Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Så här slutar allettan

Jag har dragit på det in i det längsta men nu är det till slut dags att avslöja hur jag tror att allettan norra slutar. Anledningen till att det dragit ut på tiden är inte bara att det varit fullt upp under slutet av terminen och med presentationen av alla lagen och att energi och tid därför inte funnits, utan också att det är en fruktansvärt svårtippad serie. Så pass svårtippad att jag till slut insett att jag måste förenkla för mig för att över huvud taget kunna ge ett. Därför presenterar jag idag inte ett tips med spikade placeringar, utan jag har valt att dela in placeringar och lag 2 och 2.

Placering 1 och 2 kommer Västerås och Piteå slåss om

De båda seriesegrarna känns som rätt givna favoriter till de två tätplaceringarna. De har spetsen, bredden och självförtroendet för att kunna vinna serien båda två, och dessutom de ekonomiska musklerna och ambitionerna att satsa ordentligt. Båda lagen har förstärkt redan starka trupper, Piteås Olof Lundkvist är dock en starkare förstärkning än Västerås Anton Eriksson, men båda siktar på ytterligare förstärkningar. Jag tror det kommer att bli en verklig strid på kniven mellan två kompletta lag om platsen i hockeyettanfinalen.

Placering 3 och 4 kommer Lindlöven och Mariestad slåss om

Lindlöven (tvåa) kom före Mariestad (trea) i grundserien och man vann också båda mötena lagen emellan även om Bois var det klart bättre i första mötet som gick till straffar. Lindlöven har dock fått ut maximalt av truppen så här långt medan Mariestad har rätt mycket mer att få ut av sin. Mariestad har klart högre potential och lyckas man få ut några procent till så kniper man tredjeplatsen, ja får man ut max så kan man till och med kampas om platserna högre upp. Det är dock mer rimligt att man slåss med Lindlöven om tredjeplatsen som innebär playoff 2-spel. Ett litet frågetecken finns också för Lindlövens erfarenhet, det är blott andra allettansäsongen för laget och man har också förlorat en av sina viktigaste pjäser, Anton Tano, inför allettan.

Placering 5 och 6 kommer Östersund och Borlänge slåss om

Norra serietvåan och västra fyran tror jag gör upp om mittenplatserna i serien. Östersund har varit rätt stabila under hela grundserien medan Borlänge fått till det ordentligt under slutet av serien och faktiskt var det lag som plockade mest poäng av alla sista fem matcherna. Jag tror att båda lagen kommer att utmana om platser högre upp i tabellen men i långa loppet känns trupperna lite för tunna och oerfarna för att hålla även om spetsen absolut finns där.

Placering 7 och 8 kommer Örnsköldsvik och Kalix slåss om

Trean och fyran från norra ettan är inga dåliga lag, Örnsköldsvik är till och med det poängstarkaste av alla sett till sista 12 matcherna, men nu ökar konkurrensen och då finns inte erfarenhet, bredd och spets för att räcka längre. Båda har kapacitet att slå också topplagen enstaka matcher men i långa loppet så räcker inte det, man måste leverera match efter match och jag ser inte att den kapaciteten finns riktigt.

Placering 9 och 10 kommer Skövde och Boden slåss om

Båda lagen placerade sig sist i respektive grundserie och det är ingen slump i mina ögon, de var de sämsta lagen av de som gick till allettan helt enkelt. Med det sagt så har båda lagen kapacitet att utmana också om playoffplatserna, men då måste man upp MINST en nivå i spelet. Spetsspelarna måste upp i prestation, men också breddspelarna måste bidra på ett bättre sätt för att playoffspel ska kunna vara realistiskt.

Publicerad av Krister Holm