Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Intervju med bloggare på div1hockey.se

Vem är han den där Max alla är så sugna på att se ta sina första skär i den blåa BoIStröjan?

-Tjaa! Jadu, vem är jag? En skön lirare som säger vad jag tycker, bra att ha att göra med utanför isen, sämre på isen, gillar att spela fysiskt och älskar hästens (världens bästa lag) supportrar.

Ryggploblem, något allvarligt eller vad har hänt?

-Ryggproblemen ska inte vara några problem, kör rehab och behandlar så att jag ska vara redo för isen, så inget fara på taket med det.

Vad kommer du tillföra i årets upplaga utav BoIS?

Vad kommer jag tillföra? Jag hade gärna sagt 39 mål och 19 ass, men jag har märkt att det kan bli rätt svårt;) vi har duktiga spelare framåt, det jag kommer tillföra mest med är nog ett fysiskt spel och mycket skridskor och göra det jobbigt för motståndarna, sen kommer jag säkert peta in några puckar också, men det är väl främst power stuket och lite gött snack på isen.

Vi ska vara ärliga och säga att du kanske inte har det bästa ryktet i alla hallar, kommentarer?

-Mitt rykte trodde jag var på topp? Kanske inte, hehe. Så länge jag är omtyckt i laget jag spelar så är det inget jag tänker på, jag är väl en sån som gärna är där det händer, det är väl kanske inte många som gillar det, men jag trivs i rollen, jag går gärna in och står upp för en lagkompis, vi är en familj på och utsidan av isen.

Du bloggar, vad kommer det sig?

-Jag bloggar, det stämmer bra! Det är på den vägen att en sida kontaktade mig, faktiskt mer än en, i alla fall så tänkte jag att det kan vara kul att skriva lite och dela med mig lite av mina upplevelser och få er att komma så nära laget det bara går.

"Tonka", du vet vad jag pratar om, står du upp för det på isen? Eller väljer du lägen allt efter hur matcherna ser ut?

-Juste, the famous tonka! Om jag står upp för det, absolut! Vill han gå en rond så är inte jag sen, men såklart beror det ju på hur matchen ser ut, 3 pinnar är alltid det viktigaste, men självklart vill jag ge er på läktaren en show=)

Kommer du gå några ronder i år tror du, eller hur vill BoIS använda dig är det tänkt?

-Vad min roll är, det är nog lite för tidigt att säga, coach har säkert ett bra upplägg, men det visar sig mer sen när vi går på is. Men jag kommer nog ha va den som proppar åker skridskor, krigar i alla lägen oavsett, sen får vi se, jag tar den roll jag får.

Förresten, har du körkort? Vad åker du för bil? (på tal om sak)

-Jag har körkort, körde en röd Ferrari men den blev dessvärre stulen, så ett nytt bilköp är på ingång.

Hur har du utvecklats som spelare de senaste tre säsongerna i Munkfors och Tranås?

-Jadu, jag fick ju en svårare knäskada under tiden i Mora, efter det har jag krigat för att komma tillbaka och nu har det känts rätt bra på slutet, sen tycker jag väl alltid att man utvecklar egenskaper, så på vissa plan absolut.

Sett att du spelat en säsong med ett "A" på bröstet, vad är det för egenskaper som ger dig det förtroendet?

-Mitt A på bröstet, set var faktiskt spelarna som gav mig det förtroendet, jag försöker vara igång i båset, brukar ofta ha en rätt central roll i gruppen, sen tror jag att det kan vara mycket för mitt uppoffrande spel, täcker gärna skott och gör det som är bäst för laget.

Vilken är den tråkigaste hallen att spela i?

-Oj, tråkigaste hallen måste ju vara Kumla, hade nog faktiskt hellre tagit en guidad tur på fängelset än att spela i den hallen, ingen inramning ingen publik och även tråkigaste laget att möta, fast nu är ju gulle grisen Eric planeby tillbaka, så lite roligare blir det nog i år.

När vi ändå är i gång, vilket lag taggar du extra hårt mot och tänker, "nu jävlar kör vi"?

-Vilket lag? Hmm, är det en kugg-fråga eller? Vågar nog inte säga något annat än Skövde=)

Vilken är den fulaste spelaren att möta i serien, sportsligt alltså?

-Den fulaste spelaren, utseendemässigt så är det nog han fläskfilé snattaren i Vimmerby, brattenberg tror jag han heter.. Fast nu var ju frågan sportsligt sett kom jag på, så det får nog bli, ingen aning, antar de flesta skulle säga mig, så vi kör på det=)

Dags för några snabba, bara ett namn tack!

Oj,han är ju kass på FIFA! Thörnqvist

Oj, en lustigkurre! Eddie

Oj, honom skulle jag inte vilja möta i en mörk gränd! Palmberg

Aj, passa dig på nästa träning! Persson

Tack så mycket för tiden du offrade och lycka till kommande säsong och lova oss en underhållande hockey och tagga som f*n inför varenda match, så hörs vi! Vi supportrar kan ju passa på att tippa poäng och utvisningsminuter i gästboken! Passa också på att besöka honom på www.div1hockey.se

Publicerad av Henrik Andersson