestämt oss för att sjösätta nästa projekt.

Holmbloggen: Speltips omgång 3

Förra omgången så fanns det inte så mycket som var spelbart, men i dagens matcher i västra serien så bjuds det på betydligt mer spelbara odds.

Tröj-gate

Nu ska jag gå emot hela hockeysverige: Jag tycker Troja gjorde rätt som stängde av sina supportrar!

Holmbloggen: Inför omgång två med speltips

En analys av den första omgången samt ett kik med speltips på omgång två.

Holmbloggen tippar serien: Plats 1

Så har vi då kommit till laget som kommer att ta hem serien.

Holmbloggen: Mariestads tränare om lagbygget

Sist men inte minst, Mariestad Bois är en av favoriterna och Karl Helmersson är mycket nöjd med lagbygget.

Holmbloggen tippar serien: Plats 2

tvåa i mitt tips blir ett lag som jag tror har förutsättningar för att bli ett topplag inte bara i grundserien utan också i en alletta.

Speloddsen med kommentarer

Svenska spel har släppt oddsen på vilka de tror tar hem ettan västra. Här kommer dom tillsammans med en kommentar om vad jag tycker om oddsen.

Holmbloggen: Skövdes tränare om lagbygget

Näst sist ut i intervjuserien med tränarna i hockeyettan västra är Skövdes välrenommerade tränare Tomas Kämpe.

Holmbloggen tippar serien: Plats 3

Nu närmar vi oss den absoluta toppen av den västra ettan. Idag presenterar jag nämligen trean i serien.

Holmbloggen: Västerås tränare om lagbygget

Nu börjar vi närma oss slutet av försäsongen och därmed också slutet av intervjuserien med tränarna i västra hockeyettan. Tredje sist ut är Västerås tränare Thomas Paananen.

Holmbloggen tippar serien: Plats 4

På fjärdeplats hittar vi ett lag som är starkare men ändå får en sämre placering.

Holmbloggen tippar serien: Plats 5

Laget som tar den sista allettanplatsen är riktigt bra och jag tror att de kommer att kunna vara med och bråka också om en playoffplats efter jul.

Holmbloggen tippar serien: Plats 6

Nu har vi nått det magiska strecket kring allettan. Nu tippar jag nämligen det lag som kommer att vara det sista att missa allettan.

Holmbloggen tippar serien: Plats 7

Nu börjar vi närma oss allettanplatserna på allvar i Holmbloggens serietips. Idag presenteras det lag jag tror tar sjunde plats.

Holmbloggen tippar serien: Plats 8

Striden på den undre halvan kommer att bli tät, det visar att också åttonde lagt erhåller 10 plus.

Holmbloggen tippar serien: Plats 9

Nu har tipset nått plats 9.

Holmbloggen tippar serien: Plats 10

Holmbloggens tips för västra hockeyettan rullar vidare. Nu har vi hunnit till tiondeplatsen.

Holmbloggen tippar serien: Plats 11

Holmbloggen tippar hur den västra ettan kommer att sluta. Nu har vi nått elfteplatsen.

Holmbloggen tippar serien: Plats 12

Med 12 dagar kvar till seriepremiären så är det hög tid att börja tippa serien. En plats i taget presenteras, först ut presenteras plats 12.

Holmbloggen: Surahammars tränare om lagbygget

Joakim Lundholm har lyckats med bedriften att kvala kvar sitt Surahammar i ettan tre år i rad. I år har man dock högre ambitioner.

Uttalande från styrelsen

Uttalande från Oxarnas styrelse angående gårdagens händelser.

RESA till Västerås

Här är chansen att följa med på Västeråsresan FREDAGEN den 15 september för endast 200 kronor OCH DÅ INGÅR INTRÄDET. Avresan sker 15:30 ifrån ishallen. (För icke medlemmar: 275 kr)

Holmbloggen: Träningsmatcherna så långt

Kommentarer om lagens träningsmatcher så här långt.

Holmbloggen: Lindlövens tränare om lagbygget

Lindlövens tränare Jussi Salo är en mycket skicklig tränare, kanske västra ettans bästa. I år har han ett väldigt intressant lagbygge att coacha.

Oxatugget grillar Kalle Johansson

I detta avsnitt av Oxatugget berättar Kalle Johansson i Bois sportgrupp om hur man bygger ett vinnande lag.

Oxatugget formerar laget

I del tre av vloggen Oxatugget så hjälper vi Helmer formera laget och Henrik kommer med ett kaxigt uttalande gentemot Skövde IK.

Holmbloggen: Kumlas tränare om lagbygget

I Holmbloggens kartläggning av lagen i västra serien har nu turen kommit till Kumla och deras tränare Mattias Andersson.

Holmblogggen granskar träningsmatcherna

Nu står vi precis i starten av träningsmatchandet, ett par lag har redan börjat medan några precis ska till. Jag har bestämt mig för att granska hur lagen valt att matcha på försäsongen.

Holmbloggen: Arbogas tränare om lagbygget

I min intervjuserie med västra lagens tränare har nu turen kommit till Arboga och deras välmeriterade tränare Lenny Eriksson.

Oxatugget om förväntningar på forwards

Senast snackade Oxatugget om förväntningar på målvakter och backar, denna gång följer vi upp med vad vi vill se av forwards.

