Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Ettans fem bästa forwards

Det vimlar av vassa forwards i ettan. Troja fick i dagarna klart med sin trotjänare Adam Åkesson som om han inte var så hemkär lätt skulle kunna få en bra roll i en allsvensk förening. Bodens Christian Nyman skulle jag gärna ha i mitt lag med sitt uppoffrande slit och kloka centerspel. Krifs väldige Sebastian Magnusson skulle lika gärna kunna mangla allsvenska backar som hockeyettanbackar medan Eddie Davidsson (Mariestad) med lätthet skulle kunna styra upp ett allsvenskt topplags powerplay, det har han visat tidigare. Men det är bara fem som kan vara de fem bästa i mina ögon och här kommer listan!

5.Måns Krüger, Huddinge

Måns Krüger är inte särskilt snabb och han jobbar inte speciellt hårt. Men han har ju sådan magisk blick att jag inte kan hålla honom ifrån den här listan trots att jag kanske borde! Jag är nämligen oerhört svag för lirare som ser isen på ett sätt som man inte ens gör från läktaren. Och om man tänker efter, är inte hans bedrift att vinna hela ettans poängliga ännu märkvärdigare med tanke på hans sämre skridskoåkning och hans mindre hårda jobb? Det är dessutom ingen engångsföreteelse att han sprutar in poäng, poängsnittet i ettan ligger på 1,28 poäng! Markus kommer att hamna i en ruggigt vass omgivning i vinter i ett hårdsatsande Huddinge vilket borgar för att han kommer vara med och slåss i toppen av poängligan också kommande säsong.

4.Eric Gustafsson, Tranås

Poänggörare, slitvarg, attitydspelare och en vass skridskoåkare. Eric Gustafsson måste vara en dröm för alla tränare att ha i sitt lag. Det fartfyllda spel Karl Helmerssons mannar presterade säsongen som gick som gav sådan framgång personifierades av den lille (170 cm, 68 kg) liraren. Varför nummer 11 inte gick till allsvenskan är en gåta, men det borgar för ännu en framgångsrik säsong för tranorna.

3.Magnus Isaksson, Piteå

Kolla in poängskörden från Magnus Isakssons klubba sedan han vände hem till Piteå: 70, 45, 44, 35, 54, 52. Det ger ett poängsnitt på hela 1,36 poäng per match! Då ska man veta att han inte heller tummar på spelet i defensiv riktning. Den spelskicklige centern är egentligen överkvalificerad för ettan, men så har han också en säsong i SHL och flera framgångsrika säsonger i allsvenskan i bagaget. Kommer som vanligt bli navet i Piteås offensiva spel i vinter, kanske i ännu högre utsträckning i år när laget i alla fall från start känns svagare.

2.Markus Persson, Borlänge

Markus Persson är en extraordinär målskytt. Det vet naturligtvis alla motståndare som lägger fullt fokus på att stoppa den välväxte dalmasen. Men det spelar ingen roll, han är så kraftfull och har så bra skridskoåkning att han inte låter sig stoppas och trots att hans Borlänge inte levererade lika bra under säsongen som gick så var det inga problem med leverans från Markus klubba. Han vann ettans målliga med 36 mål, hela 11 mer än tvåan, snacka om att vara i en klass för sig! Borlänge kan skatta sig lyckliga över att skyttekungen, med flera allsvenska säsonger i bagaget, valt att flytta hem.

1.Marcus Paulsson, Mörrum

Förra säsongen var han allsvenska Karlskronas bäste spelare, denna säsong är Marcus Paulsson ettans bäste. Den rutinerade hemvändaren har a-landslagsmeriter och har spelat SHL-hockey i nio säsonger, den senaste så sent som för två säsonger sedan. En riktig målskytt men också en hårt arbetande spelare som kommer betyda massor för moderklubben nu när han återvänder. Räkna med att motståndarförsvararna har svårt att sova på natten innan man möter Mörrum i vinter!

Hur ser DIN lista ut?

Publicerad av Krister Holm