Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

KH tippar västra ettan: Plats 8

KUMLA

Målvaktsbetyg: 2

Det blir ett nytt målvaktspar i Kumla säsongen som kommer. Duktiga målvaktsparet Tim Harrysson och Johan Vestermark har lämnat och ersatts av Karlskoga-duon Jonatarna Fornbrant och Frykholm. Fornbrant spelade i BIK:s J20-lag medan Frykholm var runt i lite olika seniorsammanhang, bland annat gjorde han 12 matcher i allsvenskan och ett par stycken i hockeyettan utlånad till Lindlöven. Det är också han som lär bli förstavalet i kassen. Och han kan säkert göra det helt ok, nästan 90 i räddningsprocent i allsvenskan indikerar att han kan ge viss stadga till laget. Men pallar han att få det tunga ansvaret att leverera match efter match?

Backbetyg: 3

Det finns några stabila och rutinerade pjäser i Kumlas bakre led. Martin Modigs, Oskarshamnforwarden Markus bror, är en av dom. En bra och stabil back med bra blick och dessutom en ledare på isen som varit ett antal år i klubben nu. En nykomling som också är bra är Henrik Warman, en rightare med såväl storlek som spelsinne. Viktor Sandin förtjänar också att lyftas fram, en rörlig back som är viktig för laget defensivt. Men den där riktiga spetsen kanske saknas och bredden är inte heller den bästa.

Forwardsbetyg: 2

Att Skövde i sin nysatsning inte valde att plocka hem Viktor Wänghult förvånade mig. Viktor är en talang som gjorde det bra redan innan han petades till Tibro och där har han fortsatt att leverera under sina två säsonger där. Nu kan han mycket väl få sitt stora genombrott på hockeyettannivå. I Kumla kommer han få mycket istid för det saknas några klart lysande stjärnor i Kumla som är givna att ta plats före honom i hierarkin. Visst är Max Scharnke en bra hockeyettanspelare, precis som Martin Eberhardsson och Edvin Ekström. Det ska också bli spännande att se vad Robin Bringsén kan få ut när han nu får spela i ett lite bättre lag. Men ingen av dom är den där riktiga spetsen och inte heller bredden imponerar.

Totalt betyg: 7

Summering:

Kumla är klart tunnare inför säsongen som kommer, speciellt är tappen på målvaktssidan kännbara. Dock finns där fortfarande en stomme som gör att laget lyckas undvika de absoluta bottenregionerna. Att de ska kunna vara med och slåss om allettanplatserna tror jag dock inte på.

Intervjun

Patrik Moberg, sportsligt ansvarig i styrelsen

Hur tycker du att truppen ser ut?

Truppen ser bra ut. Ung och hungrig skulle jag vilja säga.

Är den färdigbyggd eller blir det bli några förändringar?

Den är till 99% färdigbyggd, jag har en kille till jag ska prata med. Det är en forward som har haft try out och som spelat två matcher med oss så får vi se hur det blir.

Vad har ni för ambitioner?

Det är att gå till allettan. Det är rätt realistiskt skulle jag vilja säga, den sista allettanplatsen sneglar vi på.

Vilka blir era nyckelspelare?

Målvakterna Frykholm och Fornbrant.

Vem blir årets genombrottsman?

Viktor Wänghult, han ser ut att trivas och ha roligt.

Vilket lag vinner ni helst över i serien?

Lindlöven, det är lite lokalderby.

Hur bra koll har du på de andra lagen i västra ettan?

Sisådär ska jag säga, inte full koll.

Vilka lag tycker du ser intressanta ut i den västra ettan?

Borlänge ser giftiga ut.

Vilka går till allettan?

Borlänge och vi, det är bara dom jag vill säga.

Vilken förändring skulle du vilja se av hockeyettan?

Nu är jag lite osäker på reglerna efter jul, men de lag som inte går till allettan ska inte kunna låna in spelare så sent. Det blir fel gentemot hockeytvåanlagen som ska kvala sig upp. Vi kommer tacka nej till alla utlåningar om vi hamnar i den sitsen.

Tuffa frågan: Ni har ett väldigt lågt publiksnitt, gör ni för lite för att locka folk?

Vi försöker ha så mycket lokala produkter som möjligt och vi försöker med spelarnas hjälp vara aktiva på sociala medier och locka folk och vi har också traditionella annonser. Tyvärr har vi närheten till Örebro vilket gör att det är svårt att locka folk.

Snälla frågan: Varför överträffar ni förväntningarna gång på gång?

Vi har en bra sammanhållning i truppen, de är bra på att ta hand om varandra killarna.

Min tabell

 1. ?
 2. ?
 3. ?
 4. ?
 5. ?
 6. ?
 7. ?
 8. Kumla
 9. ?
 10. Grums
 11. Malung
 12. Surahammar

Publicerad av Krister Holm