Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

KH presenterar suppklubbarna: Black train support

KORTFAKTA

Namn: Black train support

Klubb: Vännäs hockeyklubb

Grundad: Inget officiellt men säsongen 18-19 drog vi igång.

Antal medlemmar: Vi har en facebooksida med 139 medlemmar

Hemsida: Nej


De första supporterklubbarna jag presenterat har varit väletablerade föreningar från den södra halvan av landet. Men idag så får vi en inblick i en supporterförening från den norra serien som tar sina allra första stapplande steg. Viktor Eriksson är initiativtagare till Vännäs första supporterklubb, nygrundade Black train support.

Hur grundades supporterklubben?

Det började för två år sedan då de kvalade mot Köping hemma, där vi hade två matcher hemma och det var bra tryck dom dagarna. Så då kände jag och Andreas Larsson att vi kunde hjälpa till och dra folk till matcherna och få en supporteranda i Vännäs ishall och det lyckades vi ganska bra med. Det var inget officiellt så, utan via facebook och mun till mun metoden.

Beskriv er verksamhet!

Vi har inte gjort det till någon förening speciellt utan nu är det via facebook vi har kontakt med våra medlemmar, men vi får se hur intresset stiger. Intentionerna är ju att komma så långt vi kan för att supporta laget. Det är den stora anledningen till att vi drog igång, vi märkte att vi kan göra skillnad i matcher.

Arrangerar ni några bussresor?

Ja vi har haft ett samarbete med hotell Vännäs som är huvudsponsor och ifjol hade vi supportermatchen, en match mot Piteå, då vi hade fina erbjudande på hotellet för mat och dryck och sedan åkte vi med buss därifrån till ishallen och tillbaka.

Hur stöttar ni klubben, ekonomiskt och/eller med arbete?

Det har inte blivit så många tillfällen än, ingen insamling eller så. Det är mer Vännäs HC som har det. Men v i får se hur det blir den här säsongen.

Vad är er inställning till supporterinsamlingar?

Det ska man vara för tycker jag absolut. Allt som kan gynna föreningen och klubben och oss är positivt.

Vad är er inställning till att ha trummor i klacken?

Det tycker jag är positivt, det bidrar med härlig stämning i ishallen, så det är bara positivt.

Vad är er bästa ramsa?

Det finns att plocka av, vi har inga egna men”VHC chalalalala” är det som snurrar oftast, den är enkel och rullar på bra.

Anordnar ni något tifo?

Det har Erik Åström skött, det är banderoller och planscher med mera.

Hur funkar samarbetet med föreningen?

Det är Erik Åström, som är klubbchef, som jag haft kontakt med, det är han som är hela föreningen kan man säga. Han är en en enorm tillgång för klubben. Det har funkat bra.

Har ni någon blogg eller gör ni något annan media?

Nej, det är facebook och instagram.

Vad har ni för problem med att bedriva en bra verksamhet?

Det är att vi vill bli fler medlemmar. Vi håller på och etablerar oss just nu, tanken är att vi ska bygga upp något bra. Det finns många som tycker det är bra att vi startat detta, både spelare och folk runtomkring, vi hoppas vi kan växa ganska bra för det finns ett intresse har vi märkt.

Hur är intresset i orten kring laget?

Det tycker jag är stort, det har varit bra intresse alltid, men sedan 2012 då vi gick upp i ettan så har det ökat successivt och Åström gör ett fantastiskt jobb och klubben har verkligen fått ett uppsving. Folk börjar känna till oss och det är kul.

Hur är intresset i serien?

Nu har jag inte varit på några bortaresor direkt så det är svårt att uttala mg om, men det var på tal att vi ska åka på bortamatch med buss, det kommer antagligen denna säsong. Närmsta motstånd är Teg, dit är det tre mil, sedan är det långa avstånd i övrigt.

Att det är långa resor i norr vet vi ju, ser du någon lösning på det problemet?

Det är svårt att flytta på orterna, avstånden är ju som dom är. Men jag tycker ettan är högklassig hockey, så lite extra stöd från förbundet hade man inte tackat nej till.

Bästa minne från säsongen?

Då skulle jag ta matchen mot Piteå, den 28/12, det var första matchen i allettan. Det var en lyckad tillställning med bra tryck från läktaren och mycket folk, nästan full hall och bra stämning. Då hade vi styrt upp samarbete med hotellet och sedan blev det mycket folk nästa match också, det blev en bra start.

Om du kikar historiskt, vilket är ditt bästa minne då?

Jag har spelat hockey i Vännäs själv, men har inte så mycket goda minnen, men det skulle vara säsongen 17/18 i playoff när vi torskade mot Köping borta men vi lyckades vinna hemma tack vare ett enormt läktarstöd.

Vad har ni för legendarer?

Mattias och Daniel Tjärnkvist, båda kör ju gratis sommarhockeyskola nu i sommar. Daniel är med för tredje året. Sedan har vi en kille som har tröjan hissad i taket, nr 2 Tommy Forsgren som spelat mest matcher av alla i Vännäs historia.

Vilken är din favoritspelare i laget?

Det byts ganska friskt men ifjol måste jag säga Kevin Loppatto. Annars Johan Örnberg som gjort många matcher i laget. Marcus Evertsson är också en favorit, det är en riktigt bra målvakt.

Vad tror du om laget i år?

Man har haft mediokra förväntningar på laget de senaste säsongerna sedan de gick upp, men i förfjol och ifol har vi tagit oss långt, så man får väl ha lite högre förväntningar i år. Första målet är att nå allettan och sedan att ta sig så långt som möjligt, det vore jättekul.

Vem får sitt genombrott?

Gustaf Grundstam, han var lite skadad ifjol mot slutet, men han besitter en stor kapacitet. Han är snabb och spelskicklig.

Vem är stjärnan i laget?

Om Petter Segersten blir kvar så är det han. En riktig målspruta!

Då tackar jag för en väldigt trevlig pratstund!

Tack detsamma!

Publicerad av Krister Holm