Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Holmbloggen: Inför omgång två med speltips

Efter en första omgång med både spänning och en del oväntade resultat så är det nu dags för andra omgången av hockeyettan västra. Jag tänkte ta och sammanfatta omgången som gick och se fram emot nästa omgång och försöka sia vad vi kan förvänta oss av den. När jag ändå är igång så tänkte jag också ge er ett par bra speltips så att ni har råd att åka på någon extra bortamatch i vinter. Men vi börjar som sagt med att kika på omgången som gick.

Första matchen spelades redan i fredags och det var inte vilken match som helst utan den mellan de två förväntade topplagen Västerås och Mariestad. Mariestad tog en inte orättvis 1-3 ledning i den första perioden och hade antagligen vunnit matchen om man utnyttjat något av ett flertal tillfällen i powerplay under period två. Men efter två snabba mål i den tredje perioden tog Västerås över helt och tog också följdriktigt hem segern efter att lagkaptenen Fredrik Johansson avgjort. En riktigt stark vändning av Västerås!

Skövde stod för de klaraste segersiffrorna när man tog emot min förväntade jumbo Surahammar. 6-0 slutade matchen sedan man gjort fyra mål på knappa sju minuter i den andra perioden och sedan var det naturligtvis inget snack. Tim Hultstrand fick därmed hålla sin tredje nolla på fem matcher i Skövdetröjan, imponerande! Speciellt som omdömena efteråt handlade mycket om det slarv hemmalaget bjudit på som resulterat i flera frilägen för Surahammar.

I Arboga så var man nog inte riktigt nöjd med avslutningen på matchen. Laget som nämnts som den kanske allvarligaste utmanaren i kampen om allettanplatsen till de fem stora favoriterna (Lindlöven, Borlänge, Skövde, Mariestad och Västerås) inledde annars riktigt bra och hade 2-0 efter den första perioden och 4-1 en bra bit in i den andra, men släppte sedan in fem raka mål till slutresultatet 4-6 varav de sista fyra målen kom under matchens sista sju minuter! Stor matchvinnare för Kumla blev nya Max Scharnke med två mål och två assists.

Borlänge och Lindlöven var det andra toppmötet i den första omgången och det blev en oväntat klar seger till Lindlöven med 2-5. Borlänge hade annars mest puck och skott mot mål, men Lindlöven spelade starkt försvarsspel och kontrade effektivt med bra utdelning. Matchavgörande var matchminuterna 26 till 33 då Lindlöven gjorde fyra raka mål. För övrigt hade Borlänge premiärdagen en riktigt bra publiksiffra, 1038, nästan dubbelt så mycket som förra säsongens snitt. Positivt för Lindlöven var att Markus Fornell, deras tilltänkta stjärna, gjorde mål direkt samt att Daniel Marmenlind hade fina 96,65 i räddningsprocent.

Grums stod för omgångens andra skräll sedan man besegrat Enköping på bortaplan med 1-2 efter straffar. Grums har dock ett riktigt spännande lag och det var faktiskt därför jag spelade på dom till fina 6,75 i odds, därför svors det både en och två gånger när Enköping kvitterade med 30 sekunder kvar. Grums imponerade annars med bra spel och klar vints i skottstatistiken, nykomlingen kommer att bli en intressant utmanare.

Omgångens mest målrika match var den mellan Köping och Forshaga, hela 11 mål gjordes varav Köping stod för merparten, 7 st. Första och sista perioden var jämna, men i den andra fullkomligt manglade Köping Forshaga. Man vann skotten med 23-4(!) och målen med 3-0. Lite spänning blev det dock i matchen sedan Forshaga reducerat två gånger om till 4-5 men efter målvaktsbyte så kunde Köping avgöra med matchens sista två mål. Köpings nyförvärv Markus Viitanen fick en bra start i nya klubben med 2+1.

Med detta avklarat så tar vi och kikar på matcherna i kommande omgång. En omgång som saknar riktigt intressanta matcher, förväntade topplag möter lag som tros komma på nedre halvan.

Mariestad Bois-Köping Odds hos Nordicbet 1,26 6,50 6,55

Som oddsen antyder så är Mariestad solklara favoriter. Bois är ett mycket starkt hemmalag, förra säsongen förlorade man bara fyra matcher under hela säsongen playoffspel inkluderat. Nu möter man ett Köping som kommer med gott självförtroende efter segern i första omgången mot Forshaga och framför allt så fick man fart på målskyttet, en akkilleshäl från föregående säsong. Mot Bois lär det dock bli tuffare att hitta rätt, speciellt som hemmalaget lär vara rejält revanschsugna efter tappet i sista perioden mot Västerås. En given etta, men inte spelbart till det låga oddset.

Forshaga-Borlänge Odds 3,80 5,35 1,54

Forshaga hade klara problem defensivt mot Forshaga och nu möter man ett Borlänge med ännu fler offensiva hot. Borlänge förlorade i omgång ett och kommer säkert vara grymt taggade för att ta sin första seger och kommer säkerligen ta hem detta. För inte var förlusten mot Lindlöven ett svaghetstecken? Oddset för Borlängeseger till 1,54 är för lågt att spela på och att Forshaga ska få oavgjort känns som ett riktigt långskott och är inte spelbart.

Lindlöven-Enköping 1,34 6,00 5,35

Lindlöven imponerade under omgång 1 med seger mot Borlänge och här möter man Enköping som gjorde en slät figur mot Grums. Jag tror Enköping kommer att få svårt att göra mål överhuvudtaget mot ett välorganiserat Lindlövenförsvar och därför blir ettan given. Oddsen till 1,34 känns dock väl lågt för att chansa på.

Grums-Arboga 2,11 5,10 2,33

Omgångens mest ovissa match och jag tycker Nordicbet har hittat rätt i sina odds här. Grums kommer säkert vara ruggigt tända i sin hemmadebut medan Arboga lär vara revanschsugna efter sin dåliga tredjeperiod där man tappade matchen mot Kumla. Jag tror på en jämn match och därför kan krysset till 5,10 vara spelbart.

Kumla-Skövde 2,50 5,00 2,00

Här tycker jag vi hittar omgångens mest spelbara odds. Skövde kommer att vara ett lag för toppen i år och även om Kumla överraskade positivt med seger mot Arboga i förra matchen så måste Skövde ses som stora favoriter. Kumlas hopp lär stå till att Tim Harrysson kan spika igen, men Skövdes vässade anfall kommer säkert hitta rätt 2-3 gånger och så många mål kommer inte Kumla förmå. Spela en tvåa!

Surahammar-Västerås 14,00 10,50 1,07

Största matchen i Surahammar på hur många år som helst blir det när storebror Västerås kommer på besäk. Det lär bli festligt och mycket folk, men festandet efter matchen lär Västeråssupportrarna stå för. Västerås är klart bättre på alla positioner, möjligen kunde Niklas Larsson platsa i Västerås. Förvänta er en utklassning med minst fem mål. Oddset till 1,07 är dock för lågt för att vara spelbart.

Vill ni ha mer såna här analyser och speltips? Ge då feedback här på oxarna.se eller på min mail: hkrister@msn.com. Eller så nås jag på facebook (Krister Holm) eller på twitter (@KHbois).

Publicerad av Krister Holm