Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Analys över sillyn

Så här vill jag summera sillyn så här långt:

MÅLVAKTER

Ut: Daniel Odehag/Andro Michel och Jonas Westerlund

In: Andreas Ollikainen och Anton Lauri

Målvaktssidan är lite svårt att sia om om det är en förstärkning eller en försvagning. Jämför man med Odehag-Westerlund så är ju Olli och Lauri ett klart uppköp, men Michel kom igång riktigt bra på slutet av allettan och frågan är om Olli kan nå samma höga kapacitet? Att han kan det enstaka matcher tror jag stenhårt på för det bevisade han under de matcher han var här, men under längre tid? Spännande känns det som hur som, och en sak är säker, detta är ett bra mycket billigare och därmed prisvärdare alternativ.

BACKAR

Ut: Per Johnsson, Carl Odelius, Joel Backesten, Chris Larsson

In: Mikael Alba, Marcus Green, Leroy Eklöw, ?

Med reservation för att jag inte har sett Marcus spela och inte vet vem den sjunde backen i truppen blir så tror jag dock ändå att backsidan har förstärkts ganska mycket. Framför allt så har vi fått in spelskickligare backar vilket borgar för ett snabbare omställningsspel, en mycket viktig detalj i dagens hockey. Kvar finns de lite mer kämpastarka backarna, som kompletterar de nya på ett bra sätt. Backsidan känns därmed mer välbalanserad och de mer spelskickliga backarna kommer att göra att också offensiven stärks.

FORWARDS

Ut: Johan Persson, Max Qwarnström, Linus Engqvist, Richard Palmberg, Oscar Holst, Adam Willig

In: Erik Olsson, Tony Söderman, ?

Här märks svångremmen. Flera riktigt tunga tapp inte har ersatts fullt ut. Framför allt Johan Persson och Richard Palmberg lämnar stora hål efter sig. Detta är synd, för hade man bara kunnat behålla dessa båda så vill jag påstå att forwardssidan skulle vara riktigt spännande. Både Olsson och Söderman känns som riktiga coming men och vi har fått behålla Eddie och Pontusson. Dessutom får vi se Andreas Danielsson som center från start liksom att flera av de unga killarna fått ett år till på sig. Vi får hoppas Dalle kan dra upp något bra ur rockärmen som sista center.

Sammanfattningsvis tycker jag Dalle har fått ihop ett riktigt bra lag med pengarna han fått till sitt förfogande. Det saknas dock lite grann än så länge för att kunna matcha fjolårets uppställning offensivt. De spelskickliga backarna borgar dock för att omställningsspelet kan bli en framgångsfaktor kommande säsong, om det räcker för en alletta återstår dock att se.

Publicerad av Krister Holm