Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Holmbloggen tippar serien: Plats 3

Plats 3: Skövde

Målvakter ++++

Förra säsongen hade Skövde j-landslagsmannen Daniel Marmenlind i kassen, det gick väl ärligt talat sådär. Till i år värvade man istället in en annan i Tim Hultstrand och denna gång tror jag man lyckats bättre i sitt rekryteringsarbete. Han har en räcka bra säsonger bakom sig i juniorsammanhang och har också en dryg handfull seniormatcher där han också gjort bra ifrån sig. Jag tror att han kommer att ha en av västra ettans bästa räddningsprocenter denna säsong. Som backup har man fortsatt valt att visa David Persson Thorsell förtroende. David är en helt ok målvakt, god för en räddningsprocent på runt 90, och kommer kunna avlasta Tim som dock lär vara given etta.

Backar +++

Hade en rätt risig backsida för att vara ett topplag säsongen som gick och har från den tappat två av sina tre starkaste kort (jag räknar inte Anton Karlsson som ett tapp då han var skadad i stort sett hela säsongen). Vasse Jesper Appel gick till Grums medan fysiske Niklas Lindmark gick till Kristianstad. In har man istället plockat Albin Lindgren, en egen produkt som gjorde en kanonsäsong för två säsonger sedan men under den föregående inte riktigt lyckades när han prövade lyckan på annat håll (Västerås och Krif). Nu när han är tillbaka i röda Skövdetröjan kommer han säkert att lyfta igen. Dessutom tillkommer Libelin Bäckström Valliant (vilket namn!) senast från norska andraligan men med ett par helt ok säsonger med Teg. Kvar finns ett gäng hockeyarbetare samt lite skadebenägna men talangfulle Oskar Niklasson som säkert kommer att få en stor roll i laget. Backsidan känns som den svagaste av alla i västra toppen och trean känns snällt satt.

Forwards ++++

Hade stora problem offensivt säsongen som gick, det var egentligen bara en kedja som levererade regelbundet. Men till i år har man verkligen lagt fokus på att förstärka denna lagdel. Nygamle Henrik Thegel är en ruggig sniper som är en pretendent att vinna hela seriens målliga medan Jesper Sellin och Hampus Forsling gjorde 17 respektive 18 kassar i Grästorp respektive Apslöven säsongen som gick. Lägger man dessutom till powerforwarden med SHL-meriter, Anton Blomberg, så har man en kille som kan bereda väg för dom nya målskyttarna. Apropå bereda väg så hade man redan sedan tidigare två riktiga bulldozers i Alexander Henriksson och Carl-Johan Sjögren så Skövdelaget kommer verkligen att bli svårstoppade i vinter.

Tränare +++++

Tomas Kämpe behöver egentligen ingen närmare presentation. Efter att ha fört upp Skövde i allsvenskan för snart 15 år sedan så har han fått chansen att träna såväl Växjö, Leksand och Karlskrona. Efter ett par års uppehåll så var han dock inför förra säsongen tillbaka i Skövdebåset och med tanke på det tunna material han hade att jobba med så gjorde han det bra då han tog laget till playoff 1 (där de dock tämligen enkelt avfärdades av Vimmerby). Med andra ord är det en mycket kompetent tränare som säkert kommer att kunna lyfta laget.

Totalt 16+

Kommentar

Kämpe har ett betydligt vassare material att jobba med inför denna säsong, i alla fall offensivt. Och det passar Kämpe bra, han brukar kunna få tämligen begränsade backar att växa och spela som ett starkt kollektiv, men offensiven är inte alltid lika lätt att få till utan där får det ofta bygga på motståndarmisstag och snabba spelvändningar. Men då krävs att man har snabba spelare med sniperegenskaper och det har man mer av i år. Därför tror jag att man kommer att prestera klart bättre i år, även om backsidan känns väl tunn för att kunna utmana de två topplagen.

Av Krister Holm

Skövde på elitepropects

Publicerad av Krister Holm