Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Spelaromdömen efter halva serien, del 1

Nu har halva serien spelats och det är dags att summera spelarnas insatser. Det kan vara lite klurigt då alla inte delar min syn, men har ni en annan uppfattning är ni mer än gärna välkomna och tycka till på gästboken på oxarna.se eller så kan ni maila mig på hkrister@msn.com. Men jag tänkte faktiskt göra det ännu svårare för mig! Jag ska också försöka sia hur det kommer att gå för dom framöver, och där kan det gå åt skogen på riktigt. Men den som inte vågar är en fegis, och vem vill vara det? Vi börjar bakifrån.

MÅLVAKTER

Nr 35 Tobias Sandberg

Antal matcher: 10

Räddningsprocent: 93,97

Insläppta mål per match: 1,7

Sandberg var riktigt bra under slutet av säsongen som gick men har inlett denna ännu starkare. Har stundtals stått på huvudet när spelet vacklat och räddade många poäng åt Bois de första matcherna. Lugn och trygg men kan också göra de spektakulära räddningarna. Ger klara Arvid Ljung-vibbar.

Spåkulan: Tobias lägstanivå har så här långt varit högre än nästan alla andra hockeyettanmålvakters högstanivå så här långt och det finns inget som talar för att den stabiliteten ska försvinna. Jag tror tvärtom att när det börjar gälla mer så kommer han att ta ännu ett kliv, det gjorde han förra säsongen som den tävlingsskalle han har. Tyvärr lär det blir sista säsongen i Boiströjan om inte Bois går upp, han är för bra för ettan.

Nr 30 Isak Andersson

Antal matcher: 1

Räddningsprocent: 84

Insläppta mål per match: 3,69

Isak har bara stått en match så här långt och det förstår ju alla att det egentligen är för litet urval för att ge någon tydlig bild av var han står. Speciellt som att enda kampen han fick stå var i bortamatchen mot Köping, en mycket svår match. Där inledde han darrigt med två tidigt insläppta mål och det såg nervöst ut. Men ju längre matchen led desto mer kom han in i det och det går inte att såga hans enda framträdande utan det får blir ett godkänt betyg. Spåkulan: Med Tobias i den form han är i så kommer Isak få fortsätta stå och vakta båsdörr med endast något enstaka undantag. Jag tycker det är synd att han inte fått stå någon eller ett par matcher till, det vore bra att spara på Tobias så han inte sliter ut sig. Nu blir det för långt mellan matcherna för Isak och får han kliva in kommer han inte få det lätt när han saknar kontinuerligt matchande.

BACKAR

Nr 2 Jens Högbom

Antal matcher: 11

Poäng: 0+4=4

Plus/minus: 9-6=+3

Jens Högbom har startat säsongen lysande. Enorm energi i skridskoåkningen och tar för sig ännu mer offensivt i år. Med lite flyt hade han kunnat göra både 2 och 3 mål. Står alltid rätt på isen och kan med sin fart reparera misstag från andra spelare. Underskattad spelare som jag ser som en toppback i ettan. Det enda som saknas är ett skott, han kan skjuta men gör det alldeles för sällan.

Spåkulan: Får han in ett par kassar så kan det lossna rejält för Jens offensivt, fast han är främst en defensiv back. Kommer att i den rollen bli otroligt viktig för laget när det blir tuffare matcher. Han har inga problem att möta också allsvenska forwards, det har han visat när Bois mött allsvenskt motstånd och i år är han bättre än någonsin.

Nr 3 Gustaf Malmkvist

Antal matcher: 4

Poäng: 0+1=1

Plus/minus: 1-0=+1

Gustaf Malmkvist, vem är det?!, var det första jag sa när jag fick se nummer tre beträda isen i början av säsongen. För junioren kom från ingenstans verkligen och överraskade storligen. Lugn med puck och bra pass och skott. Dessutom bra storlek, han fixar det fysiska spelet bra. Riktigt bra reservkapital för Bois som annars såg ut att ha en väldigt tunn backsida, men Gustaf gjorde att man kunde lägga den oron åt sidan. Spåkulan: På slutet har det inte blivit så mycket speltid för Gustaf i a-laget. Inte för att han gjort det dåligt utan för att det kommit tillbaka spelare från sjukdomar och skador vilket gjort att han inte fått plats helt enkelt. Så tror jag det kommer att förbli. När det blir alletta så kommer man antagligen gå på sex backar och då blir konkurrensen för tuff för löftet.

