Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

KH presenterar supporterklubbarna: White Angels

alt text

KORTFAKTA

Namn: White angels

Klubb: Kallinge Ronneby

Grundad: 2007

Antal medlemmar: 120 st

Hemsida: whiteangels.se


En av de mer omtalade supporterklubbarna i hockeyettan är KRIF:s supporterklubb White Angels. Ordförande där är Mattias Johnsson.

Hur grundades supporterklubben?

2007 grundades vi, det var ett omtag sedan den tidigare supporterklubben, Oakleaves, hade lite bråk och strul så de startade om för att komma undan stöket. Varför det blev just namnet White angels vet jag inte.

Beskriv er verksamhet!

Vi har en väldigt bred verksamhet, men vi gör det KRIF vill att vi ska göra kan man säga. Introt till exempel med introfilm, rök och eld, det sköter och bekostar vi. Vi säljer 50/50-lotter, har hand om parkeringen och supporterinsamling givetvis. Så vi gör ganska mycket, mer än andra supporterklubbar gör tror jag. Så vi är väldigt involverade med allt klubben vill att vi ska göra.

Arrangerar ni några bussresor?

Vi försöker arrangera 6-8 stycken, främst till dom som ligger runtomkring. Kristianstad och Nybro har vi alltid buss, dit är det 8-9 mil, Troja brukar vi också ha buss till. Är det längre väg så brukar det vara minibuss, det är alltid några som åker.

Vilken var den bästa bussresan?

Förra säsongen var det Kristianstad, det brukar alltid vara bra stämning med 2-300 personer som åker och derbykaraktär, så det brukar vara en favorit. Men någonsin så är det playoff 3-mötet mot Nyköping borta första säsongen i ettan, 10/11. Vi vann enkelt hemma men förlorade stort första matchen borta. Så vi åkte hem och sov i fyra timmar och sedan åkte vi tillbaka och vann en jämn match som länge stod 2-2 och vi gick till kvalserien som nykomling. Då var vi trötta men glada efter 160 mil på två dagar, det är minnen man aldrig glömmer. Du har ju beskrivit hur ni hjälper klubben med arbete, men kan ni berätta lite om hur ni gör med insamlingar? Vi har alltid en supporterinsamling och även lite andra insamlingar, personligen tycker jag det gått lite inflation i det. Men vi har alltid en till insamling supporterspelaren, i år har vi inte bestämt spelare än men vi har en dialog med sportchefen så får vi se hur det blir.

Du sa att det gått lite inflation i insamlingar, kan du utveckla det?

Vi har haft insamling till resor i allettan till exempel, då tycker jag det gått lite inflation, det borde man ha budgeterat för kan man tycka. Men vi gör ju allt för klubben så vi hjälpte till ändå. Men insamling till spelaren tycke jag man kan ha. Alla klubbar verkar ha tufft med ekonomin tyvärr, det är många insamlingar.

Vad är er inställning till att ha trummor i klacken?

Det behövs, det höjer stämningen. Utan trumma måste man vara väldigt många för att ha bra tryck, som AIK eller så, men alla klubbar på hockeyettannivå behöver det. Vi är rätt många men det höjer stämningen.

Vad är er bästa ramsa?

Bra fråga, vi har många men jag skulle säga chalalalalalala, chalalalalalala, chalalalalalala, vi är Kallinge. Den blir bra tryck när man tar i på slutet. Vi försöker komma på någon ny ramsa varje år, men det är inte lätt det finns ju inte så många utan vi kikar på andra

Anordnar ni något tifo?

Ibland, inga jätteavancerade, men enklare för att hylla spelare eller så så gör vi någon banderoll. När Andreas ”Notan” Nordfeldt gjorde sin 300:e match så gjorde vi en banderoll till exempel.

Har ni något forum där White Angels diskuterar hockey?

Vi har en facebooksida som är öppen, men inget forum.

Hur funkar samarbetet med föreningen?

Det funkar väldigt bra. Ibland kan KRIF ta för givet att vi ska göra saker utan att fråga, som med introt till exempel, det kan man bli lite less på. Ibland kan man önska de frågade i alla fall. Men det funkar jättebra, men vi gör nog mer än andra supporterföreningar gör också, som introt där vi bekostar allt.

Var får ni pengar ifrån?

Medlemmar och sponsorer, sedan gör vi vissa evenemang. Nu i helgen byggde vi läktare på Nostalgia. Sedan kommer Gyllene tider hit nästa helg och då hjälper vi till och får pengar för det. Förra säsongen var vi parkeringsvakter på hund-sm. Sedan har vi Kriftipset där man tippar alla Krifs matcher, där går pengarna till ungdomslagen. Och är det kanske 100 som tippar och varje kostar 100 kronor så det blir lite pengar.

