Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

KH kartlägger lagen i västra del 3

Forshaga

Forshaga gjorde en riktig kanonvår säsongen som gick och vann inte bara den västra vårettan efter stor dramatik utan gick dessutom hela vägen till playoff 2 där man skakade om Östersund ordentligt. Då verkade det som att poletten ÄNTLIGEN trillade ner för det potenta laget. För Forshaga har trots att man inte har så stora resurser en trupp med många skickliga spelare där man framför allt varit duktiga på att locka till sig Värmlandskillar som vill komma hem. Främst syns det på backsidan där Niclas Edman, Henrik Tång och Jesper Nordin skulle kunna spela i i stort sett vilket topplag i ettan som helst. Kan man dessutom locka Karl Pearson till att förlänga så ser det riktigt starkt ut, speciellt som man fått in kompetente David Lennartsson från Köping. På målvaktssidan ser det dock lite tunnare ut sedan mångårige sista utposten Jonas Westerlund lämnat. Nu får förra säsongens andrekeeper David Söderberg istället kampas med Hugo Svensson som ansluter från Kil i tvåan. Det känns som ett litet frågetecken för mig. Offensivt märks de största förändringarna. Man har visserligen blivit av med en viktig trio i Stefan Kask, Jonas Johannesson och Filip Nordström, men man har också fått in spelare med potential att göra avtryck. William Johannesson kom in sent säsongen som gick och snittade nästan en poäng per match och i Robert Tellberg har man fått in en spelare med målgaranti. Oliver Kandergård gjorde en bra första seniorsäsong i Huddinge och en annan spännande talang är Anton Klint som kanske kan få samma fina utveckling som den nu till Mora flyktade Filip Nordström. Man har också en helt ok stomme kvar i Kimmy Skogland, Anton Röhse, Oliver Henriksson och Gabriel Johansson bland annat. Summerar man så tycker jag Forshaga är minst lika slagkraftiga som säsongen som gick, och kan man spinna på inspirationen man fick av framgångarna då och dessutom bli lite mer seriösa under försäsongen så finns det stor potential i laget.

Bra spelare in:

Kan Robert Tellberg hålla sig skadefri så kommer han att tillsammans med William Johannesson vara den målskytt som laget behöver. Anton Klint kommer säkert få en stor roll som center i någon av de ledande formationerna.

Tunga tapp:

Stefan Kask är både attitydspelare och poängspelare i ett och kommer vara ett tungt tapp för laget. Filip Nordström, Färjestadlegendaren Peters son, hade en riktigt bra första seniorsäsong och fick try out-kontrakt med Mora. Jag tror att alla Forshagasupportrar håller tummarna för att han inte erbjuds en förlängning utan istället återvänder till Värmlandsskogarna.

Detta skulle laget behöva få in:

Backsidan känns redan väldigt kompetent, men hade jag varit sportchef så hade jag siktat på att få in en riktigt bra målvakt och eventuellt en bra förstacenter som ersättare för Kask.

Lindlöven

Det märks att Lindlöven har fått dra i handbromsen till spelarbudgeten ordentligt! Förra säsongen hade man ett riktigt spännande lag med massor med talang men tyvärr fick man inte ut något av det. Till i år så har stora delar av truppen lämnat och det är bara spillror kvar. Backsidan har klarat sig lindrigast undan, där har man en bra stomme med fyra bra pjäser kvar från föregående säsong i form av Jesper Broeng, André Dahlqvist, Sam Perstedt och Daniel Nilsson. De tre förstnämnda är rätt rörliga och bra backar, jag gillar speciellt André Dahlqvist. Till dessa har man adderat tyngd i form av William Lindgren från Örebro J20 och det ger laget en bra mix på backsidan. Målvaktssidan är dock ett mindre lyckligt kapitel då vare sig Isak Mantler eller Sammy Gustafsson förlängt och ersättande Daniel Eriksson har inte alls samma meriter att visa upp. Offensivt är det också hårt brandskattat, men man har fått behålla ett par bra spelare i Anton Björkman och Erik Broman. Visserligen har man rätt mycket pjäser till som ska in, men för att laget inte ska anses väldigt försvagat så måste det vara i stort sett bara spets som ska in på slutet.

Bra spelare in:

Daniel Eriksson må inte hålla riktigt samma nivå som Isak Mantler och Sammy Gustafsson men det är likväl en bra målvakt. Det ska också bli spännande att se vad Carl Skärström går för, han hade bra stats sista året i superelit och året i Nordamerika kan ha gett honom mycket.

Tunga tapp:

Oja, hur många vill ni ha?! Laget har som jag skrev tidigare drabbats av strömavhopp, det mest namnkunniga är naturligtvis Niklas Lihagen. Han gjorde dock inte många matcher och kanske inte kommer saknas så mycket. Då är nog tappet av Jakob Marshall Olsson tyngre och förlänger ingen av de båda målvakterna är det väldigt dåliga nyheter för Lindesbergslaget.

Det skulle laget behöva få in:

Det jag tror laget skulle vara gladast över är två förlängningar: Dels av Isak Mantler som är en riktigt bra målvakt, dels av Max Lalander, lagets poängkung under flera år. Men utöver dessa så skulle laget behöva ha in ytterligare offensiv slagkraft.

Publicerad av Krister Holm