Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Intervju med bloggare på div1hockey.se

Vi går rakt på sak och frågar Markus Holm, Hästensupporter tillika bloggare på div1hockey.se om vad han tycker om deras nyförvärv "Has Been".

-En spelare som jag tror hela ”Himpan” hatade förra året, men kan bli riktigt nyttig, dels med sin erfarenhet och sitt hårda jobb. Personligen har jag alltid gillat ”Torsten”, han kan ge, men han kan även ta smällar. Han står alltid upp för sitt lag med sin hårda attityd. Det känns som han kan få en nytändning från förra året. Ser han som en av de bättre nyförvärven.

Max Qvarnström, vem fan är det?

-Ett ständigt orosmoment för alla backar? Eller är jag fel ute? Nejdå. Men det är en duktig forward som närmast kommer från en lyckad sektion i Tranås. En powerforward som alla motståndare hatar. Det gillar han förövrigt själv att höra. Men man ska inte glömma att det är en riktigt duktig hockeyspelare också som alltid kämpar hårt för sitt lag.

Berätta lite om Hästens nyförvärv, bättre eller sämre trupp än i fjol..

-Det beror på hur man ser på saken, det går inte jämföra årets Vita Hästen med föregående år, om man snackar om briljans och teknik. Vi har tappat Marcus Eriksson & Henric Höglund. Två av division ett´s bästa spelare, förra året alltså. Så på det sättet är det en sämre upplaga av Vita Hästen. Man bygger laget på en helt annan struktur i år. Man har tagit in ”Torsten”, Henrik Bankelius, Emil Aldengård, Adam Sigfridsson. Det visar sig redan i värvningarna att Vita Hästen inte kommer vara samma ”sambagäng” som förra året. Årets Vita Hästen blir mer hårt jobb och trycka pucken mot mål. Skulle kunna beskriva det som ”Wikegård-hockey”. Jag vill lyfta fram Jimmy Andersson, en kille som har varit väldigt skadedrabbad senaste åren. Blir ett ruggigt ”nyförvärv” om han kommer igång.

Hästens chanser till att nå målet som man så länge haft, Allsvenskan?

-Som jag skrev på min blogg så tror jag inte att chanserna har blivit mindre. Vi har sparkapital från ett antal spelare som underprestera föregående år. Sen tror jag det behövs lite mer ”killerblood” i laget. Viktor och Henrik Bankelius står för det och det var precis dom spelartyperna jag ville få in. Sen går det ju inte att prata bort att vi har tappat både Höglund och Eriksson, men som sagt, det var inte dom som lyfte sig när de viktiga matcherna kom utan det var dom som stod för ”skitarbetet” som höjde sig. Jag tror att man har lika stora chanser som förra året. Alltså väldigt stora chanser.

Mariestad vad vet du om dom?

-Mariestad hemma, det är en match man alltid såg fram emot att få kolla på. Dels för att Bois är ett väldigt bra lag, som det alltid blir jämna och hårda matcher mot. Sen blir det alltid lite gnäll, lite småruff. Man har till säsongen tappat Både Ronny Johansson och Åkerström, två platser som man måste ersätta. Den stora frågan för mig är, vem tar över Ronnys ledarskap? Är det någon som klarar av att ta den rollen redan i år? Eller blir det några mellanår för Bois? Man har ju fått in Max från Tranås som förmodligen går in och ersätter Torsten. Sen tappar man en av ettans bästa målvakter, även det blir ett frågetecken för mig.

Supportrarna har man haft många härliga snackisar med, om otillåtna tacklingar och allt vad det kan heta. Oxarna är väl bland de större klackarna i E-serien i alla fall. Dom som jag stött på har varit trevliga så där jag inget illa att säga om. Katrinhallen har jag bara besökt en gång, trevlig hall med trevligt bemötande. Hört att dom renoverar lite omklädningsrum eller något liknande? (Kan ju tillägga här att det är som Markus säger, två nya omklädningsrum till JTM-hallen börjar bli klara och renovering har även skett i några utav de äldre tidigare under säsongen)

Skövde, hört talas om dom? Vad tror du?

-Spelar dom i ettan i år också alltså? Dom gick inte i konkurs alltså? Skämt åt sido. Tycker det är närmast patetiskt att gå ut med att man vill ” hålla sig kvar i ettan”. Allt för att förväntningarna inte ska springa iväg. Man har värvat ett riktigt bra lag, bättre än förra året. Bortsett att man har tappat Jensen. Men dom kommer spela i All-ettan nästa år. Det lovar jag, kanske lyckats dom till och med bättre än förra året. Skulle inte förvåna mig faktiskt. Kul att man satsar ungt också. Man har några egna talanger på väg upp också.

Du bloggar vad är det för blogg?

-Vet ni inte det…? Nejdå. Det är en blogg som handlar om allt i E-serien. Övergångar, spelarinterjuver, lite olika listor, det kommer att handla om det mesta. Referat från matcher som spelas. Bloggen kommer komma igång mer och mer när säsongen drar igång. För tillfället blir det bara lite listor och interjuver, men besök gärna vår hemsida. www.div1hockey.se, där Max Qvarnström också håller till!

Årets övriga silly season, vad tycker du om den, har de inte varit lite väl lugnt? Inte många "bomber"!

-Segaste silly season på länge. Det är egentligen bara Vimmerby och Västervik som har kört igång bra. VIK har gjort de bästa värvningarna, Joacim Hedblad och Emil Georgsson, just från Vimmerby. Vimmerby å andra sidan har också värvat på bra, Henrik Tång från Vita Hästen, säkert en av de bättre deff-backarna i serien. Så dom blir väl att räkna med i år också. Sen har det ju bara gått rykten om att Johan Åkerman ska ha varit aktuell för både Mjölby och Vita Hästen, verkar dock som rätt långsökta rykten. Annars har det inte varit någon jätterolig försäsong. Samtidigt brukar ”bomberna” trilla in i början av Januari, till all-ettan. Så vi får hoppas på ett par riktiga bomber då, annars så tycker jag att E-serien har gått många steg framåt. Både, Kumla, Tranås och Västervik ser starka ut. Så det lär bli et race ända in i mål, så att säga.

  1. Vita Hästen
  2. Vimmerby
  3. Skövde
  4. Mariestad

Där har ni mitt tips, än så länge.

Tipset är alltså inlagt nu och Markus ska få en chans att ändra sig när seriepremiären står vid dörren. Vi tackar Markus och önskar honom lycka till med bloggandet och önskar även Hästen lycka till... i matcherna mot Skövde!

Publicerad av Henrik Andersson