Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Ettans starkaste trupp del 2

Idag fortsätter kartläggningen av hockeyettans just nu starkaste trupper. Denna gång är turen kommen till backsidan.

Bois

Tobias Björklund 4+

Johan Frick 4

Tobias Aronsson 4-

Ludvig Karlsson 3+

Jim Jakobs 3

Ludvig Collberg 3

Gustaf Malmkvist 2

Joar Hellström 2

Bois har gjort en storstädning på backsidan med fem spelare ut och fyra nya utifrån in plus två egna juniorer som flyttats upp. I Tobias Björklund har man fått in en ruggigt stark offensiv back, senast han var i klubben hade han vunnit ettans poängliga för backar om han inte missat ett gäng matcher pga hjärnskakning, nu kom han tvåa en poäng efter. Även Tobias Aronsson är en offensiv back som har en del förväntningar på sig med 30 allsvenska matcher i Modo i bagaget trots sin ungdom. Ludvig Karlsson och Jim Jakobs förväntas leverera defensivt med fysik och kvar i laget har man kompetenta tvåvägsbacken Johan Frick och spelgeniet Ludvig Collberg. Rätt ung backsida men med alla komponenter.

Huddinge

Gustaf Ahnelöf 5

Kim Lennhammer 4-

Filip Hedberg 3

Alexander Svarvén 2+

Simon Eriksson 2

Lukas Karlsson 2

I Gustaf Ahnelöf har man en back av allsvensk klass med kompetens både offensivt och defensivt. Han kommer bli väldigt viktig för laget i vinter. Kim Lennhammer var lagets viktigaste back i playoffet som gick med stabilt spel, medan Filip Hedberg inte riktigt levt upp till brorsans kapacitet. I övrigt rätt tunt.

Kalmar

Kristjan Cepon 5

Marcus Lundberg 4+

Jens Andersson 3+

Niklas Dahlberg 3+

Sebastian Ottosson 3

Kevin Andersson 2

Libelin Bäckström Valiant 2-

Värvningen av Kristjan Cepon var riktigt tung, med i allstarlaget i Alpshl (en helt ok liga) och slovensk landslagsman skojar man inte bort. Potential för att tillsammans med Savilahti Nagander vara ettans starkaste back. Jag gillar också värvningen av Borlänges bäste back, Marcus Lundberg. Där har man en tvåvägsback att lita på. Även Jens Andersson är en kompetent ettanback, men omskolningen av Sebastian Ottosson förstår jag inte riktigt. Jag trodde det var för att han inte ville ha en defensiv roll i Krif som han lämnade för Kalmar? Ännu mer obegriplig är dock värvningen av Libelin Bäckström Valiant. Visst kanske man vill ha in en spelare som spelar lite mer fysiskt, men varför välja en spelare som mest sitter avstängd eller i utvisningsbåset?

Tranås

Fredrik Lindström 5

Jesper Alasaari 4

Filip Halvordsson 4

Jacob Olbing 4

Hannes Rydin Irebro 2

Albin Torstensson 2

Oscar Karlsson 2

Har en av ettans mest kompetenta backar i Fredrik Lindström, Tranås är säkert glada att de fick behålla honom. Men också föregående säsongs stora utropstecken Jesper Alasaari och Jacob Olbing håller bra klass. Jesper spelar alltid resolut medan Olbings rörlighet och spelskicklighet imponerar. Värvningen från Borlänge, Filip Halvordsson, bidrar med stabilitet bakåt och har ett helt ok förstapass. I övrigt mest utfyllnad känns det som.

Troja

Jonathan Nielsen 5-

Kevin Karlsson 4+

Alexander Edström 4+

Daniel Karlsson 4-

Martin Fransson 3

Linus Andersson 2

Jonathan Nielsen och Alexander Edström är två riktigt bra offensiva backar med Nielsen som lite stabilare defensivt. Nyförvärvet Kevin Karlsson är en back som haft två riktigt bra säsonger i Dalen, rörlig och bra spelsinne. Om dessa tre kanske mest är offensiva så bidrar Daniel ”Trucken” Karlsson med välbehövlig styrka och defensiv. Frågan är dock om inte peaken passerats? Fysik bidrar också Martin Fransson med, han gjorde en bra första seniorsäsong i bottenlaget Mörrum.

Så här skulle jag vilja ranka backsidan bland dessa lag:

  1. Troja: Tämligen komplett backsida med offensiv spets och styrka defensivt.

  2. Tranås: Fyra backar med klass men sedan lite tunt.

  3. Bois: Väldigt kompetent backsida med bra bredd men kanske inte den yppersta spetsen (om nu inte Björklund visar samma takter som senast).

  4. Kalmar: Spännande nyförvärv och ok bredd.

  5. Huddinge: Bra spets men saknar bredd.

Imorgon presenteras lagens centrar.

Publicerad av Krister Holm