VLOGG: Förväntningar på spelare del 1

I det andra avsnittet av nya vloggsatsningen namnges den och listas förväntningar på målvakter och backsida.

RESA till Västerås

Som medlem i Oxarna får ni chansen att följa med på Västeråsresan FREDAGEN den 15 september för endast 150 kronor. Avresan sker 15:30 ifrån ishallen. (För icke medlemmar är kostnaden 225 kr).

Replica matchtröja

Beställ din egen matchtröja

HOLMBLOGGEN: Så långa resor har lagen

Funderar du på att åka och kolla på ditt favoritlag? Jag har sammanställt hur långt du får åka i vinter!

Skills competition-dags!

Nu är det bara två dagar kvar, på söndag är det dags för årets ispremiär och skills competition.

Holmbloggen: Hockeyettans tio bästa lag del 2

Placering 6-10 fick ni igår, idag är det den absoluta toppen av hockeyettan som presenteras.

Holmbloggen: Hockeyettans tio bästa lag del 1

Efter att proffsen Henrik Skoglund och Mikael Mjörnberg lagt fram sina topp 10-listor så är det nu min tur att lägga fram hockeyettans topp 10.

Holmbloggen: Forshagas tränare om lagbygget

Forshagas tränare Per Lundell är en gammal storspelare med Bois som moderförening. I år så är han dock motståndare då han tränar Forshaga.

PREMIÄRVLOGG!

Idag kan ni för allra första gången se en vlogg om Mariestad Bois. Henrik Andersson och Krister Holm snackar i premiären om säsongen som gick.

Holmbloggen: De tio bästa som blev kvar

Tidigare har jag listat de bästa nyförvärven inför säsongen, här kommer topp 10 av de som förlängde.

Holmbloggen; Köpings tränare om lagbygget

Näst ut i Holmbloggens intervjuserie av västra hockeyettans tränare är Daniel Eriksson, Köpings tränare

Holmbloggen: Så firade lagen sommar

Sommaren är snart slut och isen ska beträdas. Men vad har lagena gjort under sommaren egentligen? Bloggen reder ut!

HOLMBLOGGEN: INSAMLINGAR

Hockeysäsongen har inte dragit igång än men något det är högsäsong för är insamlingar. Är det bra eller dåligt?

Holmbloggen: Grums ass tränare om lagbygget

Grums ställer ett förhållandevis rutinerat lag på benen för att vara nykomlingar i ettan. Det allra mest rutinerade kortet är dock assisterande tränaren Magnus Roupé.

Blogg: Tio ungtuppar som värvats flygfärdiga

Det är ett stort steg att ta från juniorspel till seniorspel och alla lyckas inte, men här kommer min lista på 10 nyförvärvade förstaårsseniorer jag tror lyckas.

Blogg: Enköpings tränare om lagbygget

Trots rätt höga förväntningar på sig blev förra säsongen inget vidare för Enköping. Nu siktar man på att göra bättre ifrån sig trots flera tunga spelartapp under nye tränaren Robert Kimbys ledning.

Blogg: Nu införs elitlicensen

I år är det dags för införande av elitlicens i hockeyettan. Men blir den verkligen den räddning som hockeyettan behöver?

Bloggen: Borlänges tränare om lagbygget

Det förväntade topplaget Borlänges tränare, Dennis Hall, gör sin första säsong som tränare för ett a-lag. I en intervju berättar han nu om sina tankar kring laget och motståndet.

Bloggen: De bästa nyförvärven i västra ettan

En redogörelse över de bästa nyförvärven i västra hockeyettan.

Skills competition

Söndagen den 6/8 kickar Bois säsong igång med en rivstart. Då arrangerar nämligen Oxarna skills competiton!

Bois årsmöte

Imorgon onsdag den 7/6 kl 19 är det dags för Bois årsmöte. Be there!

Instagram och twitter

Nu kan ni följa oss på instagram och twitter

Medlem 2017/18?

Snart börjar en ny säsong och inför detta behöver vi fler medlemmar. Läs igenom alla erbjudanden och glöm inte att signa upp er. TILLSAMMANS ÄR VI BÄST I SKARABORG

Är det just dig vi söker?

Vi söker någon som vill trumma under a-lagets hemmamatcher

Tränarna gästar Holmgång

Två av Bois tränare, huvudtränare Karl Helmersson och målvaktstränare Viktor Måbäck, gästar detta avsnitt av poddradioprogrammet Holmgång.

Den stora utvärderingen

Bättre sent än aldrig sägs det ju, så här kommer till slut den stora utvärderingen.

Holmgång säsong två avsnitt 6

Vi träffar Mikael Ericson som är styrelseordförande i Mariestad BoIS.

Bois silly season

Här kan ni följa Bois lagbygge inför säsongen 17/18.

Inte bara i Skövde...

Säsongen är slut, allt slutade tvärt...

Bussresa Ljungby Fre 17/3

Bussresa Ljungby Fredag 17/3

Brewitz månadens eldsjäl

Boiskommentatorn Robin Brewitz utsågs av Oxarna till månadens eldsjäl.

Allt eller inget, SÄSONGENS VIKTIGASTE MATCH

KRÖNIKORNA är tillbaka och jag ska ge er lite om allt från min syn på hockey och livet i övrigt...

