Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Silly season: KRIF

Lag nummer två ut i min presentation av några av de intressantare hockeyettanlagen är KRIF. Laget gick till playoff 3 förra säsongen och man har inte sänkt ambitionsnivån till den kommande.

KRIF

TRUPPEN

Målvakter

Oscar Malm 18/19

Daniel Rosengren 18/19 – NY från Djurgårdens J20

Backar

Martin Ekström 18/19

Oskar Lindgren 18/19

Melker Persson 18/19

Forwards

Daniel Andersson 18/19 – NY från Kristianstads IK

Sebastian Magnusson 18/19

Karl Olovsson 18/19

Simon Hansson 18/19

Adam Hirsch 18/19 – NY från Brynäs IF J20

Albin Storm 18/19

Alexander Heiver 18/19

KOMMENTARER

Målvakter

LÄMNAR

Isak Edman – Modo Hockey,

NY

Daniel Rosengren 18/19 – NY från Djurgårdens J20

Krif var säkert väldigt nöjda med att man fick behålla Oskar Malm, han gjorde det riktigt bra säsongen som gick och både stod fler matcher och hade bättre räddningsprocent än kollega Edman som trots detta blir den som får chansen i Modo. Jag tror Modo gick på Edmans spel i playoff där han verkligen briljerade. Som komplement till Oskar så plockar man nu in Daniel Rosengren från Djurgårdens J20. Den blott 18-årige Stockholmaren gjorde en riktigt bra säsong i J20 och kommer att kunna ge Oskar en ordentlig kamp om förstaspaden även om Oskar får anses ha den i utgångsläget. Målvaktssidan står stark hos KRIF!

Backar

LÅMNAR

Josef Engman – Karlskona HK

Marcus Karlström – Tingsryds AIF

Mikael Kurki – Karlskrona HK

NYA

Inga

På backsidan ser det än så länge väldigt tunt ut för Blekingelaget. Tre stycken väldigt tunga tapp till allsvenskan och ersättare lyser med sin frånvaro. Speciellt svider säkert förlusten av Mikael Kurki, den otroligt skickliga och rutinerade finnen var lagkapten och härförare i det annars rätt unga laget. Visst har man rutin kvar i form utav Martin Ekström, men här är man säkert på jakt efter både klass och rutin för att stärka upp försvarssidan. Men det är inte lätt att få tag på klassbackar i ettan, frågan är om man lyckas täcka upp så tunga tapp. Min gissning är att det kommer att komma in ett par bra J20-killar och någon mer rutinerad (kanske Tobias Björklund ansluter till Krif?) men att det lutar åt att backsidan blir svagare säsongen som kommer.

Forwards

LÄMNAR

Alexander Lunsjö – Almtuna IS

Johan Lundgren – Kristianstads IK

NYA

Daniel Andersson 18/19 – NY från Kristianstads IK

Adam Hirsch 18/19 – NY från Brynäs IF J20

Tappet av Alexander Lunsjö svider naturligtvis. Den stora succémannen som formligen sprutade in mål kommer säkert att göra avtryck också i allsvenskan och kommer att bli svår att ersätta rakt av. Då är det andra tappet, Johan Lundgren, lättare att svälja. För från Kristianstad har man ju plockat ett ännu vassare kort, Daniel Andersson. Den storväxte centern har inte bara fysik utan också ett bra spelsinne och kommer bli väldigt nyttig för KRIF. För att fylla upp luckan efter Lunsjö så har man värvat mycket lovande Adam Hirsch från Brynäs J20. Adam tillhörde toppen i hela superelits poängliga och gjorde fjärde flest mål av samtliga med sina 22 mål på 40 matcher och kommer säkert att kunna leverera mål i ettan, även om det är orimligt att förvänta sig att han ska ersätta Lunsjös måldiarré. Laget har annars sju forwards på plats varav man säkert är väldigt nöjda med att få behålla väldige Sebastian Magnusson och spelskicklige Karl Olovsson. Prio 1 är nu att övertala Andreas Nordfeldt att fortsätta ytterligare en säsong. ”Notan” är en verklig kulturbärare i laget och det skulle vara ett tungt bakslag om han väljer att lägga skridskorna på hyllan. I övrigt letar man som vanligt ungt och hungrigt, KRIF har nischat in sig på att leta toppspelare i superelit som man sedan kan förädla. Jag tror att man faktiskt kan få en starkare forwardssida säsongen som kommer bara man lyckas knyta till sig ”Notan”.

SUMMERING

Laget har haft några tunga tapp, speciellt på backsidan är man rätt hårt brandskattad. Där kommer man få svårt att få ihop en lika vass uppsättning, men det kan man kanske kompensera genom att vässa forwardsuppsättningen. Framför allt kommer man att bli tunga att möta i vinter, och laget blir definitivt att räkna med också säsongen som kommer.

Krister Holm

Publicerad av Krister Holm