Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Krönika Silly och lite tankar

Halva maj månad gånget och efter några veckors lugn så fylldes då den sista backplatsen med en fin pjäs. En kille som har lirat ett flertal kval och har varit kapten i ett mycket stabilt Borlänge. Varför han inte får vara kvar i den klubben vet ju inte så många, men det kan helt enkelt vara så att Borlänge vill gå ur gamla hjulspår och satsa på lite nytt.

Lite samma känsla får man ju av Bois, men ändå är det fortfarande mycket av det gamla kvar. Thörn, Dogge, Norlöv, Lukas och många andra är ju kvar och det ser jag bara som positivt. Sen känns det som en riktig jackpot när bröderna Enqvist skrev på. Jag ser bröderna i en klockren fjärdekedja, och de kommer köra sönder alla sina motståndare under säsongen som kommer.

Erik Olsson och Lukas kommer även de bli de där riktigt jobbiga spelarna, så helt plötsligt så har vi en tredjekedja som även de har gasen i botten. Även Herr Thörnqvist tillsammans med Dogge och Norlöv snackar man ju inte bort. Trots säsongens bottennapp med noll glädje, massor med skador och allt däremellan för dessa herrar går det inte att bortse att när de fått en härlig sommarträning i kropparna kommer leverera, och vips så har vi en andrakedja.

Sen har vi Eddie som kan lira med i stort sett alla och hur man än ser på det ligger herr Davidsson alltid i poängtopp, gör de viktiga målen och är grym på det mesta. Ja, att ha honom i något annat än en produktiv kedja är ju tjänstefel o vips så har vi en motor i förstakedjan.

Ja, vilka har vi kvar? Lindèn, Jidenius och en skock med junisar att klämma in på lämpliga platser och vips så har vi även en grym konkurrens. Det som fattas i min värld är ett nyförvärv som tar en solklar plats i förstakedjan. Allt för att höja nivån ytterligare, för även om klubbens målsättning har varit kvalserien så har vi ”bara” varit nära i ett par år, och helt utan chans för några månder sedan. Ja, och det bör inte vara någon förstaårssenior, utan gärna någon med ett CV som verkligen visar vad som ska ske.

För trots att jag och framförallt många andra åker långa sträckor för att se vårt kära Mariestad Bois skulle det ju vara gött att det ska gå en aning lättare nästkommande säsong. Jag menar, 2 förluster i Ljungby, 2 st i Västerås och trots en riktigt rolig resa tillsammans med delar av styrelsen i Oxarna och många andra Boisare gjorde ju Visby allting för att de senaste årens ”röda tråd” inte skulle klippas. Jag är helt enkelt trött på förluster i avgörande matchserier, och då behöver vi riktigt bra killar att luta oss emot.

Annars så har vi ju lite sommaruppehåll i Oxarna, vi har haft lite möten för att styra upp lite sommaraktiviteter tillsammans med er. Allt för att ge tillbaka lite till er som ändå är med och stödjer oss. Vem tackar liksom inte nej till lite aktiviteter, käk och ett par öl en skön sommarkväll? Ja, vi tänker göra allting en aning bättre nästkommande säsong och jag ser redan fram emot nästa säsong både på hemma och bortaplan, FÖR TILLSAMMANS ÄR VI BÄST I SKARABORG

/Gustaf Bobeck

Publicerad av Gustaf Bobeck