Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

KH tippar västra ettan: Plats 11

Jag kommer under tiden fram till seriestart att försöka mig på den svåra uppgiften att sia hur den västra ettan kommer att sluta. Det blir såväl betygsättning av lagdelar som intervju med någon från klubben, helst sportchefen. Håller ni med i det jag tycker eller är jag ute och cyklar? Lämna gärna en kommentar så får vi upp tempen kring den hockeyettan! Trevlig läsning! alt text

MALUNG

Målvaktsbetyg: 1

Målvaktssidan är oprövad. Robin Christoffersson gjorde visserligen 13 matcher i hockeyettan förra säsongen, men han hade ingen imponerande statistik och det är också den enda erfarenhet på nivån som de båda målvakterna har. Västra ettans svagaste uppställning i mina ögon.

Backbetyg: 1

Laget har tappat många av sina bättre backar från säsongen som gick och har värvat ett par J20-backar som visserligen säkert är lovande men som skulle behöva sättas i en omgivning med mer etablerade backar. Det saknas tyngd, det saknas rutin, det saknas poängbackar. Björlin och Myhrman har ändå fått ihop lite hockeyettanrutin och kommer att bli viktiga för laget.

Forwardsbetyg: 2

Laget har en riktigt stark center att luta sig emot i Jonas Kapla. Nu är han tillbaka i ettan igen och att han kommer att fortsätta att leverera är jag övertygad om, han är en toppcenter i ettan. Ett annat namn som jag tror kommer prestera är Patrick Eriksson. Han har presterat bra i Sparta Sarpsborg i den norska elitserien och det är ett riktigt bra lag, något Bois fick uppleva när vi mött dom i cupen. Ytterligare en spela att hålla ögonen på är Emil Ax som återkommer till Malung efter spel i franska ligan. I övrigt är det dock rätt tunt, och det vill till att nämnda trio verkligen levererar för att laget ska lyckas undvika kvalspel fram i vår.

Totalt betyg: 4

Kommentar:

Malung hade mått bra av en stark sista utpost, de kommer att få försvara sig stora delar av matcherna och då hade en trygg sista utpost varit guld värd. Nu saknar de det, och dessutom saknas det backar att luta sig emot. Man väger väldigt lätt inte bara rutinmässigt utan också viktmässigt. Med en snittvikt på 78 kilo så är man klart lättast i ettan och 8½ kilo lättare i snitt än Bois till exempel. De har dock några vassa pjäser framåt och kommer säkert kunna såra motståndarna offensivt. Längre än till en elfteplats tror jag dock inte det räcker till.

Intervjun

Erik Eriksson, sportchef i Malung hockey

Hur tycker du att truppen ser ut?

Jag tycker den ser bra ut, Vi har haft en ganska bred trupp med spelare på try out och några har fått fortsatt kontrakt så jag bedömer att vi klarar säsongen. Sedan har vi också testat några juniorer nu under försäsongen, hur de klarar att spela på nivån, så vi har försäkrat oss om att vi klara hela långa säsongen.

Är den färdigbyggd eller blir det bli några förändringar?

Det kan bli någon korrigering, men i stort sett är vi klara. Men vi håller det öppet, dyker det upp något intressant så kikar vi på det.

Vad har ni för ambitioner?

Målsättningen är att etablera oss i ettan, det är ett mål vi satte för fem år sedan, att ta oss dit var ett delmål och nu är det reviderat till att bli ett stabilt hockeyettanlag.

Vilka blir era nyckelspelare?

Vi har ett par spelare med rutin, Jonas Kapla, Patrik Eriksson och Erik Björlin som kommer att bli viktiga för oss. De har en rutin från nivån och vi har försökt bygga laget med spelare med anknytning till orten och dessa har ett genuint klubbhjärta.

Vem blir årets genombrottsman?

Håll ett öga på en kille som heter Jakob Hård af Segerstad, det är en kille vi hade på try out som verkligen visade att han ville vara med och kriga.

Vilket lag vinner ni helst över i serien?

Då är det slaget om Dalarna som gäller, så är det Borlänge vi gärna skulle vilja slå. Vi kanske inte är där än, men det skulle vara riktigt roligt att göra det. Sedan har dom andra förutsättningar, men det vore kul.

Hur bra koll har du på de andra lagen i västra ettan?

Egentligen inte mycket, vi är nykomlingar och fick besked sent, så vi har inte så bra koll. Vi får lära oss lagen under hösten, vi har mött ett par av dom under träningsmatcherna, Grums och Forshaga.

Vilka lag tycker du ser intressanta ut i den västra ettan?

Jag tror att Borlänge har ett intressant lag och dom har ambitioner, men i övrigt är jag lite för dåligt insatt men jag tror väl att dom kommer att vinna höstserien.

Vilka går till allettan?

Jag tror att historisk sett så är det Borlänge, Lindlöven, Mariestad och Skövde och sedan troligtvis Köping.

Vilken förändring skulle du vilja se av hockeyettan?

Jag passar den frågan iom att jag inte varit här tidigare, jag är för ung som sportchef så där passar jag.

Tuffa frågan: Ni har väldigt tunna backar och orutinerade målvakter. Har ni underskattat serien?

Vi tror på dom spelare vi kontrakterat och vi försöker skapa ett lag utifrån budgeten. Vi börjar med dom här killarna så får vi se om vi behöver göra några förändringar under säsong. Men under uppstarten har de unga killarna utvecklats bra, många är förstaårsseniorer och de har visat upp bra takter tycker jag. Vi har fokuserat mycket på att bygga upp ett bra och enkelt försvarsspel.

Snälla frågan: Ni har gått bra under försäsongen där ni bland annat slagit Forshaga. Är ni underskattade?

Det är alltid som nykomling så är man ett lag som man inte har koll på. Men vi ser oss gärna som en underdog och överraskar hellre positivt. Vi ska bli ett jobbigt lag att möta i hemmaborgen, vi är ett starkt hemmalag.

Min tabell

 1. ?
 2. ?
 3. ?
 4. ?
 5. ?
 6. ?
 7. ?
 8. ?
 9. ?
 10. ?
 11. Malung
 12. Surahammar

Publicerad av Krister Holm