Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Ettans starkaste trupp del 3

Idag fortsätter vi vår färd genom topplagen och har nu nått centersidan. Centrarna är själva navet i spelet och den (näst efter målvakterna) viktigaste positionen för att nå framgång. Något som märks då alla topplag har sett till att ha starka centerpositioner.

Bois

Eddie Davidsson 5

Douglas Lögdahl 5

Linus Engqvist 4

Gustaf Persson 2

Bois har två toppcentrar med allsvensk rutin i Eddie Davidsson och Douglas Lögdahl, herrar som det är poänggaranti på. Linus Engqvist är också en väldigt bra center, men då framför allt defensivt. Kan vara ettans starkaste boxplayspelare. Bois letar fortfarande efter ett spetsförvärv till centersidan men än så länge har junioren Gustaf Persson den fjärde centerplatsen. Gustaf som gjorde verkligen inte bort sig när han fick chansen säsongen som gick.

Huddinge

Niklas Lehmann 5-

Dennis Nordström 4

Fabian Lundh 4

Filip Norman 3+

Niklas Lehmann har under många år tillhört toppskiktet av centrar i hockeyettan men har konstigt nog ändå aldrig fått chansen i allsvenskan. Framför allt offensivt är han ett starkt vapen. Dennis Nordström har tillsammans med radarkompisen Måns Krüger dominerat den östra ettan under flera år och är också han någon som oroar motståndarförsvaren i vinter. Fabian Lundh är mer allround och tar ett stort ansvar defensivt och detsamma gäller Filip Norman. En sak är säker, det lär bli tufft att möta Huddinges centersida i tekningscirkeln i vinter med så starka tekare.

Kalmar

Jarkko Oikarinen 5-

Adam Persson 5-

Johan Järlefelt 4+

Victor Crus Rydberg 4-

David Algulin 3

Kalmar har 5 centrar i truppen och då man knappast lär låta alla spela center så kommer någon att få kliva ut på en ytterkant, men då jag inte vet vem så kommer alla få stå med här på centersidan. 1,29 poäng i snitt per match har Jarkko Oikarinen på hockeyettannivå, det är papper som inte går att snacka bort! Samtidigt så börjar han komma lite till åren så peaken måste ändå vara passerad även om han fortfarande är en klasscenter. Dock så kanske sportchefen i Kalmar ändå är gladare över att få behålla tvåvägscentern Adam Persson som gjorde en riktigt bra säsong och som tidigare inte gjorde bort sig i allsvenskan under två säsonger. Som inte dessa två pjäser räckte så har man också lockat till sig Johan Järlefelt från lokalrivalen Nybro. Lite mer i lönekuvertet och närhet till skola och bostad (bor i Kalmar) gjorde att han tog det förbjudna steget. Victor Crus Rydberg är en före detta jättetalang som spåddes en lysande framtid och han spelade AHL-hockey som 18-åring. Men sedan dess har det mesta pekat neråt, men för nivån är han en bra center. David Algulin står för den mer defensiva centertypen och gör helt ok.

Tranås

Filip Petersson 5

Anders Skoog 4

Lukas Isaksson 3

Mathias Karlsson 2+

Filip Petersson är Tranås viktigaste spelare: lagkapten, härförare och spelsnille i ett. Att han stannar är den bästa värvningen Tranås kunde önska sig. Anders Skoog är också en rutinerad och spelskicklig center även om det kanske inte går snabbast. Lukas Isaksson och Mathias Karlsson är bra hockeyettancentrar som tar jobbet som krävs men är inte den där riktiga spetsen.

Troja

William Romfors 5-

Karl Olovsson 4+

Felix Wermelin 2

Att bli av med Karl Olovsson sved verkligen för KRIF som hoppades starkt på att få behålla den spelintelligenta centern, där har Troja gjort ett fynd. Ett annat fynd är William Romfors som ansluter till brorsans lag, man undrar hur mycket det spelade in i övergången? William har två allsvenska säsonger i ryggen och därmed en del nyttig rutin trots sina unga 21 år. Utöver dessa två spetsar så har man en egen 19-åring som gjort en ettansäsong utan att lämna några större avtryck.

Så här skulle jag vilja ranka centersidan bland dessa lag:

  1. Kalmar: Idel spets, frågan är om den inte är väl offensiv bara?

  2. Huddinge: Både spets och bredd och dessutom bra rollspelare.

  3. Bois: Tre centrar av hög klass, men en oprövad fjärdecenter.

  4. Tranås: Två riktigt bra centrar och två helt ok.

  5. Troja: Saknas ett par centrar fortfarande känns det som.

Imorgon står yttrarna på tur att presenteras!

Publicerad av Krister Holm