Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

KH kartlägger lagen i västra. Del 1

Första dagen på sommarlovet för min del och det måste firas på något sätt! Varför inte grotta ner sig ordentligt och kartlägga lagbyggena i den västra ettan?

Till att börja med så ska jag erkänna att jag följer topplagen i ettan betydligt mer än de mindre namnkunniga. Men västra ettan har jag ändå hyfsad koll på tycker jag, så även om jag kanske missar något namn här och där så är jag nog inte helt ute och cyklar.

Surahammar

Surahammar låg länge tvärsist i vårserien men avslutade riktigt starkt och vann sedan också kvalserien till ettan. Den stigande formkurvan kanske kan förklaras med Conny Grundströms inträde som huvudtränare, det verkade lyfta laget och att han nu blir kvar är viktigt för Sura. Laget har också fått behålla sina viktigaste spelare: Poängkungen Charlie Hellström och tunge centern Jakob Forslund som dominerade under kvalspelet. Viktigaste signaturen måste dock signaturen av åldermannen och legendaren Nicklas Larsson vara, han ÄR Sura. Med en till stora delar intakt trupp så hoppas man säkert på att kunna spinna på den positiva avslutningen, och med rätt spelare in på de sista platserna kan de kanske vara med och störa lite mer än de gjort de senaste säsongerna.

Bra spelare in:

Christoffer Hanning gjorde det bra under sina år i Köping men fick efter lite strul inte förlängt och det ska Sura skatta sig lycklig över. Nu har de ett riktigt bra målvaktspar i Hanning och lovande Philip Olsson. Oscar Onsmar kommer kunna tillföra lite välbehövlig defensivkraft i de bakre leden.

Tunga tapp:

Poängstarkaste backen Tom Olsson lämnar för Skövde.

Det skulle laget behöva få in:

Målvaktssidan känns stabil och bra, men i övrigt känns det som att laget saknar en del spets. Framför allt så skulle laget må bra av att få in en riktigt bra center och då det är flera lag som också är ute efter det så kan det bli tufft. Dock är jag övertygad om att man försöker få rutinerade Jens Eriksson att förlänga sitt kontrakt, det hade suttit fint! Dessutom skulle laget må bra av en back med lite offensiv ådra.

Linden

Jag ska villigt erkänna att Linden är laget jag har minst koll på, så i min kartläggning av laget har jag helt enkelt till stora delar fått gå och kolla på eliteprospects (vilket jag inte brukar göra speciellt mycket) för att få lite bakgrund på spelarna och då har de inga tunga meriter att falla tillbaka på. Låga poäng i ettan har gett höga i tvåan. Visst kan de ha utvecklats, men jag tror mycket beror också på att klassen i tvåan är lägre. En jag dock känner till bra är Christoffer Udd, en rätt bra hockeyettanback och han kommer säkert bli betydelsefull för laget. En annan som jag vet är duktig är målvakten Oliver Eriksson som gjorde det bra när han fick chansen i Borlänge.

Bra spelare in:

Unge Hugo Ollila spelade förra säsongen superelithockey i Västerås och gjorde det riktigt bra, men lånades också in ett par matcher till moderklubben Linden med stor framgång. Under två matcher snittade han två mål och ett ass per match! Backen Anton Forsell som även han plockas in från Västerås J20 ser också intressant ut.

Tunga tapp:

Inga.

Det skulle laget behöva få in:

Visserligen har ett antal spelare i laget rutin från hockeyettan men då i undanskymda roller. Här skulle det sitta väldigt fint med en rutinerad pjäs som kan leda laget, kanske framför allt offensivt. Niklas Lihagen har ju inte klart med någon klubb än, han skulle kunna bli en riktig härförare i laget.

Publicerad av Krister Holm