Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Supporterträffen: Arboga

Först ut är Robert Bernhardsson från Arboga och han har har skrivit ett så bra upplägg på svaret att jag kopierar hans mail!

Mitt namn är Robert Bernhardsson och jag är skribent på Arbogas Svenskafans sida. Jag är 25 år och ser så många Arbogamatcher jag kan, enda anledningen att man inte är i hallen är om jobb kommer i vägen. Jag har spelat i IFK Arboga sen jag var 6 år, slutade i 22-årsåldern. Sista åren spelade jag med Fellingsbro i divison 3. Har dock aldrig varit med i IFK:s A-lag, kom aldrig längre än till j-20. Arbogas supporterklubb har alltid kallat sig för Arboga Army, även om det aldrig varit någon riktig förening, med medlemsavgifter osv.

Vi ordnar bussar till bortamatcher om intresse finns och försöker skapa stämning i hallen även om det är mycket mindre folk i både hallen och i klacken nu för tiden jämfört när vi spelade i gamla division 1 och allsvenskan. Synd men sant. Det finns dock en samling supportrar som stöttar i ur och skur och förhoppningsvis så kan publiksiffrorna krypa uppåt ett snäpp i år om resultaten är någorlunda med oss. Det som är positivt med Arbogas seriebyte är att det är betydligt roligare lag i denna serien jämfört med C-serien. Dock så är det en betydligt bättre och hårdare serie men jag är rätt säker på att de flesta Arbogasupportrar föredrar lag som har lite supportrar med sig än tråklag som Tierp, Falun och Hedemora med noll bortafölje även om vi förmodligen får det betydligt tuffare i serien till denna säsongen.

Arboga har tappat ett par tunga pjäser, bl.a så har våran vindsnabba forward Jonte Berg gått till Västerås och Micke Bohman i kassen flyttat hem till Ö-vik efter många säsonger i trogen tjänst för IFK. Vi ställer ett rätt så ungt och orutinerat lag på benen till denna säsongen. En viktig kugge i vinter blir nygamle Fredrik Orrsten som återvänder till klubben efter ett par lyckade säsonger i Örebro. En annan spelare att hålla lite extra koll på i Arboga är Anton Holm, ny från Nacka, som varit riktigt giftig på försäsongen.

Senast Arboga mötte Mariestad i seriesammanhang var i kvalserien till allsvenskan för ett par år sedan. Då vann Arboga i Katrinhallen ( namn? ) med 2-1 och även på hemmaplan lyckades Arboga vinna och man försvarade då också sin plats i allsvenskan. Mariestad är ju så gott som alltid med och fightas om en plats till allsvenskan och är enligt mig en av ett par givna favoriter till allettanplatserna. Mariestad som stad vet jag inte så mycket om förrutom att det är en sjöstad och att det produceras ett väldigt smaskigt öl i stan.

Ronnie Johansson är väl den man känner till bäst i Mariestad. En rutinerad och duktig spelare som väl varit Mariestad trogen i många år även om han gjorde ett snedskär till Skövde någon säsong, men där kan jag minnas fel. Kul är det i alla fall att man lär få lite bortasupportrar i Arbogas lilla hall i år då alla Skaraborgslagen brukar ha en hel del supportrar. Oxarna brukar väl inte ha så svårt för att lämna 50-skyltarna?
Eftersom vi är är nykomlingar i denna serie så är det svårt att ha örnkoll på motståndarlaget, men det känns väl som att Vita Hästen, Skövde och Mariestad är någon klass bättre än de övriga lagen sett över en hel säsong. Time will tell. Mitt kära Arboga hoppas jag i alla fall slipper bottenstriden, men då det inte verkar finnas några dåliga lag i serien så kan det gå hur som helst. Allt från nosning på allettanplatserna till en kamp i botten är möjlig.

Det var vad Robert hade att säga och det är väl bara att tacka för hans engagemang och hålla med, E-serien är en hyfsat rolig serie, Mariestad ska vara ett av lagen i Allettan och Oxarna brukar lämna 50 skyltarna!

Tanken är att alla lag ska gås igenom, men en del har varit svårt att hitta supporterkontakt hos, men vi ska nog ordna det och förhoppningsvis står Tranås på tur ganska snart!

//Henrik Andersson

Publicerad av Henrik Andersson