Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Holmbloggen siar om utgången av allettankampen

Många (inklusive undertecknad) trodde att striden om vilka lag som skulle ta sig till allettan skulle vara avgjord vid det här laget, men Borlänge har överraskat negativt och nu har också Skövde kollapsat på slutet vilket öppnat upp för Köping att göra match av den sista allettanplatsen. Laget har tagit sex segrar de senaste åtta matcherna och har en rätt bra form. Laget är fem poäng efter Borlänge och åtta poäng efter Skövde som har en match mer spelad, och för att ge extra krydda åt anrättningen så möts formstarka Köping och formsvaga Skövde i en riktig sexpoängsmatch nu på lördag när Skövde IK firar sin 60-årsdag. Jag har försökt sia om utgången inte bara av den matchen utan av hela slutstriden om femteplatsen. Det är tre lag som det handlar om: Köping, Borlänge och Skövde, övriga lag är för lång före eller efter. Så här ser återstående spelschema ut för respektive lag och så här tror jag matcherna slutar.

Lag: Skövde

Nuläge: 34 poäng, plus 6 i målskillnad

Köping (h)

Tips: Förlust, 1-3.

Motivering: I normala fall ska Skövde vinna en sådan här match, men laget har hamnat i en djup svacka med totalt 2-12 i målskillnad de senaste två matcherna. Och det är inte bara resultaten som varit svaga, spelet har verkligen inte heller imponerat. Nu kommer de till spel i en måstematch för deras del, jag tror det blir tufft med den ryggsäcken de har, speciellt som pressen kommer att komma inför förmodat välfyllda läktare.

Arboga (b)

Tips: Seger, 1-4

Jag tror att det kan passa bättre för Skövde att spela borta. De gillar att spela defensivt och grisa och det är enklare att göra på bortaplan. Här möter de dessutom ett Arboga som inte är blyga att kliva fram, jag tror det passar Skövde utmärkt.

Borlänge (b)

Tips: Seger, 2-4

Motivering: Borlänge har varit en besvikelse under hösten, på hemmaplan har man faktiskt bara två trepoängare så här långt och man har bland annat förlorat mot Forshaga med hela 3-8! Jag tror att Skövde återigen kan få spela sin kontringshockey och skadar då Borlänge tillräckligt för att kunna avgå med segern.

Enköping (h)

Tips: Seger, 3-0

Motivering: Med två raka segrar och en säkrad allettanplats i ryggen så kan man gå ut och spela avslappnat i den avslutande omgången och avfärdar enkelt Västmanlänningarna.

SUMMERING: 34+9=43 poäng, plus 12 i målskillnad

Lag: Borlänge

Nuläge: 31 poäng, plus 24 i målskillnad

Enköping (h)

Tips: Seger, 4-1

Motivering: Enköping gjorde det överraskande bra under den första halva av serien men har sedan kommit i en rejäl formsvacka med idel förluster så här långt under den andra halvan. Detta ska Borlänge bara ta.

Arboga (b)

Tips: Seger, 0-3

Motivering: Borlänge är det lag som tagit flest poäng på bortaplan och kommer inte att göra avkall på den statistiken mot svaga Arboga.

Grums (h)

Tips: Förlust, 1-2

Som jag skrev tidigare är Borlänge bortasvaga medan Grums är ett lurigt lag som kan såra alla lag när de har rätt dag. Jag tror de tar detta.

Skövde (h)

Tips: Förlust 2-4

Motivering: Se tidigare motivering under Skövde.

Kumla (b)

Tips: Seger, 1-3

En match där Borlänge kanske kommer att ha avgörandet helt i egna händer. Vinst ger alletta, förlust ger fortsättningsserie. Det som talar mot laget är just den oväntade pressen, man hade rätt stort favorittryck på sig att nå en alletta inför serien. Det som talar för är dels bortplan där man varit starka medan Kumla varit svaga hemma, dels att man har en hel del rutinerade spelare som är vana att spela under press. Jag tror man fixar att hantera läget och tar hem detta.

SUMMERING: 31+9=40 poäng, plus 29 i målskillnad

Lag: Köping

Nuläge: 26 poäng, plus 4 i målskillnad

Arboga (h)

Tips: Seger 5-1

Motivering: Arboga har inte imponerat alls så här långt och kommer inte kunna rubba ett helmotiverat och i form varande Köping.

Skövde (b)

Tips: Seger 1-3

Motivering: Se tidigare motivering under Skövde.

Lindlöven (h)

Tips: Förlust, 2-4

Tips: Lindlöven är lite för solida, lite för spetsiga, helt enkelt lite för bra för att Käping ska kunna rå på dom.

Kumla (h)

Tips: Seger 4-1

En match som Kumla med tanke på deras bortafacit borde vara favoriter i, men Köping kommer känna lukten av allettanplatsen och kommer att kriga järnet för att haka på Borlänge. Motivation försätter berg, och det gäller även om berget heter Kumla.

Grums (b)

Tips: Seger, 1-3

Motivering: Om det går som jag förutsett så har laget chansen att nå femteplatsen vid seger här samtidigt som Borlänge förlorar. Då kommer man verkligen ge det chansen och gå för det.

SUMMERING: 26+12=38 poäng, plus 13 i målskillnad

SLUTSATS

Jag tycker det är roligt med överraskningar, därför är jag lite besviken över mina egna slutsatser, men det blir ändå de förväntade fem favoriterna som tar allettanplatserna.

Av Krister Holm

Publicerad av Krister Holm