Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Silly season: Forshaga

Ett lag som haft svårt för att riktigt få ut sin fulla potential de senaste åren är Forshaga. Men i år känns laget vassare än på länge, speciellt sedan man vässat en stark backsida ytterligare. Blir det allettan i år?

FORSHAGA

Målvakter:

David Söderberg 18/19

Jonas Westerlund 18/19

Backar:

Niclas Edman 18/19

Ludvig Hultgren 18/19 – NY från Färjestad BK J20

Viktor Kyrk 18/19

Karl Pearson 18/19

Oskar Skärberg 18/19

Henrik Tång 18/19

Jesper Nordin 18/19 – NY från Tranås AIF

Forwards:

Billy Dahlgren 18/19

Joakim Hedlund 18/19

Oscar Jemail 18/19

Jonas Johannesson 18/19

Robin Johannesson 18/19 – NY från Färjestad BK J20

Stefan Kask 18/19

Filip Nordström 18/19 – NY från Färjestad BK J20

Andreas Norrman 18/19

Kimmy Skogland 18/19

Gabriel Johansson 18/19 – NY från Grums IK

LÄMNAR

Calle Källström – Kiruna IF

Tommie Ardon – Kils SK

Erik Fridlund – Arvika HC

KOMMENTARER

Målvakter

LÄMNAR

Inga

NYA

Inga

Forshaga har kvar duon som drog lasset också förra säsongen då såväl David Söderberg som Jonas Westerlund blir kvar. Rutinerade Andro Michel som fanns som backup och stod två matcher förra säsongen är dock inte signad än. Söderberg och Westerlund är dock två vid det här laget rätt rutinerade herrar och klart kompetenta nog för nivån. En helt ok målvaktssida.

Backar

LÄMNAR

Tommie Ardon – Kils SK

NYA

Jesper Nordin 18/19 – NY från Tranås AIF

Ludvig Hultgren 18/19 – NY från Färjestad BK J20

Forshaga har sju backar på kontrakt och lär väl plocka in ytterligare någon. Redan nu har man dock en riktigt bra backsida med tre rutinerade och bra backar i Tång, Edman och Pearson. Det är backar som skulle tillföra också i topplag i ettan. Dessutom har man plockat in Jesper Nordin, en back med 25 SHL-matcher under bältet som förra säsongen fick provspela med allsvenska Västervik. Det blev dock inget kontrakt där utan säsongen tillbringades i Tranås där han gjorde fina 20 poäng på 41 matcher. Med andra ord en riktigt fin förstärkning! Utöver dessa fyra herrar är det ungt och hungrigt, möjligen lite väl oprövat, men två av dom har gått hockeygymnasiet i Färjestad så de lär vara välskolade. Backsidan står stark hos Värmlandslaget, och kan man dessutom få in någon mer etablerad back så tillhör den toppskiktet i västra serien. Speciellt om man kan få Edman att göra fler än de ynka 12 matcher han gjorde förra säsongen.

Forwards

LÄMNAR

Calle Källström – Kiruna IF

Erik Fridlund – Arvika HC

NYA

Robin Johannesson 18/19 – NY från Färjestad BK J20

Filip Nordström 18/19 – NY från Färjestad BK J20

Gabriel Johansson 18/19 – NY från Grums IK

Om målvaktssidan är ok och backsidan rent ut sagt stark så är forwardssidan svagare hos Forshaga. Speciellt som man blivit av med trean i interna poängligan Calle Källström till Kiruna. Men man har i alla fall kvar poängkungen Kimmy Skogland och tufft spelande Stefan Kask som kom tvåa. Dessa kompletteras med återvändande Gabriel Johansson och ett par unga killar från Färjestad J20. Filip Nordström känns kanske mest spännande av dessa, han fick chansen redan under förra säsongen i Forshaga då han utlånad noterades för fina 10 poäng på 15 matcher. Det saknas dock lite spets i laget, och för att man på allvar ska kunna utmana om allettanplatserna så bör åtminstone ett par av de kvarvarande platserna i laget intas av det man kan kalla spets.

SUMMERING

Med en ok målvaktssida och en riktigt stark backsida så kan Forshaga i år bli en allvarlig utmanare om en allettanplats bara man får in ett par spetsar offensivt till. Laget har en bra mix av ungt och gammalt där man jobbat hårt med sin Värmlandskoppling där nästan alla spelare gått Färjestads hockeygymnasium. Finns det någon mer Värmlänning med hemlängtan månne?

Av Krister Holm

Publicerad av Krister Holm