Vinnare 7/3

Vilka som har vunnit första utlottningen på sin donation!

Sponsring

Sponsra Oxarna från nu och över säsongen 17/18!

Insamling till Bois

Här finns alltid information kring insamlingen

Oxarnas årsmöte

Igår höll Oxarna sitt årsmöte.

Holmgång säsong 2 avsnitt 5

Poddcasten Holmgång avslöjar hur playoff1 slutar, men också hur experterna tycker allettan södra var.

Årsmöte 1/3 19:00

Supporterklubben Oxarna bjuder in till årsmöte den 1/3 kl 19 i Katrinhallens cafeteria.

BOIS FÖRENINGSMÖTE 21/2

Ni missar väl inte Bois föreningsmöte?!

Gratisresa!!

Ni har väl inte missat att anmäla er till gratisresan till matchen mot Kallinge/Ronneby.

Klargörande från styrelsen!

Med anledning av vår ordförande Henrik Anderssons avhopp vill vi i Oxarnas styrelse komma med ett viktigt klargörande.

Ordförande avgår

Oxarnas ordförande avgår och ställer sin plats till förfogande.

Holmgång säsong 2 del 4

Detta avsnitt av poddradioprogrammet Holmgång innebär en avstämning av den första halvan av allettan.

GRATIS resa till Kallinge/Ronneby

Sponsorer gör det möjligt att åka gratis till Kallinge/Ronneby den 19/2

Eldsjälar

December och januari månads Eldsjälar presenteras här

Statistikderbyt

Vilket lag vinner Skaraborgsderbyt? Vi låter statistiken tala!

KH:s allettantips plats 1-5

Henrik och KH utmanar varandra om hur allettan kommer att sluta. Nu utser KH toppen av serien.

Henriks allettantips plats 1-5

Då var det dags att avrunda med tabellplaceringarna i toppen!

KH:s allettantips plats 6-10

Dags för det stora allettantipset!

Henriks allettantips plats 6-10

Dags att summera!

Holmgång avsnitt 3

I säsongens tredje avsnitt av Homgång så är det de tre experterna i panelen som återkommer och summerar grundserie och siar om allettan.

Presentation av Troja

Sist ut att presenteras av de södra allettanlagen är Troja.

Presentation av Nybro

Nybros tur att granskas en smula. Mina skeptiska glasögon är på!

Presentation av Vimmerby

Presentation av en tredje allettanmotståndare, Vimmerby har turen kommit till denna gång.

Presentation av Kristianstad

KIK, en av BoIS nya motståndare i Allettan!

Presentation av Kallinge-Ronneby IF

Presentation av våra blivande allettanmotståndare Kallinge-Ronneby IF-

Holmgång säsong 2 avsnitt 2

Dags för ännu ett avsnitt av podcastprogrammet Holmgång. Denna gång är det våra fyra succényförvärv Arvid Ljung, Tobias Björklund, Linus Pellfolk och Oskar Norlöv som grillas.

Vem tippar bäst?!

Nu när grundserien är färdigspelad så har vi äntligen möjlighet att få svaret på vem som vann tipstävlingen.

KH synar statistiken

Nu när serien är färdigspelad så är det på sin plats att syna Bois statistik ordentligt och det är just vad jag tänkte göra i denna krönika.

Kungörelse från styrelsen.

Oxarna tar ställning!

Bussresa Lindlöven 12/11

Bussresa till matchen mot Lindöven 12/11 Matchen börjar 14:00 och bussen går från Katrinhallen 11:00

Eldsjäl

Oktober månads Eldsjäl presenteras här

Holmgång säsong 2 avsnitt 1

Dags för första avsnittet av säsong två av poddradioprogrammet med Bois i fokus, Holmgång. Denna gång är det en panel med sportgruppsmedarbetare som medverkar.

Utvärdering efter fem omgångar

Nu när det spelats fem omgångar av serien tänkte jag göra en avstämning av hur lagen presterat så här långt.Vilka lag har gjort det bra, vilka är besvikelser? Så här tycker jag lagen inlett serien.

2!! Bussar till Skövde!

Vi har nu börjat fylla en andra buss till Skövde på onsdag! Anmälningstiden förlängs till onsdag kl 12!!

Invasionsresa till Skovde!

Vi har gjort det förut och kan göra det igen! Häng med till Skovde och hjälp till att plocka hem tre pinnar till Skaraborgs stolthet!

Västra lagens träningsmatcher

Vilka lag har visat att de är att räkna med under träningsmatcherna och vilka har mer att bevisa? Här kommer hur lagen i västra serien träningsmatchat med kommentarer!

KH:s tabelltips plats 4-1

Nu kommer sista delen i oxarnas tabelltips. Sista ordet får Krister Holm som avslöjar hur han tror toppen kommer att se ut.

Säsongens första supporterresa! INSTÄLLD

Säsongens första resa blir till Åse & Viste Arena och derbymatch mot Grästorps IK fredag 23/9.

Henrik sista del i tipset. Plats 1-4

Nu avslöjas säsongens slutgiltliga seriesegrare.

KH:s tabelltips plats 8-5

KH fortsätter sin nedräkning av hur serien kommer att sluta, och efter denna gång så vet ni vilka som missar respektive går till allettan.

Henriks tabelltips plats 5-8

Då var det dags för placeringarna 5-8 i Henriks tabelltips. Håll till godo!

