Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

KH tippar västra ettan: Plats 7

Jag kommer under tiden fram till seriestart att försöka mig på den svåra uppgiften att sia hur den västra ettan kommer att sluta. Det blir såväl betygsättning av lagdelar som intervju med någon från klubben, helst sportchefen. Håller ni med i det jag tycker eller är jag ute och cyklar? Lämna gärna en kommentar så får vi upp tempen kring den hockeyettan! Trevlig läsning!

alt text

Skövde

Målvaktsbetyg: 2

Skövde har en ny målvaktssida i år, Adam Schoultz ansluter från Grästorp och Viktor Andersson från Munkfors. Det är två rätt jämna målvakter i mina ögon, goda båda för en räddningsprocent på dryga 90 vilket är helt ok. Men jag är tveksam till att de är de där riktiga matchvinnarmålvakterna….

Backbetyg: 2

Här känns det tunt, riktigt tunt. Visserligen är Oskar Nicklasson en riktigt bra back men han går ju skadad större delen av säsongerna. Tom Lundgren är på plats varje dag dock och gör jobbet helt ok och blott 18-årige William Johansson har en massa hockey i sig. Även nya Alexander Björklund och Oskar Ahokas känns som lovande löften. Men att tro två killar från J20 elit och hockeytrean ska gå in och vara ledande spelare direkt är att hoppas på mycket.

Forwardsbetyg: 3

Skövdes starkaste lagdel även om jag tycker den saknar en center till av bra klass, helst med kreativitet. Jonas Nyman och Johan Planeby är dock centrar av god klass med viss kreativitet och Oskar Forsmark är en stark defensiv centerpjäs. Men det är på yttersidan det är mest välbesatt. Speciellt Henrik Thegel är en klasspelare på nivån, en riktig sniper med bra blick och skott. Andra jag vill lyfta fram är hårt jobbande Oskar Back, småfule Alexander Henriksson samt talangerna Hugo Borg och Lukas Johansson. Det är inte offensiven som brister i Skövde.

Totalt betyg: 7

Summering:

Skövde har fått göra en nystart sedan man tappat många av sina viktigaste och mest meriterade spelare. Det som kommit in är betydligt yngre och mindre meriterat och därmed så borde slagkraften minska rätt rejält. Laget kommer också till spel med en ny modern spelidé som känns spännande, men det kommer att ta ett tag innan den sitter. Det gör att Skövde antagligen blir lite trögstartat men att det kan bli bättre och bättre. Men jag tror inte det kommer räcka till en allettanplats.

Intervjun

Lars Trygg, sportgruppsansvarig

Hur tycker du att truppen ser ut?

Det ser helt ok ut, sedan har vi fått lite skador och grejor så får se om vi ska leta upp någon mer. En trupp är ju levande numera, man får räkna med att det kommer skador som man behöver täcka upp för. Men vi har det vi har, hade vi 2 miljoner till hade jag värvat några elitseriespelare men det har vi inte nu.

Så truppen är färdigbyggd?

Jag kan lova nästan att det blir någon form av förändring, sedan om det blir nu eller till jul det får vi se, men det är inget konkret just nu.

Vad har ni för ambitioner?

Vi har ett delmål att gå till allettan och lite interna mål som vi diskuterar, men det är ju först allettan som gäller så sätter vi upp nya mål längre fram.

Vilka blir era nyckelspelare?

Målvakterna är alltid nyckelspelare i dagens hockey. Sedan har vi några ledarpjäser i våra kaptener och Thegel som är en duktig målskytt, men alla måste vara med och bidra. Men de som varit med ett tag är lite viktigare i och med att vi har en väldigt ung trupp.

Vem blir årets genombrottsman?

Oskar Ahokas blir det tror jag. Han har ett ganska brett register, sedan är han inte van vid tempot än men får han vara skadefri och vänja sig och komma in i det kan det bli väldigt bra.

Vilket lag vinner ni helst över i serien?

Då får jag väl säga Mariestad, hahaha, jag kan tänka mig Norell säger Skövde. Vi vill vinna allt naturligtvis men det är är ju så att man sover skönare när man vunnit ett derby.

Hur bra koll har du på de andra lagen i västra ettan?

Både och, vissa har man bra koll på. Sedan scoutar man lite och kollar highlights och så, man sätter sig in i det allt eftersom, men jag tror vi ligger rätt bra till på att ha koll på motståndarna.

Vilka lag tycker du ser intressanta ut i den västra ettan?

Jag tycker att ska man ta fram favoriter så känns det som att Mariestad och Borlänge ska vara med där, men sedan ska det vara skadefritt och klicka, men på papperet ska dom bära favoritskapet.

Vilka går till allettan utöver dom två?

Det ska vi göra, sedan tror jag på Tranås och Lindlöven.

Vilken förändring skulle du vilja se av hockeyettan?

Jag tror att man ska titta på någon form av förändring, hur vet jag inte, men man måste ta hänsyn till den ekonomiska aspekten också. Det är många småklubbar som man måste behålla för bredden. Men vinner man en serie ska man gå upp tycker jag. Då kanske man bara kan ha två hockeyettanserier. Samma med allsvenskan, vinnaren ska gå upp där med. Så mer matcher och mer streck kanske, men man ska inte ändra för ändrandets skulle utan ekonomiska frågan måste man hela tiden ta hänsyn till.

Tuffa frågan: Har ni en backuppställning som håller för att utmana om en allettanplats?

Ja det tycker jag absolut vi har! Vi försöker sätta ett nytt spelsystem och det är framför allt för backarna som det är nytt. Det är inte klart idag och inte imorgon heller.

Snälla frågan: Kan det vara positivt att inte ha så meriterat lag, att man sluter sig samman och ser till vad just du kan göra istället för att lita på att någon annan gör det?

Ja så är det ju lite. Hockeyn har gått mot en individuell lagsport, det gäller att tro på sig själv. Vi har ett yngre lag men ålder är inte ett tecken på kunskap, den sitter någon annanstans. Vi har tagit beslutet att göra en större förändring och du har ju tom sett mig spela så du har ju sett att vi har gått i samma banor länge nu och då kan det vara bra att göra en förändring. Men då är det viktigt att tro på den, jag tror man tagit ett bra beslut.

Min tabell

 1. ?
 2. ?
 3. ?
 4. ?
 5. ?
 6. ?
 7. Skövde IK
 8. Kumla
 9. Arboga
 10. Grums
 11. Malung
 12. Surahammar

Publicerad av Krister Holm