Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

HOLMBLOGGEN: INSAMLINGAR

Hockeysäsongen har inte dragit igång än men något det är högsäsong för är insamlingar. Klubbarna har just haft sina årsmöten där man redovisat sina resultat för säsongen och nu så ser man sig om efter medel för att få in pengar för att klara den stundande elitlicensen eller för att stärka laget inför den stundande säsongen. Holmbloggen gick ut på alla hockeyettanföreningars hemsidor och gjorde en sammanställning över vad de samlar in pengar till. Det visade sig att det var 10 föreningar som just nu är ute med håven för att få supportrarna att släppa ifrån sig kronorna de har kvar efter semestern.

BODEN

Boden har egentligen ingen insamling till något speciellt ändamål utan mer en uppmaning på sin hemsida som lyder: Swisha föreningen!

NYKÖPING GRIPEN

Nyköping har ett klassiskt supporterspelarkoncept där den som swishar minst 300 kr är med i utlottningen av ett årskort. Något mål är inte uppsatt.

HAMMARBY

Hammarby har en stående insamling till Uffe Jernspetz ungdomsfond.

ARBOGA

Arboga har en 500-klubb där de som skänker 500 kr är med i utlottningen av fem årskort.

KALIX

Kalix har två insamlingar igång. Dels har man ett erbjudande om att bli fadder i en ungdomsfond där pengarna går till att köpa hockeyutrustning till dom som inte har råd att skaffa eget, dels har man ett andelslotteri med pengapriser upp till 10000 kr.

KRIF

Krif har för tillfället två insamlingar. Supporterspelarinsamlingen siktar på att samla in 80000 kr och för att få supportrar att skänka pengar så erbjuder man matchbiljetter och t-shirts. Sedan har man också något man kallar KRIF-lyftet där villiga kan skänka en fast summa varje månad. Målet där är att få in 10000 kr/månad.

NYBRO

Nybro vikings har en stor banner innan man kommer in på deras hemsida där man försöker dra in pengar genom att locka till medlemskap, köp av årskort samt en insamling i form av Vikingalyftet. Vikingalyftet är en generell insamling till föreningen som också innebär att man skänker ett fast belopp varje månad.

SKÖVDE

Skövde har en supporterspelarinsamling där man får belöning enligt en trappa utifrån hur mycket du skänker. Man kan få biljetter, säsongskort och VIP-kväll. Dessutom utser klubben en vinnare som får äta middag med två Skövdespelare.

TYRESÖ

Under devisen ”Nu sätter vi Tyresö på hockeykartan” samlar klubben in pengar till att vidareutveckla verksamheten.

VÄNNÄS

Vännäs har en supporterspelarinsamling med ett lite blygsammare mål, 30000 kr. För att få in pengarna lockar man med utlottning av en signerad matchtröja samt en hoodytröja till de som skänker över 500 kr.

Kommentar

Jag tycker det är rätt att försöka engagera supportrarna genom insamlingar av olika slag. Det skapar en ”vi-känsla”, att man är med och bidrar. Men jag är inte odelat positiv. Om vi tar exemplet KRIF så har de just haft ett årsmöte där de konstaterat att man har 1,7 miljoner i skulder. Att i det läget gå ut och tigga pengar till en supporterspelare rimmar väldigt illa i mina öron. Då borde istället allt fokus ligga på att förbättra ekonomin. Har man en insamling som går till att stärka föreningen (ekonomiskt som jag uppfattar det) så ska man inte konkurrera om samma pengar genom att starta en supporterspelarinsamling. Då gräver man ju gropen man ska ta sig ur bara ännu djupare, risken är stor att man inte har något hockeyettanlag att titta på nästa säsong!

En annan invändning jag har är när föreningar är ute i tid och otid och tigger pengar. En större insamling eller två mindre kan vara ok under en säsong, men har man flera stora insamlingar samtidigt eller om insamlingarna avlöser varandra den ena efter den andra så är risken stor att man skapar en trötthet hos supportrarna, en känsla av att föreningen bara är ute efter ens pengar. Man lägger ju ändå en del genom att betala entré och köp av korv/kaffe under matcherna.

Håller du med mig eller är jag ute och cyklar? Tyck till här i gästboken på oxarna.se eller så kan du skriva en kommentar på mitt twitterkonto @KHbois.

Av Krister Holm

Publicerad av Krister Holm