Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Inte bara i Skövde...

Säsongen är slut, allt slutade tvärt och helt plötligt har ett tomrum uppstått hos många. Trots att laget sammanfattningsvis precis har avslutat den bästa säsongen sen Allsvenskan har allting i Ljungby en bitter eftersmak. Att ha vunnit match 1 i Katrinhallen i onsdags gjorde mycket för oss supportrar och den explosionen när Douglas skickade in pucken i sudden var minsann längesen.

Och att då åka till Ljungby och kunna spela avslappnat och helt enkelt kunna flytta över all nervositet till hemmalaget, var helt enkelt lite för bra för att vara sant. Att oxarna fick ner en buss och massor med bilar på fredagskvällen och en klack som hette duga spelade ingen roll. Att laget gör en bra match mot ett bättre motstånd spelade inte heller det någon roll. Att laget kvitterar efter en härlig anstormning när de verkligen gav det där lilla extra gjorde inte att laget numera ska husera i kvalserien.

Nä, istället blev det ett omdiskuterat mål i absolut ”sista” hundradelen som satte sig på näthinnan och vips så var det över. Att oxarna mobiliserat och verkligen gav allt under hela matchen. Som exempel så sjönk herr Bard ner över trumman och såg helt slutkörd ut efter första perioden, hela klacken sjöng på och laget gav tummar upp både efter första som mellanperiodens slut.

Ja, det var en rolig kväll och många ställde upp för Bois när de åkte de 23 milen enkel resa och många tog tillfället i akt och festade lite extra till tidig morgon när de gjorde Ljungby centrum osäkert. Jag själv tog familjen och åkte till Jönköping där vi passade på att leka i stadsparken, en sväng på Ikea innan det var dags att åka neråt igen.

Där sprattlade Bois till i första perioden och gjorde exakt som de gjorde i hemmamötet. Jag är ingen expert, men Troja gillar att lägga pucken lite snett bakåt till spelare i fart och det var precis vad Bois stoppade gång efter gång och en ledning med 2-0 när de var dags för pausvilan kunde varit något större. Men sen hade egentligen Bois ingenting. Troja körde slut på sina motståndare och de orkade inte fullfölja sin plan och det var snarare inte om, utan när målen skulle komma.

På lördagens drabbning var inte riktigt lika många fans på plats, men ett 30 tal var det nog som stod o klappade händerna i takt till Kristers brölande. Hallen, som för övrigt måste vara hockeyettans finaste någonsin, gapade halvtom och det var först när Troja/Ljungby kvitterade man började höra de resterade 2000 personerna. Oxarna vann helt överlägset alla tre matcher på läktaren, och kan vi börja i den nivån till nästa säsong kommer det bli riktigt roligt.

Att vi vill att klacken vill bli större råder det inget tvivel om, då det är lättare att få en bra stämning i Katrinhallen när klacken är som störst. Oxarna vill att även hemmamatcherna blir som på apberget i Billingehov, eller som matchen i fredags i Ljungby. Att fler ställer sig i klacken, och att fler hänger med när Krister o co drar igång någon ramsa. Det finns folk runt omkring oss, och vi tillsammans kan göra att Mariestad Bois har hockeyettans bästa fans, och framförallt, hockeyettans största KLACK...

Inte bara i Skövde...

Publicerad av Gustaf Bobeck