Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Silly season: Tranås

Tranås har haft med deras mått mätt två tämligen misslyckade säsonger i den södra ettan då man missat allettan båda gångerna. Nu är man tillbaka i den västra och man kommer tillbaka väldigt lämpligt för deras del då dels storlaget Västerås avancerat och dels Skövde tappat massor. Det är med andra ord en klart försvagad västra serie man återkommer till och det i kombination med lag bygget man formerar just nu så lär man inte ha några problem att nå en alletta.

Tranås AIF

Målvakter

Fredrik Bergvik 18/19 – NY från Hanhals IF

Victor Jonsson 18/19

Backar

Adam Johansson 18/19

Albin Torstensson 18/19

Isak Beurling junior

Robin Felix junior

Martin Jonsson 18/19 – NY från Kiruna IF

Fredrik Lindström 18/19

Forwards

Ivar Arnesson 18/19

André Astley 18/19 – NY från Västerviks IK

Jakob Axelsson 18/19 – Ny från Boro Vetlanda

Anton Blomberg 18/19 – NY från Skövde IK

Pontus Eklöf 18/19 – NY från Linköpings HC J20

Eric Gustafsson 18/19

Rasmus Koskinen 18/19 – NY från IFK Arboga

Filip Petersson 18/19

Max Rapp 18/19

Marcus Schelin 18/19

Anders Skoog 18/19

LÄMNAR

Hampus Alexandersson – Mörrums Gois

Niklas Dahlberg – Kalmar HC

Jesper Nordin – Forshaga IF

David Bremer – Mjölby HC

Lukas Isaksson – HV71 J20

KOMMENTARER

Målvakter

LÄMNAR

Hampus Alexandersson – Mörrums Gois

NYA

Fredrik Bergvik 18/19 – NY från Hanhals IF

Tranås satsar på ett väldigt kompetent målvaktspar kommande säsong. Viktor Jonsson har haft problem med skador under flera år men fick vara skadefri och hade en riktigt bra säsong med en räddningsprocent under seriespelet på 93,2% och 1,87 i insläppta mål per match. Då delade han målvaktsspaden med Hampus Alexandersson, men han fick inte förlängt på bekostnad av Fredrik Bergvik. Fredrik är också en kompetent målvakt och tanken är säkert att Tranås ska ha delat målvaktsansvar också säsongen som kommer.

Backar

LÄMNAR

Niklas Dahlberg – Kalmar HC

Jesper Nordin – Forshaga IF

NYA Isak Beurling junior

Robin Felix junior

Martin Jonsson 18/19 – NY från Kiruna IF

Tranås har tappat ett par av sina bättre backar i Niklas Dahlberg och Jesper Nordin och än så länge så har man inte täckt upp det tappet även om Martin Jonsson säkert kan ta en plats. Nej sportgruppen lär säkert vara ute efter att plocka in minst ett vasst kort och det ryktas rätt friskt om att Daniel Josefsson ska avrunda sin karriär i moderklubben sedan han inte fått förlängt med Vita Hästen. Med han i laget, med viktige Fredrik Lindström kvar och om man lyckas förläng med rutinerade backen Robin Johansson så har man ändå fått ihop en bra backbesättning om än tunn. Det kanske tom blir så att man siktar på att ha nio backar och blir då den nionde backen också av bra klass så har man en av de bästa backuppsättningarna i västra ettan.

Forwards

LÄMNAR

David Bremer – Mjölby HC

Lukas Isaksson – HV71 J20

NYA

André Astley 18/19 – NY från Västerviks IK

Jakob Axelsson 18/19 – Ny från Boro Vetlanda

Anton Blomberg 18/19 – NY från Skövde IK

Pontus Eklöf 18/19 – NY från Linköpings HC J20

Rasmus Koskinen 18/19 – NY från IFK Arboga

Det är på forwardssidan det hänt mest under silly season för Tranås del och då gäller det framför allt nyförvärv. Visserligen har man tappat klasspelaren David Bremer som aldrig kan bestämma sig för om han ska satsa på att spela i ettan med Tranås eller i tvåan med moderklubben Mjölby, fast in har istället hela fem nyförvärv hämtats in. Det torde innebära att en del av de som ännu inte skrivit kontrakt inte erbjuds förlängning, även om man säkert ser förlängningar med spelare som Sebastian Ottosson och Viktor Jigmalm. Lyckas man få dom signaturerna så har man en riktigt kompetent forwardssida. För man har redan signat med vasse centern Anders Skoog, poängkungen Filip Petersson och evigt avige Markus Schelin så stommen är stark. Och till det så har man alltså adderat spelare som kanske inte är yppersta spets men ändå spelare som håller bra ettanklass. Mest intressant av nyförvärven är kanske Anton Blomberg som inte alls fick spelet att stämma i Skövde säsongen som gick utan mest åkte omkring och var övertänd. Nu i en bättre omgivning kanske han kan finna harmoni och då finns det kapacitet även om han skull behöva ha lite mindre skygglappar. Skridskoåkningen och viljan finns där absolut. En joker är Pontus Eklöf, en rightare med fina stats från Linköpings J20. Får han ordentligt förtroende och det klickar med omgivningen så är det en potentiell 30-poängsspelare.

SAMMANFATTNING

Tranås håller på att bygga ett kompetent hockeyeettanlag utan direkta svagheter. Att dom kommer att vara med och slåss om topp 3 i den västra ettan är mycket troligt. Man har en riktigt bra målvaktsduo, en backsida som just nu är klart försvagad men som med rätt pusselbitar ändå kan bli vass i slutändan och en forwardssida med bra bredd och klass. Möjligen kanske jag saknar den absoluta spetsen för att man ska vara med och utmana om en kvalserieplats, men en allettanplats är given. Nya tränaren Karl Helmersson får en klart intressant trupp att jobba med.

Av Krister Holm

Publicerad av Krister Holm