Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Holmbloggen tippar serien: Plats 11

Plats 11: Forshaga

Målvakter +++

Forshaga har tre kompetenta målvakter i Andro Michel, Jonas Westerlund och David Söderberg. Förra säsongen fick Jonas Westerlund mest förtroende och hade finfina 93,4 i räddningsprocent på sina 21 matcher, medan Andro Michel på sina 15 hade 89,9. David Söderberg var skadad under föregående säsong men tar nu nya tag. Så bredden finns, men jag känner att den där riktiga spetsen ändå saknas för att ge dom mer än en stark trea.

Backar +++

Har tre riktigt bra backar i Karl Pearson, Erik Edman och Henrik Tång, killar som både har rutin och skills nog för att kunna bygga en stark backsida kring. Lägger man dessutom till offensivt kompetenta Nils Wilhelmsson så förstår man att det inte är backsidan som kommer vara Forshagas akkilleshäl i vinter.

Forwards ++

Om målvakts- och backsidan är starka hos Värmlandslaget så kan man inte säga detsamma och forwardssidan. Visserligen kan man få ihop en ok förstakedja i Oskar Odd, Andreas Norrman och Kimmy Skogland, men det är ju inte en lina som skrämmer slag på motståndet direkt och efter det ser det tämligen tomt ut. Visst kan rätt tufft spelande Stefan Kask göra lite poäng och Oskar Jemail är en spännande talang men det saknas både spets och bredd för att på allvar kunna hota.

Tränare ++

Per Lundell har blivit en rätt rutinerad tränare nu och för första gången så får han förnyat förtroende i en klubb. Förra säsongen tog det tid för Per att få ihop ett på papperet vassare offensivt lag, i år får han en lite starkare defensiv att förvalta istället. Vi får se om han får ut mer av det.

Totalt 10 +

Kommentar

Det var oerhört svårt att välja vilket lag som jag skulle placera på elfte plats, det var ytterligare tre lag som hamnade på exakt samma antal plus. Till slut föll dock valet på Forshaga, detta då de visserligen har en del bra namn defensivt, men man måste också producera framåt för att kunna vinna matcher och där saknas det en del. Dessutom har Per Lundell haft svårt för att få sina lag att lyfta riktigt, det blir den sista droppen som gör att det väger över till Forshagas nackdel.

Forshaga på eliteprospects

Av Krister Holm

Publicerad av Krister Holm