Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Silly season: Nybro

Nybro IF

Målvakter:

Alexander Johansson 18/19

Pavel Krajkovic 18/19 – NY från Bodens HF

Backar:

Jonathan Augustin 18/19 – NY från Växjö Lakers HC J20

Rasmus Johansson 18/19

Erik Lindström 18/19

Erik Näslund 18/19

Linus Olsson 18/19

Viktor Bolin 18/19

William Wennström –NY från Troja

Forwards:

Sebastian Borg 18/19

Alex Ek 18/19

Patrik Fransson 18/19

Oliver Henriksson 18/19 – NY från Tyringe SoSS

Fabian Ilestedt 18/19

Marcus Mellström 18/19

Martin Olsson 18/19

Robin Wengdahl 18/19

Victor Lindén 18/19 – Uppflyttad från J20-laget

Markus Palmberg 18/19

Janne Kivilahti 18/19 – NY från Jokerit/Kiekko-Vantaa

Fredrik Strömgren 18/19 – NY från Mora IK J20

Johan Järlefeldt 18/19

Viktor Lindén try out

Lämnar:

Viktor Jonsson – Klubb ej klar

Emil Larsson – Tyringe SoSS

Kim Runemark – Kalmar HC

Hugo Fagerblom – Klubb ej klar

Andreas Anarp – Tyringe SoSS

Samuli Kivimäki – Brest

KOMMENTARER

Målvakter

LÄMNAR

Hugo Fagerblom – Klubb ej klar

NY

Pavel Krajkovic – Från Boden HF

Kommentar:

Nybro hade säsongen som gick delat ansvar för målvaktspositionen mellan Hugo Fagerblom och Alexander Johansson. Man var kanske inte helt nöjd över utfallet av detta då man valde att inte förlänga med Hugo. Istället plockar man in Pavel Krajkovic från Boden, en målvakt som jag såg ett par matcher under säsongen som gick då laget mötte Mariestad i allettan norra. Under båda matcherna gjorde han det väldigt bra och räddade laget från större förluster än det blev. Så med den värvningen i kombination med att man dessutom fått en före detta målvaktstränare (Nybro-legendaren Sami Lehtinen) som huvudtränare borgar för att man kommer att ha en uppgraderad målvaktssida säsongen som kommer även om det kanske inte är den yppersta spetsen.

Backar

LÄMNAR

Andreas Anarp – Tyringe SoSS

Viktor Jonsson – Klubb ej klar

NYA

Jonathan Augustin 18/19 – NY från Växjö Lakers HC J20

William Wennström –NY från Troja

Kommentar:

Nybro har av tradition starka defensiva backar och även om man blev av med två sådana i Anarp och Jonsson så har man i William Wennström hittat en vassare ersättare. Han är stark på rören och har en allsvensk säsong i ryggen där han gjorde det riktigt bra. Offensiven på backsidan har kanske inte varit lika stark men man har lyckats få behålla viktiga Erik Lindström, en spelare som trots sin storlek (99 kg) främst är en offensiv kraft. Jag vet inte om man hoppas på att Jonathan Augustin (Jeremias systerson) ska kunna bidra också framåt, men lite mer offensiv kraft skulle behövas om man ska kunna vara med och utmana topplagen i serien på allvar. Defensivt står man väl rustat och sammantaget är man också på backsidan uppgraderad.

Forwards

LÄMNAR

Emil Larsson – Tyringe SoSS

Kim Runemark – Kalmar HC

Samuli Kivimäki – Brest

NYA

Oliver Henriksson 18/19 – NY från Tyringe SoSS

Victor Lindén 18/19 – Uppflyttad från J20-laget

Janne Kivilahti 18/19 – NY från Jokerit/Kiekko-Vantaa

Fredrik Strömgren 18/19 – NY från Mora IK J20

Kommentar:

Man har inte tappat så många spelare på forwardssidan men två av tappen är av bra klass. Kim Runermark hade en ovanligt trög säsong för att vara han med 21 poäng, men var ändå lagets näst vassaste målskytt med 15 mål. Det säger en del om hans potential. Det största tappet måste ändå Samuli Kivimäki anses vara. Samuli har stor erfarenhet från 176 matcher i finska elitserien bland annat och anslöt under andra halvan av säsongen. Samuli hade under sina matcher i Nybro ett poängsnitt över ett poäng per match, klart högre än alla andra i laget och merparten av poängen var mål. Han lämnar ett stort tomrum efter sig och det finns ingen given ersättare till honom. Nya Oliver Henriksson och Janne Kivilahti är dock intressanta nyförvärv som i alla fall delvis kan täcka upp tappen. Oliver är liten och skridskoskicklig och kan säkert bli en publikfavorit i Liljas arena. Men Janne kanske är den mer meriterade av de båda med fin poängskörd i finska Mestis. Han kommer få en stor roll i laget tillsammans med den väldigt spelskicklige Johan Järlfelt, fysiskt starka Sebastian Borg och vasse målskytten Fabian Ilestedt. Men offensiven var lagets akkilleshäl säsongen som gick och i mina ögon så skulle det behöva komma in ytterligare spets för att så också inte ska bli fallet också säsongen som kommer.

Sammanfattning:

Nybro har ett lag som är väldigt kompetent och kommer säkert vara med och slåss om allettanplatserna när det vankas framåt jul. Defensiven håller definitivt för att räkna in en plats bland de fem, men offensivt känns det lite för trubbigt för att man ska ta det för givet.

Publicerad av Krister Holm