Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Oxarnas medlemsbrev 1 årgång 1

Oxarna har funnits ett antal år nu, men något medlemsbrev har inte funnits förut. Konstigt (ett medlemsbrev är ju ett bra sätt att få ut vad vi pysslar med) men sant. Nu ska det dock bli en rejäl skärpning på denna front, några gånger per säsong räknar vi med att ett nytt medlemsbrev ska komma ut till er medlemmar. I början kommer det att publiceras på oxarna.se, vår hemsida, men framöver så kommer man att behöva vara medlem och bli prenumerant för att få det.

Eftersom det är ett första brev så tänkte jag att vi skulle presentera oss lite. Oxarna är Bois officiella supporterklubb och bildades mars(?) 2008 under den härliga senvintern då Bois kvalificerade sig för allsvenskt spel. De positiva vibbarna som bildades då med flera härliga bussresor med bra drag gav en bra start för klubben. Vi har sedan dess legat på drygt 100 medlemmar som har valt att betala in den hundring som ett medlemskap kostar. För det får man diverse förmåner som rabatter på resor, rabatterade entréer, rabatt i shopen mm. I våra stadgar står det att vi ska stötta Bois på olika sätt, och det har vi tagit fasta på. Dels genom att stötta på läktaren på såväl hemma- som bortaplan genom att arrangera bussresor, men också genom att stötta ekonomiskt. Vi har genomfört loppmarknader, genomfört lotterier, salat pengar, sålt supporterspelartröjor och dessutom sedan dryga två år också drivit Alhagens minigolf. Dryga 1000 ideella timmar per säsong läggs på driften av denna kulturpärla, Sveriges enda K-märkta minigolfbana med den berömda Katarinahissen bland annat. Genom dessa åtgärder har Oxarna enbart under de två senaste säsongerna bidragit med 150 000 kr direkt till klubben och därtill indirekt bidragit med ytterligare 10000-tals kronor genom tifon, sponsrade bussresor mm. Utöver detta så är det också Oxarna som bemannar supporterkiosken under matcherna samt har delansvar för inköpen dit.

I styrelsen för Oxarna sitter sju stycken ledamöter:

 • Ordförande är ”besserwissern” och idésprutan Krister Holm, en lagom tjock man i sina bästa år. Gillar att skriva och är ansvarig för Bois hemsidas alster. Skulle utöver en ordentlig bantningskur behöva gå en minneskurs. Ansvarar för bussresor tillsammans med…

 • Henrik Andersson som är vice ordförande. En fotbollsspelande hockeyidiot som tar på sig mängder med uppdrag men endast hinner med hälften då han har mycket att göra. Klippan i laget när det ska till utmaningar mot andra supporterklubbar eller a-laget i olika sporter.

 • Sekreterare är Jennie Modig. Jennie är noga med att allt går rätt till och är den som lägger band på Kristers alltför vildsinta idéer. Jennie är den som ansvarar för bemanningen av minigolfen. Skulle ni kunna tänka er att hjälpa till med att stå någon kväll på minigolfen maila henne på jennie.modigh_74@hotmail.se.

 • Gunnar Holm är den som i egenskap av kassör håller i pengarna. Han har många års erfarenhet av arbete som kamrer så inte en krona går hans vakande öga förbi. Har i egenskap av pensionär gott om fritid och lägger en stor del av sommarhalvåret på att bemanna Alhagen.

 • Martin Bard är en riktig gaphals. Hörs högt och mycket när det ska skrikas på matcherna på ett positivt sätt. Halkade in på hockeyn av en slump men är riktigt biten och missar inte en match om han kan låta bli.

 • Ronnie Larsson är klackansvarig och den som nog hörs mest under matcherna. Har mängder av idéer hur en klack ska bli bra men ibland för ont om tid med heltidsjobb, nyfött barn och husbygge. Är en jäkel på att tippa slutresultat och har fått alla andra att sluta tippa på bussarna då han ändå alltid vinner. Som tur är tippar han alltid Boisseger!

 • Fredrik Lindvall är kompis med Henrik och är utöver en stor Boissuporter också en jäkel på att köra lastbil. Har ett delat ansvar för oxarna.se.

Vad har vi då för planer för säsongen som kommer? Massor som vanligt om Krister får bestämma, men det får han inte. Några saker är dock på g:

 • Vi ska ha möte med Mariestad Bois för att planera hur vi bäst ska samarbeta och vilka förmåner man ska ha som medlem i Oxarna.

 • Vi kommer att ha en supporterspelarinsamling. Oxarna har redan sponsrat 25000 kr till årets supporterspelare, men för att denna ska kunna få lön för hela året och förhoppningsvis stanna så behövs det mer pengar. Oxarna planerar att dra igång olika aktiviteter för att få in pengar med start på försäsongscupen i slutet av augusti. Utöver att sätta in pengar direkt på ett supporterspelarkonto så tittas det på att kunna arrangera puckasläpp, arrangera lotterier, ha en happening vid minigolfbanan, hålla auktioner med mera. Har ni fler idéer så kan ni gärna maila Krister Holm på hkrister@msn.com. Sponsringen kommer att innebära att vi kommer ha vår logga på supporterspelarens matchtröja och dessutom ha tillgång till hans tjänster vid olika evenemang.

 • Bussresorna kommer att fortsätta. Vill man anmäla sig gör man det till hkrister@msn.com eller så ringer man Krister på 0735056131. Anmälan är bindande.

 • Vi kommer att fortsätta att driva oxarna.se. Dock så har vi förlorat möjligheten att få teknisk vidareutveckling och då vi inte själva har den kompetensen så är vi tacksamma om det finns någon som kan hjälpa till. Maila i så fall Krister (se ovan).

 • Klackverksamheten ska fortsätta utvecklas. Vi ska träna in flera nya ramsor och verka för att fler kommer och ställer sig i klacken. Vårt stöd är mycket uppskattat av spelarna och det är grymt mycket roligare att titta på ishockey om man får leva sig in i matcherna ordentligt tillsammans med andra Boisfantaster.

Har ni fler idéer vad vi kan göra, eller vill du hjälpa till? Tveka inte att höra av dig till oss, telefonnummer och mail står ovan.

Med förhoppning om ett riktigt spännande hockeyår!

Publicerad av Krister Holm