KH:s tabelltips plats 12-9

Henrik och Krister tippar hur tabellen kommer att se ut efter hösten spelats. Denna gång tippar Krister bottenlagen.

Tabelltips 9-12!

Nu är det dags för Henrik och Krister att visa vem som har det skarpaste sinnet att se in i framtiden!!

BoIS lagbygge säsongen 16/17 DEL 3

Del tre, intervju med "Helmer" bland annat!

BoIS lagbygge säsongen 16/17 DEL 2

Fortsättning på BoIS...

BoIS lagbygge säsongen 16/17

Då var det dags för det finaste laget att få en sammanställning. Håll till godo!

Skövde IK:s lagbygge 16/17 del 2

Igår fick ni en första delpresentation då Henrik skrev om målvakts- och backsida. Nu kommer del två där tränare och forwardssidan presenteras.

Skövde IKs lagbygge 16/17

Dags att presentera derbyrivalen Skövde IK. DEL 1

Åker/strängnäs lagbygge 16/17

En "betaverision" får det bli då Åker ej har fler än 11 spelare klara i dagsläget.

Poddcast med Andreas Fäger

Holmgång besöker Mariestad BoIS klubbchef Andreas Fäger och pratar om hans idrottsliga karriär, yrke inom SISU och hans visioner för klubben.

Surahammars lagbygge 16/17

Med ett par dagars försening så kan vi nu presentera Surahammars lagbygge inför säsongen 16/17.s Larsson.

Arbogas lagbygge 16/17

Efter att Henrik Andersson fått visa framfötterna två helger i rad är det denna gång Krister Holms tur. Han presenterar då Arboga.

Grästorps lagbygge 16/17 UPPDATERAD!

Turen har kommit till Grästorp som ser ut att ställa ett juniorlag på isen.

Forshagas Lagbygge 16/17

Turen har kommit till Forshaga, laget som grundar med "BoISare"

Kumlas lagbygge 16/17

I Krister Holm och Henrik Anderssons presentationer av lagen i division 1 västra har nu turen kommit till Kumla.

Hur är hockeyettanklubbarnas ekonomi?

Hur ser det egentligen ut med ekonomin bland hockeyettanklubbarna detta nådens år då det är dags att inför elitlicensen på denna nivå?

Lindlövens lagbygge 16/17

Dags för Henrik i hans och Kristers "duell" att gå igenom Lindlöven.

Enköpings lagbygge 16/17

Krister Holm och Henrik Andersson har utmanat varandra. Vem kan göra de bästa kartläggningarna av de kommande motståndarna och vem tippar bäst? Denna vecka kartläggs Enköping.

Holmgång avsnitt 16 - Eddie Larsson

Holmgång har denna gång besök av den Boisfostrade SM-guldmedaljören Eddie Larsson.

Köpings lagbygge säsongen 16/17

"Ska vi gå upp ska vi inte äventyra ekonomin", sa man innan säsongen enligt Tobias Pennerborn, sammankallande i Sportrådet.

Borlänges lagbygge säsongen 16/17

i en artikelserie presenterar Henrik och Krister lagen i division 1 västra säsongen 16/17. I denna första artikel presenteras förra säsongens succélag Borlänge.

Sammanställning av Västra!

I denna serien kommer Krister och Henrik noggrant gå igenom alla lag i Västra serien, för att till slut lägga ett tips på hur serien slutar!

Årsmöte

Oxarna kommer att hålla årsmöte den 23/3!

Holmgång avsnitt 15 - Johan Henriksson

I detta avsnitt av holmgång gästas studion av Bois ordförande Johan Henriksson.

Januari och februaris Eldsjälar

Här kommer intervjuer med Eldsjälarna Jan och Margareta Roslund

Holmgång avsnitt 14

Panelen är åter sammankallad med Peter Stenberg, Rickard Blom och Richard Thorell.

Holmgång avsnitt 13

Detta avsnitt av Holmgång gästas av hockeyettans chefredaktör Mikael Mjörnberg.

Intervju med månadens Eldsjäl

December månads Eldsjäl blev Mattias "IQ" Pehrson

Intervju med Martin Bard

Här kommer en presentation av styrelseledamot Martin Bard

Intervju med sekreterare Susanna Johansson

Näst ut att intervjuas är Susanna Johansson

Intervju med Anna Engström

Nästa styrelseledamot ut att intervjuas är Anna Engström

Intervju med styrelseledamot Krister Holm

Nu fortsätter intervjuerna med Oxarnas styrelse och näst på tur står Krister Holm

Holmgång avsnitt 12

En "toppad" panel med Peter Stenberg, Richard Thorell och Andreas Appelgren pratar om hur det gått för BoIS hittills under säsongen och förväntningar inför allettan.

Bussresa till Tranås INSTÄLLD

Den 28/12 startar Allettan med bortamatch i Tranås för Bois och Oxarna anordnar bussresa dit

Insamling för att hjälpa Bois med resorna!!

Oxarna startar här en insamling för att hjälpa Bois med resekostnaderna i Allettan Norra

Intervju med november månads Eldsjäl

November månads Eldsjäl blev Sven-Erik "Svenne" Olsson

Holmgång avsnitt 11 del 2

Del 2 i den långa intervjun med Andreas Appelgren. Denna gång om hans tid som tränare i Bois och Skövde.