Har ni någon blogg eller gör ni något annan media?

Det har vi inte egentligen. Vi har två killar, Stefan Petterson och Johan Bengtsson. som gör något program per säsong bara, men inget regelbundet.

Vad har ni för problem med att bedriva en bra verksamhet?

Inga direkta så, men vi lever i en ishall som inte är den modernaste. Nu renoverar dom den med ny entré och sarg och då har de flyttat båsen till vår sida, det är inte helt optimalt kanske säkerhetsmässigt. Inte för att vi bråkar så men det har varit mycket strul när Kristianstad varit här till exempel, men dom har alltid skämt ut sig. När man är där måste man alltid låsa in bussen innanför staket och dom skjuter grön laser mot oss. Det är också enda hallen som jag varit i där man inte får lämna sin sektion för dom inte kan garantera säkerheten. Annars brukar man ju gå runt och snacka med andra supportrar men det funkar inte där. Nu har dom ju gått upp så nu slipper man dom och det kan ju vara skönt på ett sätt. Men det är inget man unnar dom, det är ju rivalitet också.

Hur är intresset i orten kring laget?

Det är ganska stort, Kallinge är en liten by, de flesta snackar hockey under vinterhalvåret. Det var ännu bättre för 5-6 år sedan när Karlskrona, Mörrum och Olofström låg i ettan och satsade, då var det derby hela tiden och det snackades hockey hela tiden. Men det är kul Mörrum att kom upp så det blir derbyn igen. De pratar ju om att satsa mot allsvenskan inom fyra år och gjorde en riktigt häftig värvning av Paulsson, men det ser kanske lite tunt ut i övrigt.

Hur är intresset i serien?

Södra serien tycker jag det är bra intresse i. Det är många lag som har med sig klackar och vi försöker åka på alla matcher. Kollar man på publiksnittet så ligger vi ju högst. Västra är väl rätt bra med.

Om du kikar historiskt, vilket är ditt bästa minne då?

Det var det jag var inne på med bussresan, när vi vann playoff 3 som nykomlingar, men även när vi gick upp i ettan när vi vann mot Helsingborg. Vi förlorade säsongen innan men då vann vi, det är dom två starkaste minnena. Denna säsongs bästa minne var när vi mötte Visby hemma och matchen blev inställd då Visbys utrustning försvann på vägen. Vi skulle få spela en måndag kl 3, en värdelös tid för att få ihop funktionärer och publik. Men då slöt hela Blekinge upp och det var funktionärer på plats från KHK och Mörrum bland annat och det var också många som köpte biljetter trots att de inte kunde gå, så det blev säsongens bästa publiksiffra, även om inte alla var på plats. Det var ett starkt minne, vi vände det till ekonomisk succé.

Vad har ni för legendarer?

Anders Broström är en av dom. Han har spelat i Frölunda i många år och blev invald i någon hall of fame där i Frölunda. Men också Johan Hansson och Anders Pettersson som båda är hedersmedlemmmar i White angels, det är lokala killar som gjort många år i klubben.

Vilken är din favoritspelare i laget?

Andreas ”Notan” Nordfeldt och Sebastian ”Basse” Magnusson. De har varit här i 9 respektive 8 säsonger och skaffat familj och rotat sig. De blir viktiga i vinter då vi har ett ungt lag i år.

Vad tror du om laget i år?

Vi har många förstaårsseniorer och en ung tränare. Men jag har snackat med sportgruppen och de har kollat mycket på att få hit bra skridskoåkare, och de de plockat från SHL-lagens J20-lag har varit tongivande i sina lag. Så vi har ett ungt, spännande och lovande lag. Men det kanske kan ta något år innan det sätter sig. Vi ska definitivt vara med och slåss om en allettanplats. Men det är många bra lag i år med Kalmar, Nybro, Troja och Tranås bland annat. Jag vet inte om det någonsin varit så många bra lag i serien. Men vi ska vara med och slåss om det. Vimmerby har tappat många och inte ersatt dom riktigt tycker jag. Så en allettanplats innan jul och sedan slåss om playoff efter är målet.

Vem får sitt genombrott?

Jag hoppas att Viktor Laz som ändå har Kallinge som moderklubb och varit iväg några år men nu kommer hem kan få ett genombrott. Det är alltid roligt med lokala killar.

Vem är stjärnan i laget?

Det är lagkaptenerna ”Notan” och ”Basse”, de ska vara lagpappor tillsammans med Martin Ekström. De var våra kaptener förra säsongen och kommer få bära ett tungt ansvar i år.

Då tackar jag för en väldigt trevlig pratstund!

Tack så mycket, det var roligt att få vara med!

Av Krister Holm

Publicerad av Krister Holm