Nr 5 Ludvig Collberg

Antal matcher: 10

Poäng: 2+2=4

Plus/minus: 6-6=0

Jag har faktiskt funderat på om man inte ska skola om Ludvig Collberg till forward. För hans offfensiva skills är riktigt starka, vilket han visat så här långt på säsongen. Han har ruggigt bra teknik, bra skridskoåkning, ett av de bästa handledsskotten i ettan och hans blick är grym. Han kan slå fräcka passningar ingen ser och som öppnar upp isen. Defensivt så har han dock visat upp samma fräckhet, men där kan det bli dumdristigt. Det har blivit lite för mycket felpass i egen zon som blir livsfarliga och han tar åkvägar in framför kassen där det är farligt att bli av med pucken. Skulle behöva lära sig väga av när han ska spela enkelt och när han ska spela svårt. Spåkulan: Ludvig är Ludvig och är svår att ändra på. Han kommer likt Tomas Mitell på sin tid fortsätta blanda lysande insatser med hårresande misstag. Att riskminimera är helt enkelt inte hans grej. Skulle behöva en Jens Högbom bredvid sig för att få defensiv stöttning.

Nr 8 Alexander Anderberg

Matcher: 11

Poäng: 1+8=9

Plus/minus: 14-8=+6

Alexander Anderberg inledde säsongen ruggigt starkt och dominerade matcherna fullständigt från sin backposition. Men så fick han en svacka, det blev ett par missar i egen zon och han hamnade lite fel i positionen ibland. Men de senaste matcherna är han tillbaka som en riktigt bra back med stark fysik och bra skott och blick. Får alltid igenom skotten känns det som. Bois klart poängbästa back som också är stark i spelet utan puck, en bra kombi minst sagt! Dock så drar han på sig lite mycket utvisningar, det vill vi se mindre av, även om del av utvisningarna faktiskt kommer av att han helt enkelt är större och starkare snarare än att han gjort något ojuste. Spåkulan: Även om Anderberg inlett bra så tror jag det finns ännu mer att ta ut. Ge honom Hernod vid sin sida, en stabil defensiv pjäs, och låt Alexander släppa loss ännu mer i offensiven så kan vi ha en ny jätteback fram i vår!

Nr 20 Johan Frick

Matcher: 11

Poäng 1+1=2

Plus/minus: 10-4=+6

Johan Frick har inlett säsongen med självförtroende och auktoritet. Han tvekar inte i situationerna utan kommer ofta rätt och är inte rädd för att spela fysiskt. Bra skridskoåkare. Kan bli något felpass ibland men har skärpt till passningsspelet och har överlag tagit stora kliv i år.

Spåkulan: Johan kommer att fortsätta vara en stabil och bra back under säsongen, en klippa att luta sig emot. Lever mycket på sin inställning och den lär inte bli sämre när det blir tuffare matcher efter jul.

Nr 28 Mikael Alba

Matcher: 9

Poäng: 1+4=5

Plus/minus: 9-4=+5

Inledde säsongen lysande i par med Anderberg och jag tyckte man kunde se samma lysande back som innan han fick sin långvariga skada. Men fick liksom sin backkollega sedan en liten svacka för att sedan komma tillbaka starkt igen om än inte på samma lysande nivå som i inledningen.

Spåkulan: Jag skulle vilja ha in Alba med Frick för att ge honom någon med lite mer fart vid sin sida. Vi kommer alla ihåg hur bra de spelade för några år sedan när de var lagets bästa backpar. Får de chansen så är jag övertygad om att det kommer bli ny succé.

Nr 44 Ahlbin Hernod

Matcher: 10

Poäng: 3+0=3

Plus/minus: 5-6=-1

Albin inledde säsongen rent ut sagt svagt. Långsam, ramlade omotiverat, slog bort pass, gjorde felval. Men ju längre säsongen gått desto mer har den väldige backen kommit igång. Han rör sig bättre på isen, kommer mer och mer rätt i positionsspelet och kan nu också ta för sig offensivt vilket dom två målen mot Tranås senast också visade. Spåkulan: Kan Albin fortsätta sin uppåtgående trend så kan det bli riktigt bra. Jag tror målen mot Tranås kommer att lyfta honom och kan han bara fortsätta att vara ödmjuk och sätta defensiven i första rummet kommer han att bli en viktig kugge efter jul.

Nr 63 Adam Schultz

Matcher: 11

Poäng: 0+1=1

Plus/minus: 4-4=0

Jag är full av beundran inför Adam. Han är i stort sett uttalad sjundeback och får istid därefter men köper rollen utan att klaga utan kommer in och gör en stabil insats när han väl får chansen. Det är otroligt viktigt att ha så laglojala spelare i ett lag! Har fortsatt på samma spår under hösten, kommer in och gör sitt jobb utan att glänsa. Han är inte en lika bra back som tex Anderberg och Högbom, men dom kraven kan man heller inte ställa. Gör det efter sina förutsättningar kanonbra.

Spåkulan: Adam kommer att fortsätta kriga och göra sitt bästa och också kunna kliva in och ta en större roll om det blir skador eller sjukdomar. Likt han gjorde mot Västerås i förra årets playoff 2. Vi vet vad vi får av Adam!

Av Krister Holm

Publicerad av Krister Holm