Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

KH listar östra ettans bästa värvningar

I den östra ettan är det ett lag som sticker ut på värvningsfronten: Huddinge! Med fyra av sex spelare från Stockholmsklubben i min formation med de bästa värvningarna så får de bära ett tungt favoritskap i vinter.

Målvakt

Rasmus Hedström (Huddinge)

Det är ingen längre kö av högkvalitativa målvakter som anslutit till lagen i östra ettan. Men Rasmus Hedström gjorde ändå en bra säsong i Segeltorp och fick stå i lejonparten av matcherna i kamp med Claes Endre. Nu blir det istället Pontus Eltonius han får ta upp kampen med när han styr kosan till hårt satsande Huddinge. Det kan bli en tuff match för den fd TV-pucksguldmedaljören då Pontus höll på att konkurrera ut kompetenta Daniel Fahlström säsongen som gick. Rasmus är en målvakt som håller en stabil och jämn nivå, men kanske inte riktigt har de där topparna.

Backar

Adam Hansen (Huddinge)Gustav Ahnelöv (Huddinge)

Adam Hansen tillhör toppskiktet av backar i hockeyettan, inget snack om saken. Är väldigt stark offensivt framför allt och snittar nästan en poäng per match de tre säsonger han spenderat i ettan. De övriga två seniorsäsongerna har han spenderat i allsvenskan där han också satte avtryck. Men han är inte oäven defensivt heller, där drar han stor nytta av sitt jättefina spelsinne och sin rörlighet och han lägger alltid ner ett stort jobb. Hade faktiskt östra ettans bästa plus minus säsongen 17/18. Kommer tillsammans med Kim Lennhammer och Gustaf Ahnelöv få dra ett stort lass i Huddinges jakt på kvalseriespel.

Huddinge har lassat på ordentligt i sina värvningar och i Gustav Ahnelöv har man landat ytterligare ett välmeriterat och vasst kort. Den 23-årige rightbacken med IFK Tumba som moderklubb har 15 SHL-matcher och två säsonger i allsvenskan i ryggsäcken och är väldigt välmeriterad för nivån. Han är bra med pucken, är inte rädd för att spela fysiskt och dessutom rightare vilket är väldigt eftertraktat.

Forwards

Måns Krüger (Huddinge)Teemu Huttu (Visby)Casper Evertsson (Strömsbro)

Han vann ettans poängliga förra säsongen och säsongen 16/17 hade han flest assist av alla. Måns Krüger innebär med sitt otroliga spelsinne poänggaranti. Under sina fem hockeyettansäsonger har han inte snittat under en poäng per match en enda gång och är antagligen tillsammans med Markus Persson i Borlänge och nyförvärvet Markus Paulsson i Mörrum hockeyettans vassaste offensiva spelare. Trots det så fick han inte inför föregående säsong förlängt med moderklubben Huddinge. Tränaren och sportchefen Fredrik Mälberg tyckte inte att 27-åringen var tillräckligt seriös och att han hade en för dålig inställning. Han var för lat helt enkelt (min tolkning). Nu är dock poängkungen tillbaka i talangfabriken och ska vara loket i den hårdsatsning klubben gör. Har en väldigt karaktäristisk skridskoåkning där ena benet släpar lite.

I finländska Mestis går det att hitta riktiga guldkorn till en vettig peng. Se på förra säsongens succéspelare Janne Kivilahti (Nybro) som fortsatte till Oskarshamn där succén bara fortsatte hela vägen till SHL. En med liknande bakgrund som Janne är Teemu Huttu som nu ansluter till Visby. Jag har tyvärr inte fått tag i någon att ta referenser ifrån men av det jag kunnat läsa mig till så har han varit en nyckelspelare i ett topplag i Mestis och då måste man hålla riktigt bra klass. Både en stark passningsspelare och avslutare vilket också hans fina poängrad talar om. Om jag får sia så snittar finnen över en poäng per match säsongen som kommer och blir en bra ersättare för Oscar Lundberg som lägger skridskorna på hyllan.

Strömsbro är nykomling i hockeyettan och har som sådan naturligtvis letat med ljus och lykta efter spets att krydda sitt lag med, helst med spelare som har bakgrund i trakten (Gävle). I hemvändande Casper Evertsson har man verkligen prickat rätt. Den egna produkten, som gått genom Brynäs juniororganisation, är en jättetalang som kom trea i superelits poängliga säsongen 17/18. Men han gjorde ett annorlunda karriärval säsongen som gick då han valde att gå till den Österrikiska klubben EC Salzburgs andralag som spelar i AlpsHL. (En sammanslagning av den italienska ligan och Inter-National League med lag från Italien, Österrike och Slovenien). Där fortsatte succén med 50 poäng på 39 matcher och fin plus/minusstatistik. Men nu återvänder han alltså hem och den välväxte (187 cm, 104 kg) 21-åringen kommer att bli jobbig för motståndarbackarna i östra ettan med både sin fysik, bra händer och bra blick.

Publicerad av Krister Holm