Holmgång avsnitt 11

Andreas Appelgren är på besök i en lång intervju som delas upp på tre delar.

Intervju med oktobers Eldsjäl

Christian Kvist blev utsedd till månadens Eldsjäl i oktober

Bussresa till Grästorp

Fredagen den 20/11

Intervju med Oxarnas ordförande

Vi tänkte presentera alla i Oxarnas styrelse

Holmgång avsnitt 10

I detta avsnitt av Holmgång är panelen på besök.

Bussresa till Tranås INSTÄLLD

Söndag den 8 november

Matchtröjor

Sista chansen att beställa matchtröja!!

Intervju med månadens Eldsjäl

September månads Eldsjäl är Johny Sahlström.

Jonsson gästar Holmgång.

Avsnitt 9 av Holmgång! Fredrik Johnsson gästar och pratar om sin karriär.

Bussresa till Enköping INSTÄLLD

Oxarna anordnar första bussresa för säsongen söndag 4/10 till Enköping.

Matchtröjor

Intresseanmälan för nya matchtröjan. Boka din tröja senast den 7/10

Holmgång 8, ramstävling och tränarna

I Holmgång avsnitt 8 så blir ni både inbjudna till en omröstning om hejarramsor och får lyssna till tränarnas tankar inför säsongen.

Eldsjäl

Vi vill ha er hjälp att hitta eldsjälar i Bois

Holmgång avsnitt 7

Dags för Holmgång del 7! Peter Stenberg, Rickard Blom och Richard Thorell gästar och Krister Holm ställer frågor om kommande säsong, domarnivån i hockey-Sverige och en intressant sammanslagning.

Holmgång avsnitt 6

I Holmgång avsnitt 6 är det nyförvärven Sander Berg, Douglas Lögdahl och Christian Hägg som intervjuas.

Guldfemman igång!

Nu är det dags att återupprepa förra årets succésäsong. Priser till ett värde av ca 8000 kronor.

Holmgång avsnitt 4

Nu var det dags för podradioprogrammet Holmgång avsnitt 4. Denna gång blir det intervjuer med Philip Larsson och Johan Lindbom, två av nyförvärven.

Holmgång avsnitt 3

Det tredje avsnittet av podcasten Holmgång ligger nu uppe. Där får ni höra fortsättningen på samtalet med Ronny Johansson, nu om lagbygget.

Podcat: Holmgång avsnitt 2

Detta avsnitt av Holmgång gästas av Ronny Johansson som berättar om sin karriär.

Sista för säsongen!

Vi sa att vi hade sista kraftsamlingen för ett tag sedan, men vi kör en till...

Oxarnas årsmöte

Lördagen den 28/2 kl 10 så hålls Oxarnas årsmöte i ishallens kafeteria. Alla medlemmar är varmt välkomna, Oxarna bjuder på fika!

Guldfemman är avgjord!

Läs här för att se vilka som vann i den Hockeyguldfemma som sålde bäst i hela Sverige i denna säsongen!

Playoffbuss till Västervik

Bois har tagit sig till playoff för andra året i rad. Detta år siktar vi på att ta oss vidare, men då behöver laget vårt stöd. Därför anordnar oxarna nu en supporterresa till Västervik.

Bussresan till Borlänge inställd

Bussresan till Borlänge är inställd.

Bussresa till Borlänge

Sista seriematchen för säsongen kan också bli den helt avgörande matchen för om Bois ska nå playoff. Vi vill göra vårt för att hjälpa laget dit, hänger du på också?

Panta mera!

Sponsra BoIS med din pant, vi gör jobbet!

En sista kraftsamling!

VI har haft flera delar av denna i år och nu gör vi ett sista ryck!

Bussresa till Grästorp

Fem segrar på sex matcher innebär att Bois nu leder serien. Nu ska den försvaras, till att börja med mot Grästorp. Ni hänger väl med dit?!

Nytt besked om Forshagaresan

Tyvärr kommer inte resan till Forshaga att vara gratis för alla, utan endast för dem som var med första resan.

"GRATIS" RESA OCH ENTRÈ!

Fredagen den 23/1 blir det gratis buss och entré till Bois match mot Forshaga.

Bussresa till tidig seriefinal - INSTÄLLD!

Söndagen den 4/1 väntar en mycket viktig match mot toppkonkurrenten Kumla på bortaplan.

Bussresa till premiären

Häng på på premiären som också är en gratismatch!

Extraöppet i shopen!

Nu innan jul har du chansen att handla dina julklappar på kvällstid i ishallen!

Guldfemman!

Nya spelare tillgägnliga samt statistik!

Bussresa till Grästorp

Fredagsmatcher är vi inte bortskämda med att kunna ha bussresor till, men nu på fredag så möter Bois Grästorp på bortaplan.

Lördagsresa till Vimmerby!

Lördagen den 8/11 är ett utmärkt tillfälle att få till en härlig festdag. Då arrangerar Oxarna nämligen en bussresa till Vimmerby.

Gratis minigolf den 18/10!

Kom och spela gratis minigolf på Lördag, köp en lott, kasta lite boll och tjata med spelarna från A-laget...

Bussresa till Arboga INSTÄLLD

Nästa söndag (den 12/10) är det dags för säsongens första bussresa. Häng på du också!

