Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Intervju med bloggare på hockeysverige.se

Tjenna Micke, bloggare på hockeysverige.se, hur bred är din inriktning? Bara division 1?

-Jag är gravt beroende av hockey i allmänhet och spanar mycket Elitserien lika väl som jag bloggar en del om allsvenskan, men mitt största intresse har av en rad olika anledningar kommit att riktas mot ettan. En nivå i seriesystemet som jag följer väldigt ingående och som har kommit att bli mitt huvudfokus.

Vad är det du föredrar att skriva? Många kanske inte så genomtänkta inlägg eller färre genomtänkta?

-Kvalitet går alltid före kvantitet i min bok. Om ett inlägg inte är genomtänkt ser jag ingen som helst anledning att över huvud taget publicera det. Då spelar det ingen roll om man öser ut tio inlägg om dagen eller ett i veckan, det måste alltid finnas någon tanke bakom. Jag skriver gärna så många inlägg som möjligt, men innehåll och stilistik måste gå hand i hand, annars försvinner all charm.

Är du ute för att "provocera" någon gång för att få läsare att kommentera eller vad är ditt tips för att locka läsare?

-Jag antar att det kan framstå så, men egentligen inte (okej, jag skulle ljuga om jag sa något annat än att det är roligt att lägga ved på brasan om någon supporterfalang gått fullständigt i taket över någon oerhört trivial och löjeväckande detalj). Hockeysupportrar är, har jag lärt mig, ett väldigt känsligt släkte och det är lätt hänt att folk ilsknar till om man kommer med åsikter som inte går i linje med deras egna.

På den nivån jag lyckats släpa mig upp till är det alltid någon som retar sig på det jag skriver oavsett vad det handlar om, men det hör lite till grejen. Jag är ju lite av en åsiktsmaskin och då ska det vara så. Diskussion är berikande och det är min stil så jag ser eventuellt provocerande mest som något positivt.

Skriver man bara för att provocera blir det snabbt genomskinligt och på samma gång ganska larvigt. Då tror jag folk tröttnar rätt snabbt. Tips för att locka läsare är snarare att ha en egen stil. Vare sig man profilerar sig som den som har bäst koll, den som breakar news, den som ständigt pumpar ut genomtänkta analyser eller vad det nu må vara är det de som faktiskt har en egen stil och profil som läsare uppskattar mest och återvänder till. Där vill jag nog påstå att jag lyckats ganska bra.

Du skriver mycket om division 1 E, vad tror du om den serien i år? Vilka kommer ligga i toppen?

-Grundserien brukar ju vara lite väl mycket transportsträcka för att det ska bli riktigt roligt, men i år tror jag faktiskt det kan bli lite bättre. Vita Hästen, Mariestad, Skövde och Vimmerby tillhör naturligtvis favoriterna att ta sig till Allettan, men Västervik har värvat bra, Tranås blir inte helt oävna med ny tränare och Kumla är en dark horse, även om de inte bör räcka till. Det blir hur som helst ett race där fler lag än vanligt kommer kunna lägga sig i och det kan bli riktigt raffinerat.

Jämför E och F, vilken är egentligen den bästa?

-F är fortfarande den bättre serien. Den innehåller fler riktigt bra lag, har fler heta derbyn och därmed också fler bra matcher både för den absoluta toppen och lagen som krigar därunder. Men E-serien har av flera olika anledningar tagit in betänkligt till kommande säsong. Att KHK tog sig till allsvenskan försvagar F-serien, samtidigt som det värvats en hel rad starka profilspelare till E-lag och serien som beskrivet ovan blivit (förmodat) jämnare. F-serien har fortfarande täten, men att det är landets två bästa division ett-serier är ställt utom alla tvivel.

Mariestad, vad vet du om dom?

-Väldigt mycket skulle jag nog vilja påstå. Jag ser laget en handfull gånger varje säsong och har så gjort under lång tid. Inte minst derbyna med Skövde brukar ju vara en ren fröjd att beskåda. Årets upplaga har mycket att bevisa. Förlusterna av Ronny-Rockstar, Pär Åkeström och Tokige-Torsten är tyngre än vad jag tror någon i Mariestad vill kännas vid. Det finns såklart potential i laget, fjolårets succévärvningar Davidsson/Pontusson/Persson har jag ju hyllat flera gånger om till exempel, och årets värvningar kan säkert blomstra i Katrinhallen, men spontant känns det inte som någon jättestark upplaga av Bois som ställs på isen till hösten. Men det bör så klart räcka till Allettan.

Tokige Torsten och Max Qvarnström, vad tror du om dessa tvås säsonger och vad säger du om deras kommande möten?

-Tokige-Torsten kanske inte gjorde sin vassaste säsong i Bois-tröjan nu senast, men är en klasspelare med division ett-mått mätt. Han är inte bara det där småelaka irritationsmomentet som motståndarsupportrarna hatar, utan har mycket hockey i sig dessutom. Ett miljöombyte och en nytändning tror jag kommer göra honom gott. Den ständigt blodvädrande publiken i Himmelstalundshallen kan nog rent av locka fram lite av de gamla ”tokigheterna” ur honom. Jag tror han går en bra säsong till mötes.

