Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Den stora utvärderingen

Bättre sent än aldrig sägs det ju, så här kommer till slut den stora utvärderingen. Som den minnesstarke kanske kommer ihåg så satte jag och Henrik Andersson upp förväntningar på alla Boisspelare för säsongen (läs http://www.oxarna.se/News/Full/3196). Nu så granskar jag hur det gick, vilka gjorde succé och vilka floppade?

Robin Wallin

Förväntningar: En räddningsprocent på över 91%.

Robin hade en riktigt fin höstserie där han var med i toppen på målvaktsligan med en räddningsprocent på 93,25. I allettan så fick han inte lika många chanser sedan Arvid tagit över och tappade då också i självförtroende och räddningsprocent men landade till slut på riktigt fina 92,1, med andra ord en bra bit över förväntningarna.

Arvid Ljung

Förväntningar: Klart över 90 i räddningsprocent.

Slog igenom med dunder och brak och landade på hela hockeyettans bästa räddningsprocent med supernoteringen 94,5. Bortom förväntningarna, bortom drömmarna till och med.

Erik Jones

Förväntningar: Sett över hela säsongen borde Jones ha en +/- statistik som säger +5 eller bättre. Jones är ingen målskytt men 5 assist kan vi gott begära.

Med en plus/minus-statistik på plus 17 så får vi ge honom godkänt för säsongen trots endast tre poäng gjorde (1+2).

Tobias Björklund

Hade vi inte satt några förväntningar på då vi ej fick tag i hans tränare inför säsongen, men jag kan garantera att vi inte hade förväntat oss mest poäng av alla hockeyettanbackar från nyförvärvet. 14 mål plus 25 assists blev det till slut.

Jens Högbom

Förväntningar: Vi förväntar oss en plusstatistik samt 10 poäng från Jens sida.

Jens gjorde en riktigt stark säsong och landade på plus 19 och förväntade 10 poäng, med beröm godkänt.

Albin Hernod

Förväntningar: Hernod hade fina +14 föregående säsong, det ska bli ännu bättre denna säsong. Vi ser gärna att han gör 15 poäng.

Albin överträffade verkligen sina +14 då han noterades för +21. Även poängproduktionen steg kraftigt, 5 mål och 15 assists blev de för skåningen.

Johan Frick

Förväntningar: Johan spelade +4 förra säsongen och vi förväntar oss ännu mer i år. Kan han dessutom producera 10 poäng är det bra.

Johan tog stora kliv denna säsong och gick från plus 4 till plus 15! Han överträffade dessutom poängförväntningarna då han noterades för 15 poäng. Inte illa av en back som inte fick spela powerplay och mest i tredje backpar.

Linus Jerenvik

Förväntningar: Gör han fem poäng är det kanonbra.

Linus var inte med hela säsongen men hans tre poäng är knappt godkänt.

Mikael Alba

Förväntningar:Kan han göra en halv poäng per match är det super. Att han har plusstatistik efter säsongen är givet.

Att ställa kravet att en spelare med ett års frånvaro ska producera en halv poäng per match är galet. Det inser alla (utom vi då…). Men nog hade man kunnat önska något mer poäng än de fyra han noterades för. Plus 3 är dock med beröm godkänt med tanke på att han endast var med de den tuffare delen av säsongen.

Douglas Lögdahl

Förväntningar: Förhoppningar om en poäng per match. Som center vill vi också sen en tekningsstatistik på minst 60 %.

Tekningsstatistiken nådde han nästan upp till (57 resp 59 procent i grundserien respektive allettan), men med tanke på poängproduktionen är han förlåten den missen. Mest poäng av alla i hela hockeyettan med suveräna 57 poäng på 40 matcher innebär ett snitt som vida överstiger allas förväntningar!

Christian Hägg

Förväntningar: Ska vara en av våra ledande målskyttar och vi hoppas på minst 13 fina baljor.

Vi hoppades på 13 mål men fick ”bara” 12. Men med tanke på att han blev mer en framspelare i år och spelade fram hela 21 gånger så är det ändå klart godkänt.

Lukas Larsson

Förväntningar: I rätt omgivning kommer Lucas att göra 10 mål och minst 20 poäng. Kommer att ta det stora klivet offensivt i år!

Prickade nästan exakt in våra förväntningar med sina 10 mål och 9 assists! Dock viktigare i defensiven än i offensiven för laget i år.

Filip Engqvist

Förväntningar. Han ligger runt stadiga 30 poäng. Vi kan inte ha lägre krav säsongen som kommer. Gärna kombinerat med 15 mål.

Med sina sju mål och 16 poäng så kan inte Filip få godkänt poängmässigt i år. Spelmässigt dock otroligt viktig för laget med sitt slit, speciellt i boxplay där han dödar massor med tid.

Filip Thörnqvist

Förväntningar: Fortsätta att få motståndarna att dra på sig utvisningar, även ifall han själv får följa med. 10 mål och 30 poäng vore mumma.

Jodå, Filip fortsatte vara ett pain in the ass för motståndarna och fick motståndarna att dra på sig utvisningar, dock utan att hamna i det själv speciellt många gånger, endast 22 minuter. Men det stora utropstecknet från hans sida var den fina poängproduktionen. 17 mål och 42 poäng var personligt rekord med råge! Notera också fina +28 i plus/minus.

Linus Engqvist

Förväntningar: Borde göra 20 poäng under säsongen samt ha en tekningsstatistik bättre än 55 %.

Med tekningsprocent på 53 (höst) respektive 54 (vår) och 16 poäng så hamnade Linus just under vårt mål. Men med tanke på hans helgjutna defensiva insats ger jag ändå Linus godkänt.

Oscar Norlöv

Förväntningar: Gjorde 13 mål med sin högervinklade klubba under föregående säsong. Med rätt omgivning kan han öka på antalet rätt rejält.

Att han ökade på målproduktionen var ett understatement. 24 mål noterades Oscar för och var med det lagets bäste målskytt, ja i grundserien var han hela seriens bäste!

Alexander Liljedahl

Förväntningar: Nu är han med från start i år och har stora möjligheter ta en större plats än föregående säsong när han kom tillbaka med ett stukat självförtroende från Färjestad. Kan mycket väl trycka in mellan fem och tio puckar.

Här hamnade vi ganska rätt i förväntningarna, 8 mål noterades Alexander för, med beröm godkänt med tanke på mycket begränsad istid i powerplay.

Oscar Olsson

Förväntningar: Inga satta.

Vi satte inga mål för Oskar, men några 5 mål och 13 assists hade vi inte hoppats på ens om vi varit optimistiska.

Marcus Ejdergård

Förväntningar: 5 mål och 10 poäng är höga men inte orimliga krav.

3 mål och 2 assists var kanske inte riktigt vad vi hoppats på, men så gjorde inte Markus en hel säsong heller då han lånades ut till HA74.

Anton Rask

Förväntningar: Att han tar en ledande roll i J20 samt att han verkligen tar chansen när han får den i A-laget.

Det blev inte så många matcher i J20 för Anton då han fick spela a-lag mest hela tiden. Där tog han verkligen för sig och gav laget massor med energi. Men lite mer poäng än sina 3 förväntar jag mig säsongen som kommer!

Av Krister Holm

Publicerad av Krister Holm