Så slutar division 1 västra!

Imorgon släpps pucken för den första seriemactchen, dags att komma med det ultimata serietipset!

Mariestad starkt bakåt

Sist ut i bedömningen är mitt eget Mariestad Bois. Ett lag som framför allt är starkt defensivt.

Ett svagare Vimmerby?

Vimmerby känns som något svagare i år men kommer ändå tillhöra toppen.

Räcker Västervik till?

Är det dags för Västervik att nå allettan för första gången?

Skövde favoriter?

Som nummer två ut i min redovisning av topplagen i div 1 västra kommer nu Skövde IK.

Så bra är Tranås

En lekmannaanalys av mina förväntade topplag, först ut är Tranås.

Vinnarna i första utlottningen!

Första utlottningen utav de som köpte guldfemma innan den 1 september är gjord...

Första krafttaget: GULDFEMMAN!

Var med och tävla och stötta BoIS du också!

Krafttag!

Vi vill få Mariestad BoIS ekonomi i balans, hjälp till du också.

Öppettider minigolfen (Uppdaterad)

I juli har vi utökat öppettiderna på minigolfen i Alhagen

På Valborg (Onsdag) öppnar Alhagen!

På Onsdag är det dags, det alla väntat på sedan sista matchen i PO, Alhagen öppnar!

Nya gästboksregler

Svensk lag ska följas Personliga påhopp och falska anklagelser är ej tillåtna. Spamliknande inlägg är också förbjudna

Oxarnas årsmöte

Efter en framgångsrik säsong både för lage och för Oxarna är det nu dags för Oxarnas årsmöte.

Inställd bussresa

Tyvärr är bussresan till Kristianstad inställd pga för få deltagare.

Resa till playoff 1

För första gången på sju år spelar Bois playoff. I första runden är det Kristianstad som ska betvingas. Häng på dit du också!

MEGAREA I SHOPEN!!

Utförsäljning av allt för att göra plats till nästa säsongs nyheter!

GRATIS RESA OCH INTRÄDE MOT SKÖVDE!

Sänkta priser på den tredje bussen, enbart 60 kronor för buss och inträde!

Bussresa till Helsingborg KLAR!

Bois ligger på playoffplats efter en riktigt vass inledning på serien. Nu ska vi kriga för att behålla den. Följ med till Helsingborg och se Bois ta 3 poäng!

Supporterresa till Tingsryd 10/1

Första bussresan i allettan går till Tingsryd.

Årets hårda julklappar

Eftersom det är julafton och jag är den givmilda sorten så tänkte jag passa på att dela ut lite hårda julklappar. Jag börjar med att dela ut till lagen i E-serien.

Extraöppet i Shoppen!

Passa på att handla dina julklappar under våra extra öppettider!

Nya grejer i shopen!

Julklapparna börjar trilla in i shopen! Bilder och info kan du se här!

Bussresa till Kumla

Nu blir det lång tid utan hemmamatcher i Katrinhallen, inte förrän den 13/11 så har Bois hemmamatch igen. Vad passar då bättre än att åka på en bortamatch?

Bussresa till Forshaga

Söndagen den 20/10 arrangerar Oxarna en revanschresa till Forshaga.(uppdaterad)

Bussresa till Grästorp

Nu drar äntligen serien igång och så gör också supporterresorna. Första resan för säsongen går till Skaraborgsrivalen Grästorp redan nu på onsdag, den 18/9.

Nyförvärvskollen Del 8

Sista delen i nyförvärvskollen, Marcus Green. Varsågoda!

Nyförvärvskollen Del 7

Näst sista delen, killen med storlek XL på bicepsomkretsen, Leroy Eklöw!

Nyförvärvskollen Del 6

Dags för vår "nya" målvakt att presentera sig, Andreas "Ando" Ollikainen!

Nyförvärvskollen Del 5

Killen som nätat fyra gånger på 2 matcher står på tur, Erik Olsson!

Nyförvärvskollen Del 4

Linus Johansson, killen med hjärta för laget står på tur!

Nyförvärvskollen Del 3

Tony Söderman, "halvfinnen" med smeknamnet!

Nyförvärvskollen Del 2

Näst på tur är förre Hästenspelaren, Mikael Alba. Ny publikfavorit?!

Nyförvärvskollen!

Här kommer vi att presentera alla nyförvärven, först ut är Viktor Jörnevik från Grästorp!

Vinnarna!

Vinnarna utav var sitt frispel i Alhagen i våran facebookutlottning är nu dragna!

2 för 1!

Fredag den 5/7 är det "spela två, betala för en" som gäller i Alhagen!

Mjörnberg tycker till!

Denna gången är det Mjörnbergs tur att säga vad han tycker!

Höglund på Afterice.se...

...ger sina tankar om BoIS nyförvärv Mikael Alba!

Analys över sillyn

Bois silly börjar närma sig sitt slut och jag tänkta ta och summera sillyn och jämföra med förra säsongens trupp.

"Nu går 34:an i himlen in!"

Så skulle man kunna sjunga nu när det nya ska in och det gamla ut!

Jobba, tjôta och ät!

På lördag den 27/4 kl 9-16 så har vi en fixardag på Alhagens minigolf.

Snart premiär!

