Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Henriks allettantips plats 1-5

Här nedan kommer nu fortsättningen och den andra delen av mitt tippande inför Allettan. Vi börjar som vanligt nedifrån och går uppåt!

5

Borlänge. Här ska förövrigt BoIS ta tillbaka de tre poängen man gav bort i Katrinhallen samt ta de poängen Borlänge "snodde" i Borlänge Ishall. Punkt. Jag tror anser att Borlänge är lite överskattade. Grundserietabellen sätter dom som etta och jag tror det säger mer om serien i övrigt än om Borlänge. Visst, det är ett bra lag med två unga duktiga målvakter, ett antal produktiva spelare i de främre femmorna som till exempels Marcus Andersson och Nils Eriksson som fullständigt matat in puckar under säsongen. Tilläggas bör dock att de har mött samma lag som BoIS. Då ökar det på den statistiken lite. Jag vill inte ta bort något från varken Borlänge eller Mariestad i detta fallet, men för Borlänge tror jag det är färdiglekt nu och det blir en femteplats vilket räcker gott och väl för att kvalificera sig för vidare spel.

4

Kallinge tog sig till Allettan i sista omgång då det säkrades och man tog femteplatsen en pinne före Tranås. Sett till målskillnad så var man faktiskt tredje bäst i serien med +11. Enbart slagna av seriesuveränerna Troja och Kristianstad. Johannes Nilsson som inför föregående säsong värvades till Nybro och som i år gör sin första säsong i Kallinge har gjort det han gjort tidigare. Producerat. En ung lovande spelare nyss kommen från Superelit. Han vann den interna poängligan 8+10. Bästa målskytten hittar man dock i Castan Sommer. Kallinge är nog det laget jag skulle vilja säga kan vara med och slåss om högre placeringar om det vill sig väl. Ganska jämbördiga med övriga lag av topp 5 och har något extra att plocka fram känns det som. Här sätter jag min joker varning till topp 3! Kallinge Har spelat många av de tighta matcherna flera år i rad utan att ha tagit det där sista steget. Är det i år det händer? Dom jobbar lite under radarn och jag tror det underlättar!

3

Ett jobbigt och duktigt Kristianstad kommer att placera sig på en tredjeplats i tabellen. Man har bara FEM spelare som gjort 10 poäng eller mer, men däremot har man i övrigt tjugotalet spelare som gjort poäng där under. En jämnhet och ett lagbygge som verkar ha lyckats. Är dom dock så bra väl i en Alletta? Alla står på noll, nya lag. Jag anser att deras poäng sedan tidigare inte betyder så mycket i kommande serie och definitivt inte i möte med de Västra lagen. Jag hade gärna mött dom som andra Västra lag, det hade varit perfekt. Vinner dom sin första match mot sitt Västra lag så tror jag dom hade varit ett enkelt byte att plocka ner på jorden i omgång två. Nu har BoIS dom i andra omgången och det kan ha stor betydelse att som första lag från en annan serie ta sig an dom. En målvakt som Joel Gistedt ska inte underskattas, men det finns ju anledningar till att han inte spelar i varken SHL eller Hockeyallsvenskan längre. Ett grymt lag , men dom kommer att halka ner ett pinnhål från deras grundserieslutplacering.

2

´"Ohhh vad blåögd du är, partisk och inga nyanserade ögon." Släng det mot mig, gör det, det rör mig inte i ryggen. Det är dags för BoIS att ta nästa steg och i år har vi ett grymt slagläge. Med nästa steg menar jag inte Hockeyallsvenskan utan PO, en bra bit in i Play Off. Mariestad har Den enskilda spetsen samt det noggrant uppbyggda laget. Man har en kemi som verkar klicka bättre och bättre. En tränare som fått bygga ett par år tillsammans med laget och som verkar få laget att utvecklas precis hela tiden. Man har kanske inte de spelarna det lyser stjärnglans om, men man har ändå 13!!! spelare som gjort 10 poäng eller bättre, 5 spelare som har gjort 20 eller bättre och en som gjort 30 eller bättre. Ja jag vet, vi har spelat i samma serie som Borlänge där vissa matcher halkat iväg, men det är en fruktansvärd både spets och bredd på poängfördelningen. Många lag skulle bara drömma om att ha två spelare på 20 pinnar eller mer. I BoIS finns det fem! Jag anser att mycket kommer att vila på Douglas och Björklund när det gäller poängplockningen. Men jag vill också poängtera det Filip Törnqvist ska bära. Laget. Jag tror verkligen att han är redo för detta. Han är pålitlig. Han är där varje match. Han kommer att kunna gå i bräschen för det här laget och leda oss till en grym andraplats i Allettan. Något som BoIS inte varit i närheten av på länge. Nu är det dags och det hoppas jag både att laget, klubben och inte minst publiken tycker! Kommer det här starta bra och publiken sluter upp, vilket dom kommer att göra så kan det här bära väldigt långt! BoIS kommer att ta en trea av Kristianstad minst och kanske knipa någon extra pinne utav Troja, det räcker för att ta denna andraplatsen.

1

Troja Ljungby... Lyssna på namnet. Dom ska tillbaka. Också detta laget har precis som BoIS 13 spelare som gjort fler än 10 poäng. Dock har man INGEN som gjort 20 eller bättre. Vilket kan tyckas lite konstigt att dom då ligger där dom ligger. Här finns det dock rutin och kultur i väggarna. Namn som Johan Andersson, Åkesson och Benker kommer att hålla en grymt bra nivå och här smäller det om man inte är på jobbet varje dag. Troja har dessutom bevisat att man kan spela en fruktansvärt bra och jämn hockey och jag tror att rutinen gör att man dessutom kommer att steppa upp ett steg till nu när det vankas "viktigare" matcher. Troja är ett lag som enbart ska gå för seriesegern. Ohotade som många vill ha dom till anser jag dock inte att dom ska känna sig. Misstag eller underskattning, ja då kommer lagen under försöka sno åt sig den åtråvärda seriesegern!

Det var min summering av Allettans övre del. Här har jag 8 rätt. Jag förbehåller att BoIS slutar etta och Troja tvåa, men det är väl inte värt att jag skriver det redan i år, men snart är vi där och då kommer hela staden att vara med på tåget!

Publicerad av Henrik Andersson