Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

KH tippar västra ettan, plats 9

Jag kommer under tiden fram till seriestart att försöka mig på den svåra uppgiften att sia hur den västra ettan kommer att sluta. Det blir såväl betygsättning av lagdelar som intervju med någon från klubben, helst sportchefen. Håller ni med i det jag tycker eller är jag ute och cyklar? Lämna gärna en kommentar så får vi upp tempen kring den hockeyettan! Trevlig läsning!

alt text

Arboga

Målvaktsbetyg: 2

Jag velade länge mellan att sätta en etta eller en tvåa i betyg på Argobas unga målvakter, då de inte imponerade på vare sig mig eller på statistiken säsongen som gick. Men knappa 90% är inte så jätteilla ändå med tanke på att de hade en darrig backlinje framför sig så jag beslöt mig för att vara snäll. Men nu är det upp till bevis!

Backbetyg: 2

Arbogas backlinje har fått en mer defensiv balans till säsongen som kommer. Albin Johansson och Mattias Linnarud är två vassa nyförvärv som båda trivs bäst i egen zon och dom gör det bra. Albin är så bra att han fick många matcher i allsvenska topplaget AIK säsongen som gick och kommer att vara en spelare att luta sig emot. En annan spelare som man nästan kan kalla ett nyförvärv är William Kaijser. Den defensivstarke backen var tänkt som en nyckelspelare säsongen som gick men skadade sig och missade hela förra säsongen. Nu är han dock tillbaka och kan han komma tillbaka i gammalt gott slag så blir han en stor tillgång. Så det finns styrkor i backlinjen, men de är som sagt var främst defensiva medan det saknas offensiv kraft. Och kan Kaijser leverera direkt efter ett års frånvaro? Nej det saknas lite för att få högre betyg än 2, även om den är stark.

Forwardsbetyg: 3

Det är bara att konstatera att Conny Strömberg är överkvalificerad för att spela i Arboga. Men när jag pratade med Patrik Månsson i sportgruppen såg han det som rätt troligt att han ändå blir kvar i Arboga. Och det är med tanke på det som det blir en trea i betyg även om värvningarna av Romans Semjonovs och Alexander Kovalonok också spelar in. I övrigt känns dock forwardssidan som lite tunn, jag tror att vi får se en defensiv inriktning på Arboga i år.

**Totalt betyg:7

Summering:**

Arboga har några riktigt vassa namn på back- och forwardssidan vilket lyfter laget. Men bredden på spetsen är lite för tunn för att man i utgångsläget ska placera dom före lag som Forshaga, Skövde, Köping och Kumla.

Intervjun

Patrik Månsson, medlem i sportgruppen.

Hur tycker du att truppen ser ut?

Väldigt intressant. Vi har många hockeysmarta killar och bra skridskoåkare. Sedan bygger vi på en stark defensiv.

Är den färdigbyggd eller blir det bli några förändringar?

Den ska vara så färdig den kan vara, den sista kommer imorgon. Men Conny vet vi inte hur länge vi har kvar.

Vad har ni för ambitioner?

Vi har pratat hela tiden om att vi ska vara en bättre förening både på isen och vid sidan av än förra året. Vi ska inte vara inblandade i någon bottenstrid.

Vilka blir era nyckelspelare?

Albin Johannson, Mattias Linnarud, Roman Semjonov och Alexander Kovalonok.

Vem blir årets genombrottsman?

Vincent Blomdahl. Han förstår vad det innebär att bli en bra hockeyspelare, tar allt seriöst och har mycket skills.

Vilket lag vinner ni helst över i serien?

Det är Köping! Vi vill gärna göra att statement direkt i premiären.

Hur bra koll har du på de andra lagen i västra ettan?

Det tycker jag att jag har, sedan kanske jag inte har det, men jag tycker det.

Vilka lag tycker du ser intressanta ut i den västra ettan?

Jag tycker det är tre lag, Tranås, Mariestad och Borlänge som är en klass bättre än de andra.

Vilka går till allettan?

Lindlöven tar en av de två platserna som är kvar, sedan är det upp till alla utom Surahammar att tävla om den sista.

Det känns jätteovisst, men Sura tror jag inte på.

Vilken förändring skulle du vilja se av hockeyettan?

Nu är jag lite för ny i serieupplägget, men det är kul att det diskuteras för då bryr sig folk, men jag är lite för dåligt insatt i hur det är.

Tuffa frågan: Jag hade rätt höga förväntningar på er inför säsongen som gick men sedan blev det en ordentlig floppsäsong för er del där ni fick kvala er kvar. Vad hände?!

Vi hade förväntningar på oss själva också om att slåss om plats 5-6, men vi fick en tuff start med 1-4 mot Kumla hemma och Kaijser skadade sig och var borta resten av säsongen. Sedan blev många andra spelare skadade också, vi fick använda totalt 49 spelare under säsongen och fick ingen kontinuitet. Jag kollade upp det och det är bara Oskarshamn som använt fler spelare under en säsong, men de har ju satt i system att låna in spelare, vi hade inte tänkt göra det. Vi tog in spelare från trean för att fylla laget.

Snälla frågan: Hur får man in Conny Strömberg i laget? Han är ju för bra för hockeyettan!

Han har rötter i Arboga, exfrun och dottern bor här och han har många kompisar här. Förra sportchefen, Hallgren, och han är bra kompisar så nu när en öppning dök upp så känner vi på detta fram till slutet av september om detta är något båda parter vill. Det är inga pengar inblandade nu under den här första tiden och det är ju skönt också att han gör det med hjärtat och inte med plånboken.

Min tabell

 1. ?
 2. ?
 3. ?
 4. ?
 5. ?
 6. ?
 7. ?
 8. Kumla
 9. Arboga
 10. Grums
 11. Malung
 12. Surahammar

Publicerad av Krister Holm