Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Holmbloggen tippar serien: Plats 9

Nu har tipset nått plats 9.

Plats 9: Grums

Målvakter ++++

Som nykomling i hockeyettan så kan Grums i alla fall ha en trygg sista utpost att falla tillbaka på. Daniel Hansen gjorde flera säsonger i allsvenska Mora utan att göra bort sig och hade under föregående säsong 1,93 i GAA när laget kvalificerade sig uppåt. Han kommer att bli oerhört viktig för laget som efter tio års kvalspel uppåt ÄNTLIGEN lyckades ta klivet. Som backup hittar vi 19-årige Martin Svedberg som hade väldigt bra stats i tvåan då han fick chansen. Med andra ord en stark målvaktssida.

Backar ++

Har hämtat in två backar som jag gillar väldigt mycket i Jesper Appel och Anton Karlsson, båda från Skövde. Jesper är en otroligt spektakulär back som är bra på att transportera puck och med bra blick som inte heller backar för att dela ut en tackling. Enligt mig en toppback i ettan som kanske spelar med lite för hög risk för att falla Skövdetränare Kempe på läppen. Anton Karlsson är mer en rejält spelande fysisk back som tyvärr varit väldigt skadedrabbad de senaste åren. Fulltränad är han en riktigt bra defensivback men det kanske tar ett tag att nå dit. Utöver dessa två är det bara Kristoffer Myrén som har hockeyettanrutin, och det är också en bra produktiv back. I övrigt är det killar som spelat i hockeytvåan som bäst och det känns som att det blir lite tunt för att förtjäna ett högre betyg.

Forwards +++

Har en väldigt rutinerad forwardssida med mycket rutin med tanke på att de är nykomlingar. En som personifierar det är Henric Höglund. 39-åringen som bland annat gjort 41 SHL-matcher och 289 allsvenska matcher gjorde imponerande 45 mål och 31 assist på 40 matcher säsongen som gick! Att han kommer leverera också säsongen som kommer kan man räkna med. En annan rutinerad herre är Johan Erkgärds med bland annat 17 SHL-matcher och drygt 60 juniorlandslagsmatcher under bältet. Senaste säsongen gjorde han dock en tämligen blev figur i Forshaga, så därför hoppas säkert Grums på en nytändning för hans del i vinter. En annan herre med rutin jag vill lyfta fram är Robin Wall, en center som borde fått chansen i en bättre klubb. Så turin finns med andra ord i överflöd, men det finns också en spännande talang Pelle Hedlund, en Grumskille som återkommer efter ett år med massor med poäng i Färjestads J20. I övrigt har man plockat in det bästa från konkurrerande Värmländska hockeytvåanklubbar till en mix som faktiskt ser riktigt spännande ut. En stark trea!

Tränare +

Om det finns en hel del beprövat bland spelarna är det annorlunda på bänken. Rikard Ewen har bara en säsong som J18-tränare tidigare och ska alltså i år leda ett lag som klivit upp en serie, en tuff men härlig utmaning naturligtvis. Till sin hjälp har han Färjestadsikonen Magnus Roupé som har mängder med rutin som spelare men högst begränsad sådan som tränare. Det hade nog varit skönt att ha lite mer beprövade tränare för de många i laget som är nya på nivån.

Totalt 10 +

Kommentar

Nykomlingar bukar kunna överraska positivt och det tycker jag Grums har förutsättningar för också. De har en rätt rutinerad trupp med en del spets som säkert kommer leda laget. Men tränarsidan känns väldigt osäker och när dessutom backsidan känns lite ihålig så nöjer jag mig med en niondeplats för nykomlingarna.

Av Krister Holm

Grums på eliteprospects

Publicerad av Krister Holm