Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Oxarnas medlemsbrev nr 2 årgång 1

Vad har hänt sedan det första utskicket av medlemsbrevet? En hel del faktiskt, men låt oss gå tillbaka till slutet av november. Bois skickar en förfrågan till oss i Oxarna: Kan vi bidra till en supporterspelare och med hur mycket i så fall. Efter moget övervägande så bestämmer vi oss för en summa, en summa som vi vet att vi kan lägga ut utan att få in en krona på någon insamling. Vi i styrelsen för Oxarna har nämligen den policyn att vi inte ska lova bort en krona vi inte har hur stora förhoppningar vi än har om att få in pengar. Pengarna vi lovade räckte till att vi fick hit Andro Michel, en ung men mycket meriterad keeper som ekonomiskt pressade Borås inte kunde behålla.

Michel började lite trögt, det är alltid en omställningsprocess att komma till ett nytt lag, och ska sanningen fram så var kanske försvarsspelet inte helt 100 framför honom heller. Men ju längre tid som gått, desto mer så märker man att målvakt och försvarsspel hittat rätt, man litar på varandra och man hjälper varandra på ett ruggigt bra sätt. Att Andro nu släppt in två mål på de senaste fyra matcherna, trots toppmatcher mot Hästen och Krif bland annat, visar att vårt bidrag faktiskt har gett resultat. Vår insats har gett ett bättre Bois!

Många undrar om vi väljer spelare, men så är det aldrig. Val av spelare sköter sportgruppen, vårt val är hur mycket pengar vi kan skjuta till. Och då vi sedan ändå gjorde en rätt lyckad supporterinsamling så betyder det att vi ändå har en slant kvar att skjuta till om det någon gång skulle behövas.

Vi har också varit med och bidragit till en annan spelare. Johan Pettersson var här i fem matcher och gjorde stor succé. Tyvärr kallades han hem, men de fem matcherna han var här grundlade poängmässigt till att vi nådde en alletta. Vår insats gav ett bättre Bois!

Nu är det endast timmar kvar till årtiondets derby! Oxarna laddar för att också ge årtiondets stöd på läktaren. Tyvärr blir det inget tifo, men det finns åtskilliga strupar som är beredda att stödja laget från läktarplats, kom dit du också! Jag har pratat med samtliga spelare och ledare i laget, och det finns inte en enda som inte uttrycker sin stora tacksamhet över att vi är där och stödjer dom, vi ÄR en sjätte spelare. Vår insats ger ett bättre Bois!

Att det är så märkte man tydligt under vår senaste bortaresa. Oxarna begav sig med en buss till Norrköping där vi tystade Hästen fanz och gav laget energi. Trots tredje matchen på fem dagar med spel med endast tre femmor så var det Bois som hade mest energi i den tredje perioden. Makalöst var kapten Thörnqvist ord om stödet efter matchen. Vår insats gav ett bättre Bois!

Vill du ha ett bättre Bois? Kom till klacken och hjälp oss i kampen med Rebellerna ikväll! Eller du kanske kan tänka dig att hjälpa till att stärka Bois ekonomiskt? Anmäl dig till att hjälpa till på minigolfen. Vi behöver hjälp med bemanningen, men också hjälp med iordningställandet av banan på våren. Vi är tacksamma för all hjälp vi kan få! Hör av dig till mig på mail: hkrister@msn.com eller ring mig på tel 073-5056131.

Mvh Krister Holm, ordförande Oxarna

Publicerad av Krister Holm