Snart är det dags för premiär i lummiga Alhagen!

Laget just nu!

klicka för att se truppen som vi har just nu!

Oxarnas årsmöte

Oxarna håller sedvanligt årsmöte innan Bois J20 kvalspelar mot Örebro om en plats i nästa års superelit.

Regler på gästboken

Oxarnas styrelse har beslutat om följande regler på gästboken.

Resa mot playoff!

Oxarna arrangerar en resa till den avgörande matchen mot Kristianstad.

Oxarnas medlemsbrev nr 2 årgång 1

Ett medlemsbrev riktat till alla er härliga Boisare som är medlemmar i Oxarna, men som också kan läsas av de som kanske vill bli det.

Nu tar vi Hästen!

Oxarna arrangerar resa till Norrköping på söndag, häng på du också!

Hockeybloggar

Det finns en mängd intressanta hockeybloggar som täcker div 1. Här är några.

Inställd bussresa

Tyvärr blir det ingen bussresa till bortapremiären mot KRIF då det är för få anmälda.

Bussresa till bortapremiären

Fredagen den 4/1 så är det bortapremiär för Bois i allettan då vi möter Krif. Då hoppas vi få iväg en buss till Kallinge så att vi kan göra vårt för att ge killarna hjälp att få en bra seriestart.

Bidra till Andro Michel

Andro Michel har kunnat värvas tack vare Oxarna, men ännu är inte allt finansierat. Alla bidrag mottas tacksamt!

Resa till Grästorp

Grundseriens kanske sista bussresa går till Grästorp, vår lokalrival som vi har positiva minnen från från våra tidigare möten i höst.

Inför Västervik borta!

Jag såg att BoIS hemsida inte hade något inför idag... så Oxarna.se fick stå för det idag!

Oxarna "frälser"!!

Hos Oxarna är alla välkomna till att få en andra chans!

Nya artiklar i shopen!

Iphoneskal och en ny hoodtröja är vad som tillkommit i sortimentet

Hockeyfest mot Skövde!

Pass på att besöka Harrys inför och efter Skövdematchen på Onsdag!

Oxar mot Hästar! RESAN INSTÄLLD

Söndagen den 11/11 så kommer det ultimata styrkeprovet äga rum: Vilka är egentligen starkast, Oxar eller Hästar?

Resa till Arboga

Imorgon går resan till Arboga, det finns endast 10 platser kvar till bussen är full så passa på att anmäla er nu!

Statistik över första tredjedelen!

En snabb resumé utav första tredjedelens statistik!

Beställ Replicatröja!!

Nu är det dags att lägga in beställning på årets upplaga av matchtröjan!

Snabbprat med Mjörnberg!

Kul att få ett ansikte på bloggaren Mikael Mjörnberg

Supporterspelaren Johan Pettersson tillbaka!

Johan Pettersson som hjälpte oss i några matcher i Allsvenskan är tillbaka i Mariestad!

Bussresa till Grästorp!

Andra bortamatchen är lika med första supporterresan. Grästorp har en mysig hall som det är lätt att skapa tryck i och det ska vi göra onsdagen den 26/9.

Sammarbete med Mc Donalds!

Passa på att stötta BoIS genom att äta på Mc Donalds!

Arbetsdag i Katrinhallen!

Onsdag den 22/8 och torsdag den 23/8 klockan 17.30 samlas vi i cafeterian för att gå igenom vad som skall göras.

Poängförväntningar!

Jag satte mig och spekulerade lite i vilka förväntningar jag har på spelarna i laget, hur många poäng kommer de att göra på de 27 grundseriematcherna?!

Utredning Skövde IK!

Fick en pratstund via telefon med Hans Ljunggren Sportchef och Klubbchef i SIK, håll till godo!

Som på beställning

BoIS undvek kval genom storseger! En kopierad artikel från TSL den 4 Mars 1996!

Reebok/CCM Cup 31/8

Mariestad BoIS anordnar tredagarscup med tre Allsvenska lag i spelschemat! Se övriga aktiviteter i artikeln!

Hockeyidiot med IQ?

Utan Iq vore vi förmodligen ganska dumma... Du fattar, det är naturligtvis Mattias "IQ"" Pehrson vi pratar med!

Förmåner som medlem!

Här kommer de förmånerna vi än så länge släppt!

Intervju med bloggare på div1hockey.se

Sist ut i gänget är våran egen Max Qvarnström!

Intervju med bloggare på dragskott.blogspot.se

eventuellt sista bloggaren har fått plats i stolen, John Wikberg!

Intervju med bloggare på afterice.se

Andreas Höglund, så heter näste bloggare!

Intervju med bloggare på vhbloggen.blogg.se

Bloggare finns det gott om, nu är det Micael Rundbergs tur!

Nya matchstället!

Många ifrågasatte bytet utav matchtröjor, här är årets upplaga!

Intervju med bloggare på hockeysverige.se

Fjärde bloggarens tur att ta plats, Mikael Mjörnberg som vi alla känner till mer än väl!

Intervju med bloggare på mrmadhawk.se

Dags för tredje bloggaren att få stå i rampljuset, Johan "Mr Madhawk" Svensson!

Intervju med bloggare på NSD.se

Andra upplagan av intervjuer med bloggare kommer här, Jimmy Stålnacke från NSD.se har ordet!

