Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Kan jag allt?!

Sent igår fick jag ett mail som jag legat och funderat på över natten och bestämde mig efter det för svara inte bara mailaren utan också er andra, för frågan har dykt upp med jämna mellanrum. Så här löd mailet: (Då mailaren gett sitt godkännande att jag publicerade mailet om jag inte visade namnet så har jag tagit bort det.)

”Tjenare Krister! Har börjat följa ditt bloggande nu sedan en dryg vecka och undrar bara, hur kan du så mycket?!!!!! Det spelar ju ingen roll om det är Vännäs i norr eller Tyringe i söder, du verkar ha stenkoll! Imponerad av ditt arbete, keep it up! Mvh **

Till att börja med vill jag tacka för de vänliga orden, det är när man får sådan här uppskattning som man får energi att fortsätta skriva! Men nu till frågeställningen, vet jag verkligen allt? Det gör jag naturligtvis inte! Men en del kan jag och det får jag med hjälp av tre källor: Det jag ser, det jag läser och det jag hör.

Det jag ser: Jag ser en hel del hockey, i stort sett alla matcher med mitt Bois följer jag på plats, hemma som borta, och har jag något förhinder så kollar jag på matchen på webben. Jag kollar också på de ”Veckans match” som sänds och det händer också att jag köper någon match ytterligare när jag inte har något speciellt att göra, men det blir inte många. Som ni förstår så innebär detta att jag med egna ögon har rätt bra koll på lagen som spelar i den västra ettan, en del koll på lagen som spelar i allettan södra, men betydligt mer begränsad inblick i den östra och den norra serien.

Det jag läser: Jag läser i stort sett allt som skrivs om hockeyettan. Här är hockeynews till stor hjälp för där länkas det mesta som skrivs. Mycket av tidningsskriverierna är dock pluslåsta vilket innebär att jag också prenumererar på en del tidningar för att kunna läsa, (dock inte alla för det har jag inte råd med, allt arbete är ju ideellt och genererar inte en krona). Läsningen ger en god inblick i de flesta serier, men inte så bra i den östra för där är lokaltidningarna inte så flitiga på att täcka hockeyettan och hemsidorna är med något undantag rätt inaktiva. Också den norra ettan har flera rätt inaktiva hemsidor och det finns också ”skamfläckar” i västra och södra. Men läsningen ger i alla fall en hyfsad koll på de flesta serier.

Det jag hör: Då jag älskar att snacka hockey och gjort det under ett antal år så har jag också skaffat mig ett litet kontaktnät med kunniga personer. Här har jag framför allt kontakt med personer som kollar in västra (givetvis), södra och östra serien. Norra serien har jag dock inte lyckats få någon kontaktperson som har koll på, utöver en som har lite koll på alla ettanserier. Så vet ni någon som gillar att snacka och som man borde snacka med för att få bättre koll på den norra ettan tipsa gärna om den på min mail: hkrister@msn.com.

Sammanfattningsvis så har jag alltså bra koll på västra och södra ettan, där kan jag göra listor och grejor utan att behöva ha alltför mycket kontakt med andra kunniga människor. Men ska jag skriva om den östra serien så hör jag alltid med mina kontakter för att få mer kött på benen. Och när jag ska skriva om den norra så får jag lita till stor del på det jag kan läsa mig till men också en del hjälp av min källa. Visst har Bois spelat den norra allettan för två år sedan så spelare i topplagen som spelat där längre än så har jag koll på, liksom spelare som flyttat norrut från de södra delarna av landet. Men om jag ska ranka så kan ni lita på mina listor för den västra serien som väldigt trovärdiga, för den södra som trovärdiga, för den östra likaså (litar på mina källor) men för den norra mindre trovärdig. Men hoppas det är ok att jag ger mig ut på djupt vatten också ibland!

Till sist så hoppas jag att ni fortsätter maila till mig: Ris eller ros, tips på saker att skriva om, tips på silly-rykten, tips på personer som gillar snacka hockey eller vad som. Min mail är hkrister@msn.com och jag ser fram emot just DITT mail! Jag lovar full sekretess om det önskas men vill man så är jag flitig med att credda också.

Mvh Krister Holm

Publicerad av Krister Holm