Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Holmbloggen: Träningsmatcherna så långt

Träningsmatcherna har dragit igång för de flesta lagen nu, några har matchat rätt flitigt medan andra bara har gjort någon enstaka match. Jag bestämde sig för att kommentera träningsmatcherna så här långt och ge er mina intryck.

Skövde

Grästorp (b) 2-0

Mariestad (h) 0-4

Karlskoga (h) 4-5

Tingsryd (h) 2-3

Kommentar:

Laget som matchat flitigast i serien så här långt är Skövde IK. De inledde med en programenlig seger mot Grästorp men sedan har det gått tyngre med tre raka förluster. Jag har sett laget i två av dessa matcher, först i derbyt där det inte var något snack utan siffrorna var rättvisande. Den andra matchen jag såg dom i var dagens drabbning mot Tingsryd. Där stod de för en bättre prestation och hade 1-1 en bra bit in i tredje perioden. Men så fick man ett felaktigt numerärt underläge sedan Fryklund i Tingsryd kommit undan en crosschecking och istället åkte Thegel ut. I det efterföljande powerplayet gjorde sedan Tingsryd 1-2 och sedan 1-3 innan Skövde skapade lite nerv i matchen efter 2-3 i powerplay. Laget såg dock rätt trött ut i hela tredje perioden och orkade inte riktigt skapa något hårt tryck för att få till en reducering. Precis som mot Karlskoga blev det alltså en uddamålsförlust, men det är inget att skämmas för, det är ju ändå två allsvenska lag av bra klass som man ställts emot. Under de två matcherna jag sett så är det Anton Blomberg som utmärkt sig, en spelare med bra skridskoåkning och kraft men kanske lite för mycket skygglappar. Målvakten Persson-Thorsell gjorde det också väldigt bra i dagens match och höll länge kvar laget i matchen. I övrigt så var det ingen som utmärkte sig speciellt, vare sig mot Bois eller mot Tingsryd.

Lindlöven

Kongsvinger (h) 6-3

Borlänge (h) 3-2

Arboga (h) 4-2

Kommentar:

Lindlöven har startat träningsmatchandet riktigt starkt. Att man slår Kongsvinger var som det ska, men att slå Arboga som säkert kommer försöka utmana Lindesbergslaget i vinter är bra gjort och det är ännu starkare att slå förväntade topplaget Borlänge dagen efter segern mot Kongsvinger. Borlänge har ju vässat laget rätt ordentligt till säsongen som kommer och var favoriter i mötet i mina ögon. Lindlöven kommer helt klart bli att räkna med i vinter, motståndarna är härmed varnade! Bäst i Lindlöven dessa två matcher rapporterades nya målvakten Daniel Marmenlind vara.

Mariestad

Kongsvinger (h) 5-0

Skövde (b) 4-0

Kommentar:

Mariestad har väldigt enkelt avfärdat båda motståndarna i sina två inledande träningsmatcher. Kongsvinger hade några vassa spelare men inget organiserat spel och därmed kunde Mariestad vinna komfortabelt mot det norska elitserielaget. Mot Skövde var det mycket känslor på isen, men Mariestad spelade mer som ett lag och vann förvånansvärt lätt. I Mariestad var det överlag väldigt solitt med många spelare som presterade, allra mest kanske målvakten Tobias Sandberg som ännu inte släppt in ett mål i sin nya klubb, han står alltså på två raka nollor. Men också flera av ungtupparna i laget, Alexander Liljedahl och Oskar Olsson har visat att de kommer kunna ta en större roll under säsongen. Till sist är sist inkomne Alexander Semjonov värd att nämnas, han är inte bara en poängspelare och sniper utan en komplett spelare med bra fart på rören.

Västerås

Arlanda (b) 3-1

Vita Hästen (h) 1-3

Kommentar:

Västerås har en seger och en förlust så här långt på säsongen. I första matchen mot Arlanda hade man bra kontroll på händelserna men det dröjde till slutminuten av matchen innan man fick in matchavgörande 2-1 som sedan blev 3-1 i öppen kasse. Mot Hästen tog man ledningen med 1-0 i den tredje perioden men fick ge till slut ge sig. Jag såg matchen och Markus Dahlbom var fullständigt lysande i kassen och var den som höll laget kvar i matchen. Hästen var det klart spelförande laget och skapade både mest och bäst men Dahlbom såg hur tät och följsam ut som helst. Offensivt skapade Enköpingskedjan med Weiskog, Pettersson och Matsson klart mest för Västeråslaget, Oskar Pettersson stod nog för hälften av de farliga lägena för gurklaget. I övrigt imponerade offensiven hos unge backen Alexander Nilsson Lindelöf och Kenny Källström agerade med pondus på backplats.

Enköping

Sollentuna (h) 5-2

Kommentar:

Enköping har också kommit igång med träningsmatchandet och fick en bra start med en 5-2-seger mot Sollentuna. Sollentuna vann den östra fortsättningsettan förra året så det är inget dåligt lag att lägga på rygg för nybygget i Enköping. Extra glädjande för deras del måste ha varit att viktiga nyförvärvet Johan Wiktorsson gjorde hela 3 mål och 1 assist!

Forshaga

Färjestad J20 (h) 2-5

Kommentar:

Forshaga har också en hel del nytt att matcha in men i matchen mot Färjestads J20 lyckades man inte få till något vidare lagspel. Visst är superelit en bra serie och Färjestad J20 ett bra lag, men ska man ha något med allettanplatserna att göra så ska man prestera ett bättre resultat än Forshaga lyckades med. Ska man se det från den ljusa sidan så vet de antagligen bättre nu vad de ska träna på.

Kumla

Hallsberg 2-0

Kommentar:

Kumla mötte sin derbyrival Hallsberg i sin första träningsmatch och lyckades också besegra division 2-laget med 2-0. En programenlig seger och säkert en skön start för ett Kumlalag som är det enda laget från den västra serien som känns svagare än säsongen innan.

Av Krister Holm

*Not: Matcherna Valbo-Surahammar och Köping-Haninge finns det ingen rapport att tillgå ifrån så därför är dessa matcher inte med i denna redovisning.

Publicerad av Krister Holm