Max Qwarnström är en så väl sämre spelare som retsticka än Torstensson (när denne är i gott slag vill säga) och går förmodligen en ganska ordinär säsong till mötes. Han har väl kanske mognat en aning sen sina allra mest labila år i Munkfors, men är knappast särskilt mycket mer än en ganska ordinär division-kämpe.

Qwarnströms blogginlägg där han kallade Tokige-Torsten för ”has been” är förstås väldigt uppfriskande och kul, men jag tror knappast det kommer innebära någonting när det väl ska spelas hockey. Supportrar väntar sig säkert en uppgörelse, men sådant där hinner blåsa över snabbt och jag tror Torstensson är alldeles för rutinerad för att i första läget bry sig och i förlängningen gå och vara långsint över en sådan sak.

Vita Hästen och Skövde IK har alltid varit med i toppen, vad tror du om dom i år? Vet du något om deras nyförvärv eller har något att säga om Skövdes ekonomiska situation det senaste?

-Vita Hästen bör utan några som helst problem fixa ett topp fyra-placering i grundserien, allt annat än serieseger är väl egentligen ett misslyckande. Däremot har man knappast lag för att uppnå den där längtansfulla målsättningen om allsvenskan. Tycks ha lärt sig att champagne-hockey inte leder någonstans och siktar på hårdare arbete i år. Värvningar som Henrik Bankelius och Tokige-Torsten pekar väldigt tydligt i den riktningen.

Det var väldigt beklagligt det som hände med Skövde efter år av ekonomisk misskötsel, men när det nu blev som det blev får utfallet ändå betraktas som gott för så väl klubben som E-serien och inte minst Mariestad som nu inte går miste om de heta derbyna. Man måste väl ändå säga att de fått ihop ett väldigt bra lag sett till de förutsättningar man lämnades med efter rekonstruktionen. Markus Molin och Henrik Thegel är två spelare som fastnat lite i det där vakuumet ”väldigt bra i ettan, för dåliga för allsvenskan”. Två väldigt bra värvningar i E-serien med andra ord.

Du får gärna plocka ut tillfällets topp 5 lag i E serien och ge dom var sin låt som passar dom!

  1. Vita Hästen (The Baboon Show – You Got A Problem Without Knowing It Låten tillägnas väl egentligen klubbens supportrar som köpt snacket om ”världens bästa lag” och hyser en osund övertro på kapaciteten. Det finns uppenbara problem som många vägrar se http://open.spotify.com/track/0thsaS6S3uY3KE57dcs8wx
  2. Vimmerby (Gyllene Tider – När alla vännerna gått hem Vimmerby hade en av ettans främsta förstakedjor ifjol, när större delen av den och ytterligare någon spelare traskat hem till Västervik fick laget börja om från börjanhttp://open.spotify.com/track/5GPW2RCJJon2E8Fi5ovofP
  3. Skövde (Default – Deny Man förnekade in i det sista hur prekär den ekonomiska situationen var, förmodligen både för sig själva och för andra, sen gick det som det gick http://open.spotify.com/track/6oKI26bh1VZcBe3SQNM2ZT
  4. Mariestad (Bush – The Chemicals Between Us Den där hatkärleken som Mariestad-supportrar tycks nära till Skövde-supportrar och vice versa är fantastisk http://open.spotify.com/track/4HG0EhO9BLFoGOyM2lc0w3
  5. Västervik (Alice In Videoland – We Are Rebels Västervik är nykomlingen som kommer upp som derbykombattant till Vimmerby och inte bara snodde deras bästa spelare utan dessutom hotar att stjäla dess Allettan-plats http://open.spotify.com/track/4YiWeOvUOy24wAMl1EUrJX

Samt en spelare från varje lag du vill lyfta fram utav dessa topp 5! Vita Hästen – Tokige-Torsten. Behöver väl ingen närmare presentation, ni i Mariestad vet ju precis vad det handlar om när karln är i form. Vimmerby – Henrik Tång. En elak jävel som jobbar i det tysta och är grymt mycket mer nyttig än vad folk ser eller ger honom cred för. Skövde – Jesper Hultman. Kraft, fart, kampanda. Skövde har försökt med mer eller mindre floppande poängspelarvärvningar i flera säsonger, det är ändå Hultman som strålat. Mariestad – Eddie Davidsson. De där offensiva kvaliteterna skojar man inte bort. Västervik – Joacim Hedblad. Duktig på det mesta, borde spela högre upp.

Oxarna tackar Mikael Mjörnberg för tiden han la på oss och önskar honom lycka till i fortsättningen och hoppas på en grymt rolig hockey och bloggsäsong! Glöm inte heller att besöka Mjörnbergs blogg på www.hockeysverige.se

Publicerad av Henrik Andersson