Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Ettans starkaste trupp del 1

När Kalle Johansson i Mariestad Bois sportgrupp den 24/5 i följande artikel https://hockeynews.se/articles/9115/ slog fast att han inte skulle vilja byta sin trupp mot något annat lags så väcktes en nyfikenhet hos mig. Har Bois ettans starkaste trupp just nu? Jag bestämde mig för att gå till botten med den frågan! Efter mycket research så är jag nu redo att i fem delar presentera vilket lag som har ettans starkaste trupp just nu (27/5).

Till att börja med så konstaterade jag att jag var tvungen att sovra urvalet, att kartlägga samtliga spelare i ettan skulle kunna ta månader, och dessutom så är det ju inte alla lag som är aktuella att vara med i kampen. Jag började därför med att kolla igenom samtliga lags trupper för att se vilka lag som hade potentialen att utmana om titeln ”ettans just nu starkaste trupp”. Eftersom Kalles uttalande om Bois styrka var utgångspunkten var just Bois ett av lagen, de övriga lagen som jag såg som potentiella utmanare var Huddinge, Tranås, Kalmar och Troja, alltså totalt fem lag. Fem lag som jag sedan kartlade spelare för spelare, lagdel för lagdel.

Nu är denna kartläggning klar och redo att presenteras. Observera att jag utgår från den trupp som finns i dagsläget, inte den som kommer att finnas när säsongen drar igång, den är ju omöjlig att sia om. Det innebär naturligtvis att lag med mer kompletta trupper har en fördel, och det är också en förklaring till att det blev dom lagen det blev i min jämförelse, de har alla hunnit långt i sina truppbyggen. Eftersom jag gillar logiskt tänk så börjar jag presentationen bakifrån, alltså med lagens målvakter.

(Namn Betyg)

Bois

Tobias Sandberg 5

Isak Andersson 2

Bois har en uttalad etta i Tobias Sandberg med unge Isak Andersson som backup. Tobias vann den södra allettans målvaktsliga säsongen som gick trots att laget som helhet gick minst sagt uselt. Räddades antagligen kvar i klubben av just det faktumet att laget underpresterade, annars hade han med stor sannolikhet spelat allsvenskt i år. Isak fick chansen under några matcher säsongen som gick men blandade i prestationerna.

Huddinge

Pontus Eltonius 4+

Rasmus Hedström 3+

Pontus gjorde en riktigt bra förstasäsong på seniornivå där han vann målvaktsligan i östra grundserien, och han lånades också ut till AIK även om han aldrig fick chansen att spela där. Rasmus Hedström är en helt ok backup, även om han blev utkonkurrerad i Segeltorp av Claes Endre som nu gått till Boden.

Kalmar

Alexander Nilsson 3+

Andreas Henriksson 2

Alexander Nilsson som lånades in från Oskarshamn gjorde stor succé i Kalmar under slutdelen av säsongen. Men då kom han in utan press och i ett lag som red på en framgångsvåg. Nu ska han axla ett tungt ansvar att bära ett lag som förväntas vara med i toppen av den södra ettan. Det kan bli tufft för den orutinerade keepern som innan matcherna i Kalmar bara stått på J20 elit-nivå som ”värst”.

Tranås

Victor Jonsson 4-

Victor har alltsedan han kom till Tranås fått agera andrafiol, men har inte gjort bort sig när han väl fått chansen. Men just att han fått stå i skymundan indikerar väl också att Tranås inte riktigt tycker att han håller för att vara en målvakt som bär laget.

Troja

Wictor Ragnewall 4+

En riktigt rutinerad keeper med tre allsvenska säsonger i ryggsäcken bland annat. Är också en riktigt stabil målvakt, men med ett så ramstarkt försvar som han har framför sig så borde han dominera målvaktsligan och det gör han inte.

Så här skulle jag vilja ranka målvaktssidan bland dessa lag:

  1. Huddinge: Har både spets och bredd.

  2. Mariestad: Bästa förstamålvakten av lagen men lite oprövad backup.

  3. Troja: En kompetent målvakt räcker i konkurrensen med de övriga två.

  4. Tranås: En bra målis men inte mer.

  5. Kalmar: Oprövat.

Observera att detta är inget absolut facit hur det verkligen ligger till, utan min ranking utifrån det jag sett, läst och fått till mig av hockeytyckare. Se det som ett diskussionsunderlag där ni gärna får ha egna synpunkter och åsikter! Imorgon rankar jag backarna!

Publicerad av Krister Holm