Intervju med bloggare på div1hockey.se

Äntligen börjar snacket gå igång och man märker att säsongen närmar sig, Oxarna.se tar ett snack med Markus Holm på div1hockey.se

Oxarnas medlemsbrev 1 årgång 1

Välkomna till Oxarnas första nyhetsbrev!

BoIS just nu! (uppdaterad 26/7)

Här är det laget Mariestad BoIS har på peppret just nu!

GRATTIS TÖREBODA!!

Vill passa på att gratulera Töreboda HF till avancemanget till tvåan!

GRATIS RESA!!

Töreboda HF och Oxarna sponsrar buss och Entré till den avgörande matchen på Onsdag!

TRÖJAUKTION DEL 2!

Efter den förra omgångens lyckade auktion fortsätter vi med ytterliggare en och nu är det SEBASTIAN COLLBERGS tur!

Årsmötet framflyttat!

Oxarnas årsmöte flyttas fram en vecka, till söndagen den 11/3 kl 10.00. Plats för mötet är fortfarande Prebendeområdets samlingslokal (Prebendegatan 10 ingång på baksidan.

Dalle slutar!

Efter fyra säsonger beslutar Daniel Johansson att sluta med ishockeyn!

Oxarnas årsmöte (OBS FRAMFLYTTAT!)

Oxarnas årsmöte hålls den 11/3 kl 10.00 i Prebendeområdets samlingslokal (Prebendegatan 10 ingång på baksidan).

Gratis bussresa till Karlskrona!

Söndagen den 5:e februari så möter Bois Karlskrona i toppmoderna Telenor arena. Nu har spelartruppen tagit initiativ till en gratisresa för alla Boisare!

Bussresa till Karlskrona

Söndagen den 5:e februari så spelar Bois en mycket viktig match emot poplaget Karlskrona. Häng på och se när Bois spelar en kanske avgörande match om en playoffplats!

Bara i Skaraborg!

Är det bara i Skaraborg de riktiga talangerna tas fram?

En (Max)prestation?

Var det en maxprestation eller vad begär vi av svenska juniorerna?

Bussresa till derbypremiären

Oxarna arrangerar en bussresa till premiären av allettan.

GOD JUL!!!

God jul på er alla hockeytokar önskar Oxarna!

Sista chansen!

Passa på att imorgon, Torsdag handla de sista julklapparna i BoISshopen, öppnar 17.00!

Hallen bygger till!

Det händer mycket i "hockeytown" just nu! Här är det senaste.

Två spelare förlänger!

I periodpausen idag mot Tranås vadlde ordförande att släppa "bomben"!

Medlemmar i Oxarna går in med rabatt

I morgondagens match mot Tranås går alla som är medlemmar i supporterklubben Oxarna in med 50 kronors rabatt!

Chatta med spelarna!

Passa på att ställ dina frågor till spelarna idag 12/12 klockan 19.00

Ännu mer nyheter!

Nu kommer det snart in ännu mer nyheter i shopen!

Nyheter i Shopen!

Passa på att Julhandla i supportershopen, nya varor på ingång!

Medlemslotteriet

Då vi glömde att ropa ut vinnarna av medlemslotteriet förra matchen så presenteras vinnarna här!

DERBYDAGS!!!!

Gratis buss till Skövde, Oxarna och en av deras sponsorer, Haggårdens Entreprenad sponsrar en buss! Först till kvarn!

Krönika "Detta krävs för seger"

Hemsidesskribenten Krister Holm analyserar om vad som krävs för seger i morgondagens match mot Hästen.

Omgången i statistik, omg 5!

Här struntar vi i hur det ser ut på isen och utgår från statistiken!

Omgången i statistik

Då det är många matcher, men få man är på tänkte vi dra igång "Omgången i statistik", vi utgår från den statistik vi får på olika webbsajter!

Supporterträffen: Vita Hästen

Här är femte delen i supporterträffen där vi på Oxarna.se tar kontakt med supportrar från andra lag för att höra deras tankar inför säsongen!

Supporterträffen: Mjölby

Här är fjärde delen i supporterträffen där vi på Oxarna.se tar kontakt med supportrar från andra lag för att höra deras tankar inför säsongen!

Supporterträffen:Tranås

Här är tredje delen i supporterträffen där vi på Oxarna.se tar kontakt med supportrar från andra lag för att höra deras tankar inför säsongen!

Supporterträffen: Skövde

Här är andra delen i supporterträffen där vi på Oxarna.se tar kontakt med supportrar från andra lag för att höra deras tankar inför säsongen!

Supporterträffen: Arboga

Här är första delen i supporterträffen där vi på Oxarna.se tar kontakt med supportrar från andra lag för att höra deras tankar inför säsongen!

Förfest innan premiären

Söndagen den 18/9 så håller Oxarna förfest på Candys Bistro.

Registrering!

De flesta var positiva, några få har invändnigar, nu följer också de stora sajterna upp Oxarna!

Förmåner!

Som medlem i Oxarna ska du inte bara ge, du ska få också och det är vårat mål under säsongen 11/12!

Ny logga

Glöm inte att säga vad du tycker om den nya loggan!

Ny hemsida

Oxarna har nu valt att investera i en ny hemsida, detta har varit på gång en längre tid men först nu släpps den offentligt!