Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

KH tippar västra ettan: Plats 10

Jag kommer under tiden fram till seriestart att försöka mig på den svåra uppgiften att sia hur den västra ettan kommer att sluta. Det blir såväl betygsättning av lagdelar som intervju med någon från klubben, helst sportchefen. Håller ni med i det jag tycker eller är jag ute och cyklar? Lämna gärna en kommentar så får vi upp tempen kring den hockeyettan! Trevlig läsning!

GRUMS

Målvaktsbetyg: 2

Rutinerade Daniel Hansen har lagt skridskorna på hyllan och nu är det duon Viktor Scherrieble och Martin Svedberg som ska kampa om att axla den fallna manteln. Men de fick båda faktiskt chansen redan under föregående säsong och gjorde det helt ok båda två, även om Scherrieble var allra mest framgångsrikt statistiskt. Båda är unga med utveckling i sig och målvaktssidan är inte Grums jobspost säsongen som kommer.

Backbetyg: 1

Nu ska det in en back till men jag måste sätta betyg på den backsida de har i nuläget och då blir det tyvärr ett blygsamt betyg för Värmlandslaget. Man har inte en spelare med mer hockeyettanrutin än från säsongen som gick och man har endast två spelare som väger mer än 78 kg. Dessutom är den väldigt tunn med endast sju backar, varav en 17-åring. Kaptenen Jerker Vestberg kommer få det svettigt i vinter! Dock vill jag lyfta upp ett varningens finger för Martin Nilsson, ny från Färjestads juniorer som inte såg oäven ut i cupen i Mariestad.

Forwardsbetyg: 2

Tappet av Sterner i sista stund var givetvis blytungt för Grums, med det så föll betyget ett steg. Men man har fortfarande kvar en klasspelare som Johan Erkgärds och Henrik Messfeldt är en poängspelare av fint snitt. Pelle Hedlund hade en i mina ögon oväntat trög fjolårssäsong, kommer genombrottet i år istället? Och saknar man tyngd i övrigt så har man iaf en tung pjäs i Axel Lundqvist, blir det kanske istället han som får det stora genombrottsåret som sportchefen tror?

Totalt: 5

Summering:

Jag kanske är hård i betygssättningen av Grums, men i nuläget så tycker jag framför allt backsidan känns alldeles för tunn. Får de in en tung förstärkning där och ett vasst kort på forwardsfronten så kanske de kan vara med och bråka om en lite högre placering.

Intervjun

Robin Forslund, sportchef Grums.

Hur tycker du att truppen ser ut?

Det ser helt ok ut, vi förlorade Robin Sterner till Kristianstad och det var lite tråkigt. Så nu letar vi ersättare för honom och så ska vi ha in en back till. Men överlag har träningsmatcherna sett bra ut.

Så truppen är inte färdigbyggd?

Nej det ska in en back och en forward till som sagt. Sedan har vi jättebra juniorer som fått visa upp sig under försäsongen här som har gjort det bra. Vi har bra tillväxt.

Vad har ni för ambitioner?

Målet är så klart att bli bättre än förra säsongen, och då ska vi bli bättre placeringsmässigt. Sedan har vi interna mål också, men utåt sett är det att bli bättre.

Vilka blir era nyckelspelare?

Bra fråga, men det är klart att målvakterna kommer bli viktiga. Sedan har vi Messfeldt som var vår bästa forward förra året så honom skulle jag vilja säga framåt. Men framför allt målvakterna, utan bra målvakter blir det svårt att vinna.

Vem blir årets genombrottsman?

Tittar man på försäsongen så har Axel Lundkvist varit riktigt bra, och storebrodern August också. Dom två kan nog få ett genombrott i år. Vi har ett ganska ungt lag så det är många, men dom har stuckit ut under försäsongen.

Vilket lag vinner ni helst över i serien?

Hahaha, det är klart det är skönt att slå Forshaga, det är en lokalkonkurrent, men också de större lagen som Mariestad och Borlänge. Men Forshaga är allra härligast att slå.

Hur bra koll har du på de andra lagen i västra ettan?

Jag skulle vilja säga att jag har hyfsad koll, jag har spelat själv men tappat lite namn sedan dess.

Vilka lag tycker du ser intressanta ut i den västra ettan?

Tittar man på försäsongen så har Borlänge varit med där uppe, och Bois spelade bra mot BIK senast så dom tror jag på med. Tranås har jag inte sett än men dom är alltid duktiga. Sedan får jag sätta lite press på Forshaga också, dom har bra material i år.

Vilka går till allettan?

Borlänge tar sig dit, jag tror också att Tranås, Mariestad tar sig dit. Lindlöven skulle jag också vilja säga. Köping tror jag inte på, men jag skulle jag säga Skövde nu när man slår ihop sig med södra serien så kanske de har råd att åka.

Vilken förändring skulle du vilja se av hockeyettan?

Jag såg förslaget hockeyettan kom med, det lät intressant men då kanske vi hamnar i en div 2-serie istället… Men ur hockeyns perspektiv så skulle det nog vara riktigt. Får jag önska något så vill jag att det ska bli jämnare såväl sportsligt som ekonomiskt, nu möter man lag som har heltids- och halvtidsproffs, medan man hos andra lag som hos oss får nöja sig med bensinersättningen.

Tuffa frågan: Har ni inte alldeles för lätt backsida, kommer ni orka stå emot när tunga forwards kommer och pressar sig in på kassen?

Jag skulle vilja säga att vi har smarta backar. I dagens hockey behöver man inte vara stor och stark, Mariestad hade stora och lite tröga backar, vi har smarta backar.

Snälla frågan: Ni har i stort sett bara spelare från Värmland. Är det en medveten strategi och vad betyder den för ert lag?

Det stämmer att vi har många spelare från Värmland. Alla vi rekryterar vill man se en långsiktighet med, att det inte bara är för en säsong, vi vill behålla dom mer än ett år. Jag tror på lokal förankring, det ger framför allt en långsiktighet, man kanske har en anknytning till trakten och bildar familj, då är det mer sannolikt att man blir kvar hos oss.

Min tabell

 1. ?
 2. ?
 3. ?
 4. ?
 5. ?
 6. ?
 7. ?
 8. ?
 9. ?
 10. Grums
 11. Malung
 12. Surahammar

Publicerad av Krister Holm