Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

KH presenterar supporterklubbarna: Red tigers

KORTFAKTA

Namn: Red tigers

Klubb: Huddinge

Grundad: 1992

Antal medlemmar: Ingen förening, kompisgäng

Hemsida: Nej


Huddinge är ettans kanske framgångsrikaste lag och borde ha ett större följe än vad laget har. Red tigers är dock alltid på plats, och även om det numer inte är en organiserad supporterklubb med styrelse och så vidare, så jobbar man så gott man kan för klubbens bästa. Conny Älvestam är det som för Red tigers talan.

Hur grundades supporterklubben?

Jag har för mig vi grundades -92, vi var på gång upp i elitserien och hade medlemskap, årsmöte och styrelse och så där. Jag gick i högstadiet då, så kommer inte ihåg allt, men min styvfar satt i styrelsen. Mitt eget intresse för Huddinge kom redan på lågstadiet när vi flyttade hit. Numer är vi ingen förening på papper, utan ett stort kompisgäng som stöttar föreningen så gott vi kan.

Beskriv er verksamhet!

Vi försöker hjälpa till och sprida matchinfo och vi har varit närvarande när klubben har event.

Arrangerar ni några bussresor?

Det försöker vi definitivt göra. Sedan samordnar vi samåkning när det inte går buss.

Vilken var den bästa bussresan?

Det får bli Tingsryd borta, i kvalserien när vi hängde kvar i allsvenskan-06/07. När vi kom ut efter den matchen så hade bussen gått sönder, men vi vann och var nästan klara för allsvenskan så det gjorde inget.

Hur stöttar ni klubben, ekonomiskt och/eller med arbete?

Nej inte mer än alla har årskort och enkronasmatchen brukar vi vara med på, då är det Red tigers som ligger bakom.

Vad är er inställning till supporterinsamlingar?

Det är lite blandat med tanke på att drar man ihop en jättesumma till spelare så vill man gärna vara med och bestämma och det är risk för besvikelse, så jag är lite försiktig.

Vad är er inställning till att ha trummor i klacken?

Trummor är vi för!

Vad är er bästa ramsa?

Ingen speciell så, vi har några men ingen speciell. Vi tar den som kommer.

Anordnar ni något tifo?

Jo det händer ett par gånger om året. Vi hade en match där vi fick med ungdomslagen med en stor overheadflagga i klubbens färger och en annan gång hade vi en duk med kommunloggan.

Har ni något forum där ni diskuterar hockey?

Inte sociala medier utan mer telefonchattar så där. Klubben har ju ett facebook-konto men det är ju gemensamt för alla.

Hur funkar samarbetet med föreningen?

Det funkar riktigt bra, dom är alltid glada för idéer och nytänk.

Har ni någon blogg eller gör ni någon annan media?

Vi var aktiva på svenska fans, men den är det ingen som skriver på längre.

Vad har ni för problem med att bedriva en bra verksamhet?

Det är som med många i östra att det är publikunderlaget, det är för lite med tanke på hur långt klubben alltid går. Tråkigt att folk inte hittar till hallen.

Hur är intresset i orten kring laget?

Om man bara ska ta generellt på sociala medier så finns intresse, det är många som har synpunkter, men det skulle vara roligt om de kom på matcherna också.

Hur är intresset i serien?

Visby har sitt dragplåster med att alltid spela hemma på fredagar och Hudik har mycket folk också, men annars är det inte så stort.

Vilket är ditt bästa minne från säsongen?

Jag tänker på playoff 1 där vi vände matchserien mot Kalmar. Sedan tog vi revansch mot Borlänge i playoff 2 också, det satt också skönt, men just vändningen mot Kalmar satt extra bra.

Om du kikar historiskt, vilket är ditt bästa minne då?

Det måste bli Huddinge-AIK på Globen -93, med över 12000 på läktarna. Det var allsvenskt rekord på den tiden. Sedan slog AIK det i returen, men ändå. Vi vann matchen med 5-3 och Lill-Kenta Johansson gjorde första målet. Då gick jag på högstadiet.

Huddinge har ju gjort sig kända för att vara en riktig talangfabrik, vad är din förklaring till det?

Jag har inte så bra koll på ledarutbildning och så, men på något sätt sitter det i väggarna. Någonstans så måste det ju hänga ihop med att vi har bra ledare. Ledarna ska vara utbildade och gå kurser, det har dom satsat på under senare år, att man ska ha bra utbildade ledare.

