Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Allt eller inget, SÄSONGENS VIKTIGASTE MATCH

Eftersom Oxarna försöker göra ett omtag i att öka intresset av både hemsida och dess forum, tänker vi ha lite extra nyheter som inte alltid kommer att publiceras på Mariestad Bois hemsida. En av dessa saker är krönikorna som tidigare år publicerades på Bois sida. Jag har blivit tillfrågad och tanken är att mina krönikor ska komma ut ungefär en gång i månaden, men självklart kommer det kanske lite mer frekvent när det kommer spännande matcher eller när tankarna flyger iväg. Så läs om mitt liv, hockey och i kvällens tankar, OM SÄSONGENS VIKTIGASTE MATCH

Allt eller inget KRÖNIKA

Nu sitter jag här en fredagskväll framför min nyinköpta dator och börjar lite smått bli lite nervös. Bois spelade igår en riktigt bra match som tyvärr slutade med en uddamålsförlust. En match som de lika gärna hade kunnat vinna, men ca 30 sekunders okoncentration gjorde att laget släppte in 2 mål. 2 mål som räckte till en mycket mycket viktig seger för Asplöven och som gör att laget sitter i förarsätet nu när lagen möts i Katrinhallen.

Matchen såg jag tillsammans med min bror nere i källaren och trots att det kanske inte var världens bästa bild var det säsongens bästa kommentator som berömde Bois ett flertal gånger. Bra repriser och han kunde i stort sett alla spelarna i båda lagen, så vi och alla andra ca 150 Boisare som köpte matchen var nöjda med allting förutom resultatet.

Bois gjorde precis som de skulle, och hade inte deras målis gjort några riktigt vassa räddningar i de första två perioderna, så hade det varit tvärt om. Men tänk vilken revanchlusta det måste byggts upp på vägen hem, och vi får verkligen hoppas att laget kommer ut som vargar och äter upp Asplövens spelare samt alla vi supportrar ställer upp och kommer till hallen.

För det är nu vi behövs och nu gäller det att alla är med på att klappa igång laget redan från start. Att sittplats är med, att ståplats hänger på, och att klacken styr detta ståhej till att då ut max av oss alla. Det är då laget går som bäst och kan slå ut ett vilt kämpande Asplöven. Ja, för detta är säsongens största match. Ett Skövdederby i all ära, men egentligen är det ingenting i jämförelse.

Att det är en match som gör att antingen så tar alla resor till hallen slut på lördag. Att laget som har gått så bra under hela säsongen får sluta med att torska 2 raka matcher och säsongen slutar i moll.

ELLER så fortsätter säsongen med ett playoff 3 och ytterligare ett par bortaresor för, Robin, Henke, Thörnqvists föräldrar och alla andra som vill ge Bois det lilla extra. Ja, den skillnaden är det, och det är det som gör det så otroligt roligt.

Allt eller inget, pengar till föreningen eller en dyr resa till norr. Den som lever får se, och förhoppningsvis kommer vi alla till hallen och lyfter det där taket på hallen och ger våra krigare en jätteskjuts mot att i ett första läget tvinga fram en tredje match.

För detta är en match som vi SUPPORTRAR ska vinna, en match som laget SKA vinna, och en match som vi MÅSTE vinna.

Annars är det slut

Publicerad av Gustaf Bobeck