Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Holmbloggen tippar serien: Plats 5

Laget som tar den sista allettanplatsen är riktigt bra och jag tror att de kommer att kunna vara med och bråka också om en playoffplats efter jul.

Plats 5: Lindlöven

Målvakter +++

Har i Daniel Marmenlind en målvakt med j-landslagsmeriter från så sent som ifjol. Hade dock inte sin bästa säsong i Skövdetröjan med en räddningsprocent på under 90 och har en del att bevisa i mina ögon. Andramålvakten Isak Mantler (inlånad från Örebro J20) är endast 19 år men fick redan under förra säsongen chansen i tre matcher i Lindlöven med bra stats. Det ska bli spännande att se vem som kniper förstaspaden, det är ett bra målvaktspar men kanske utan den där riktiga spetsen.

Backar +++

Har fått behålla stora delar av sin backsida och har förstärkt med Dick Ahlström som är utrustad med ett av ettans hårdaste skott. Är lite ifrågasatt då han har en del överkilo men tränare Jussi Salo kommer jobba stenhårt för att få Dick mer fit och lyckas han med det så är det en ruggigt bra offensiv back. En annan riktigt bra back är David Berg, rörlig och med en härlig blick, en spelare många större klubbar säkert suktat efter. Ville Virtanen är ett tredje namn som ser intressant ut men som jag tyvärr inte sett själv. Men med meriter från Mestis så kommer han säkert kunna bära ett backpar. I övrigt är det emellertid rätt beigt och backsidan håller kanske därmed inte riktigt samma klass som övriga topplag i serien.

Forwards ++++

Har fått behålla hela sin topp bland forwards, samtliga fem som gjorde över 20 poäng är kvar med Johan Persson i spetsen. Dessutom har man plockat in sylvasse Markus Fornell från Almtuna, en spelare som borde spela allsvenskt. Det finns med andra ord både bredd och topp i Lindesbergslaget för tränare Salo att laborera med.

Tränare +++++

Jussi Salo har år för år byggt ett allt starkare lag. Med små medel har han fått laget att prestera och förra säsongen tog han laget till allettan för första gången. Han får laget att dra åt samma håll och är en skicklig strateg som både ger det egna laget ett bra grundspel samtidigt som han är bra på att läsa av motståndet och kan anpassa taktik efter det. En av ettans skickligaste tränare.

Totalt 15+

Kommentar

Jag var länge i valet och kvalet om jag skulle tippa Lindlöven fyra eller femma, men till slut så föll valet på femteplatsen. Inte för att laget är dåligt, nej Lindlöven är riktigt bra, klart vassare än förra säsongen, men lagen ovanför är helt enkelt ännu vassare. Men till en alletta kommer laget att ta sig, och de kommer säkert vara med och bråka om en playoffplats efter jul också!

Publicerad av Krister Holm