Det har varit lite turbulens på spelare det senaste, förra säsongen försvann halva laget och i år är dom tillbaka. Vet du något om hur det kommer sig?

Allt det där spelet bakom galleriet kan man ju bara spekulera i, jag har faktiskt inget bra svar. Jag vill inte gissa, det är alltid någon som tolkar det fel. Men vad jag förstått så var det många som pluggade i Segeltorp så det kanske passade bra.

Ser du några problem för hockeyettan att växa och bli ännu större och starkare?

Den diskussionen skulle man kunna ha ett tag. Nollställer man allt och alla har bra förutsättningar med publik och intäkter så borde den bantas, men det skulle inte fungera för så många klubbar. Jag vet att hockeyettan som liga försöker ordna fram centrala intäkter, men det är nog en bit bort.

Så du tycker inte man ska banta serien?

Jag är inte emot det, men det är inte realistiskt, det är det som är problemet.

Vad har ni för legendarer?

Ska vi ta dom jag kan i huvudet med moderklubb Huddinge? Första ska man nämna den legendariska ordförande Bengt ”Nicke” Nilsson, en stenhård som ordförande som inte fick uppleva elitserien men AIK-matchen. Sedan vill jag lyfta fram William Wallenkampf som grundade klubben. Anders ”Väggen” Karlsson var en målvakt som har gett namn till en minnesfond som går till ett stipendium varje år. Sedan ”Lill-Kenta” Johansson och brorsan Micke. Niklas Falk blev väl mest känd som Djurgårdslegendar men han har Huddinge som moderklubb. Janne Mertzig som gick till Luleå. Sanny Lindström som fortfarande är en stor supporter. Linus Klasen är en annan. Sedan Mika Zibaneyads bror och agent Monir Kalgoum har också Huddinge som moderklubb. När Mika vann VM så skänkte han pengarna till Huddinges flick-lag, trots att Mika aldrig spelat för Huddinge. Elias Fält är en annan. Johan Mattsson som vann SM-guld med Frölunda har också Huddinge som moderklubb. Håkan Södergren är inte Huddingefostrad men spelade en säsong efter elitserien med oss. Bröderna Kronwall lirade i Huddinge som utlånade från Djurgården.

Vad tror du om laget i år?

Ska man bara tänka på hur det gick sist med nästan samma lag så är jag väldigt optimistisk. Då blev det hockeyettanfinal två år i rad och kvalserie båda åren. Så det kan bli en riktigt rolig säsong.

Vilka är era rivaler?

Det är Visby! Det är ren derbykänsla på isen varje gång. Dom spelar alltid på gränsen även om de har lugnat ner sig lite. De har många från fastlandet så de känner dom de möter och då blir det rivaliteter. Annars är Hammarby rivaler sedan Hedenhös, men de har inte kommit upp i nivå nog att konkurrera riktigt, men historiskt är de definitivt rivaler.

Apropå känna varandra, förra säsongen var det tre Huddingelag i hockeyettan östra!

Det säger väldigt mycket om Huddinge som sportkommun, det verkar vara en riktig hockeykommun, men det finns också fotboll och handboll.

Vilka ser du som era största konkurrenter om placeringarna?

Utan att visa tabellordning så är det Huddinge, Visby, Hudik, Väsby som också har fått behålla mycket. Femte är svårare, men Hammarby vore roligt.

Vilken är din favoritspelare i laget?

Dennis Nordström är härlig. Han har det där go’ et, att han inte ger sig, han bara kör. Kim Lennhammer blev en ännu större favorit förra säsongen när han började göra dragningar också, inte bara skjuta. Men det ska också bli kul att se Måns Krüger tillbaka.

Vem får sitt genombrott?

Jag hoppas på en av juniorerna, Filip Runbjer var med förra men hoppas han slår igenom. Robin Carneholm vore också roligt om han kunde leverera, men man ska inte sätta för mycket press på honom.

Vem är stjärnan i laget?

Pass! Dom senaste åren har jag sett en så härlig laginsats och lagmoral så tycker vi inte har den där riktiga stjärnan. Men det vore härligt om någon klev fram och blev spetsen på vågen.

Då tackar jag för en väldigt trevlig pratstund!

Tack själv!

Publicerad av Krister Holm