Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Ettans starkaste trupp del 5

Sist ut i kartläggningen av topplagen i ettan kommer lagens tränare. Att ha en bra tränare jämfört med en sämre kan ge många procent extra i prestation så det är kanske den viktigaste positionen av alla.

Bois

Andreas Appelgren 5

Andreas Appelgren inledde tränarkarriären med att föra upp ett kraftigt nederlagstippat Mariestad till allsvenskan och han gjorde om bedriften när han förde upp Leksand till SHL där han sedan fick fortsatt förtroende. Sedan dess har han tränat allsvenska Västerås och varit ”senior advisor” i Södertälje. Han har varit uppskattad expertkommentator i Tv och är allmänt känd som en riktigt kunnig lagbyggare där han får alla att dra åt samma håll. Det går inte att hitta en bättre tränare i hockeyettan och speciellt inte för Mariestad som han känner utan och innan.

Huddinge

Mikael Österblom 2

Mikael har varit Stockholmshockeyn trogen hela sin tränarkarriär utöver en kort sejour föregående säsong när han misslyckades med att rädda kvar Arboga i hockeyettan. Mikaels största merit är när han förde upp Segeltorp i hockeyettan. Väl där så fick laget massor med spets men misslyckades att nå allettan men lyckades nå playoff 2 efter att ha vunnit vårserien. Nu i Huddinge så får han ett ännu vassare lag att coacha. Mikael är raka motsatsen som ledare till sin föregångare Mälberg som bygger sitt ledarskap på tydliga direktiv och höga krav och inte så mycket inlyssning. Med Mikael vid rodret så blir det ett betydligt mer lyhört ledarskap och inte lika tuffa krav. I Segeltorp införde han till exempel att man bara hade två gemensamma träningar i veckan. Det ska bli spännande att se vart det leder, än så länge så känns han dock som det mest oskrivna och meriterade kortet i tränarsamlingen.

Kalmar

Lenny Eriksson 4+

Lenny har en över 30-årig tränarkarriär bakom sig med lag i Norge, allsvenskan och på hockeyettannivå. Ett år var han också i den Österrikiska andraligan. Lenny är en lagbyggare som hellre ser fyra jämnare femmor än en uttalad förstafemma. Tänker jag på Lennyhockey så tänker jag på BIK Karlskoga, ett lag som han tränade i tre år. Mycket skridskoåkning och att vara jäkligt jobbiga för motståndarna, att krypa under skinnet på dom. En meriterad herre men har han samma hunger fortfarande?

Tranås

Karl Helmersson 4

Karl är kanske den minst rutinerade herren i samlingen men jag som känner honom vet vad han går för. En otroligt noggrann tränare som tror på sin spelplan till 100% och får spelarna att också göra det. Spelar en fartfylld hockey där alla vet vad som förväntas av dom. Var lite dålig på att lyssna på spelarna i början av sin karriär men har blivit bättre på det och har då också fått spelare att utvecklas. Fick Tranås att överträffa alla förväntningar säsongen som gick och kommer göra ett lika bra jobb säsongen som kommer, något annat än 100% hängivenhet och hårt jobb finns inte.

Troja

Roger Forsberg 4

Att Roger Forsberg har en hel del rutin råder inget tvivel om med över 20 år som tränare på olika nivåer. Är normalt en duktig lagbyggare och har bland annat vunnit J20-SM-guld med HV, men förra säsongen fick han inte alls ihop det med sitt Troja och säsongen innan dess misslyckades han i Västervik. Om det är en trend eller olyckliga omständigheter får vi se i vinter…

Så här skulle jag vilja ranka tränarsidan bland dessa lag:

  1. Bois: Meriterad tränare som fortfarande brinner för sin uppgift. Perfect fit!

  2. Kalmar: Egentligen överkvalificerad för ettan, men Appelgren slår Lenny inte på fingrarna.

  3. Tranås: En tränare på uppgång som får ut mycket av sina lag.

  4. Troja: Stort kunnande, får han ut det denna säsong?

  5. Huddinge: Oskrivet kort som för första gången får träna ett topplag i ettan.


Därmed så har vi gått igenom samtliga delar i trupperna och nu ska vi försöka sammanfatta vad vi kommit fram till: Vilket lag har egentligen ettans starkaste trupp?

Så här blev placeringarna i de olika lagdelarna: Målvakter+ backar+ centrar+ yttrar+tränare

Bois: 2+3+3+4+1=13

Huddinge: 1+5+2+1+5=14

Tranås: 4+2+4+2+3=15

Troja: 3+1+5+3+4=16

Kalmar: 5+4+1+5+2=17

Lägst placeringspoäng och alltså det laget med just nu starkaste truppen blir sålunda Bois. Vi får med andra ord ge Kalle Johansson i Bois sportgrupp rätt, han borde inte byta trupp med något annat hockeyettanlag!

Publicerad av Krister Holm