Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

KH tippar västra ettan: Plats 6

Jag kommer under tiden fram till seriestart att försöka mig på den svåra uppgiften att sia hur den västra ettan kommer att sluta. Det blir såväl betygsättning av lagdelar som intervju med någon från klubben, helst sportchefen. Håller ni med i det jag tycker eller är jag ute och cyklar? Lämna gärna en kommentar så får vi upp tempen kring den hockeyettan! Trevlig läsning!

alt text

KÖPING

Målvaktsbetyg:3

Köping har en kompetent målvaktssida där Christoffer Hanning antagligen får ta hand om förstaspaden. Den storvuxna 23-åringen tog ett stort kliv säsongen som gick och var tillsammans med den till Vimmerby flyktade målvakten Tomas Rydén en av de stora orsakerna till att laget tog sig till playoffspel för första gången. Jonas Eneroth är en kompetent målvakt med en del rutin så han är ett bra komplement och trean är stark.

Backbetyg:

Köpings backar är inte så namnkunniga men de har en hel del rutin och det finns såväl offensiva (främst Forsberg, Jinghage och Ludvig Karlsson) som defensiva (främst Jörgensen och Kesti) krafter. Så även om den där absoluta spetsen saknas är också denna trea stark

Forwardsbetyg:

Anton Svensson levererade direkt efter återkomsten till Sverige sedan en treårig utflykt till Nordamerika, och Markus Viitanen fick en ordentligutveckling säsongen som gick. Det finns också ytterligare några spelare som skulle kunna nosa på 20 poängs-leverans, men den där riktiga spetsen saknas. Jag tror laget kommer sakna Tobias Sjökvist och Jonas Nyman mer än man vill kännas vid och trean är svag.

Totalt: 9

Summering:

Ett rätt homogent lagbygge som är kompetent rakt igenom men utan den där riktiga spetsen. Kommer säkert att vara med och tampas om den sista allettanplatsen men jag tror att man får ge sig till slut.

Intervjun

Mattias Back, sportsligt ansvarig

Hur tycker du att truppen ser ut?

Den tycker jag ser bra ut. Vi har någorlunda med oss från ifjol, sedan byter man alltid några spelare på hockeyettannivå, men vi har en trupp som spelat ihop en tid och så har någon tillkommit.

Är den färdigbyggd eller blir det bli några förändringar?

Den är klar, vi har full trupp.

Vad har ni för ambitioner?

Vår ambition är alltid att ta oss till allettan, vi har kapacitet till det.

Vilka blir era nyckelspelare?

Målvakterna är alltid nyckelspelare. Sedan har vi dom som spelat ett par år, Anton Svensson och Viitanen, det är dom som leder laget.

Vem blir årets genombrottsman?

Jag drar till med Kalle Sand, det är en stor, stark spelare med bra skott, han har potential.

Vilket lag vinner ni helst över i serien?

Den är enkel när man bor i Köping, det är Arboga. Det är sedan gammalt en rolig match, det är två mil mellan matcherna och supportrarna jobbar ofta på samma ställe. Men vi har det bra här i Västmanland, vi har både Arboga och Surahammar på armlängds avstånd, så det är roliga matcher.

Hur bra koll har du på de andra lagen i västra ettan?

Nej du, jag har dålig koll faktiskt. Sedan vet vi att de stora klubbarna är bra, Lindlöven, Mariestad och Borlänge, de är alltid bra. Men vi gör detta på ideell tid och har ansvar för hela föreningen, inte bara a-laget så vi har inte tid att kolla på dom andra lagen.

Vilka lag tycker du ser intressanta ut i den västra ettan?

Det är dom tre jag nämner, jag har sett lite vad de fått in och det ser bra ut.

Vilka går till allettan?

Utöver dom tre lagen så vill jag ha dit Köping, sedan vilka som blir detett femte är jag för dåligt påläst på, men jag tror Arboga skräller och är där.

Vilken förändring skulle du vilja se av hockeyettan?

Jag tycker överlag att hela hockeyettan måste ha respekt för att alla gör det på ideell tid, så vi måste bort med spelarlöner i division 1. Hockeyettan måste också förstå att det är ideellt arbetande människor de jobbar med, man kan inte ha förbundsmöten på vardagar, vi har vanliga jobb att sköta. Man måste ha större respekt för att folk lägger ner ideell tid, det är stor skillnad från tvåan vad gäller olika pålagor som måste göras.

Tuffa frågan: Klarar verkligen nyförvärven av att täppa till de stora luckor era tapp lämnar efter sig?

O ja! Det gör dom. Det är klart vi tappat spelare som gjort en del poäng, men vi har många spelare som kan kliva fram och göra dom poängen.

Snälla frågan: Trots små ekonomiska resurser tar ni kliv för kliv och senast spelade ni till och med allettan. Vad är hemligheten?

Dels har vi haft några personer som gjort ett bra jobb med att ta hit spelarna, sedan har vi en hållbar idé där vi jobbar med helheten. Vi har en stomme med Köpingspelare som spelat här några år och sedan tar vi in unga hungriga spelare som vill längre än division 1. Vi har också alltid sett till att ha en bra tränarsida.

Min tabell

 1. Borlänge
 2. ?
 3. Lindlöven
 4. Tranås
 5. ?
 6. Köping
 7. Skövde
 8. Kumla
 9. Arboga
 10. Grums
 11. Malung
 12. Surahammar

Publicerad av Krister Holm