Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

KH:s allettantips plats 6-10

Grundseriens tabelltips gick riktigt bra för min del och nu vill jag naturligtvis visa att det inte var en engångsföreteelse! Än en gång ska jag bevisa att ålder och vishet går före ungdom och skönhet! Så här slutar allettan om det går som jag tror:

10. Kumla HC

Laget inledde serien bra men fick efter några tunga skador strida ända in i sista omgången för att säkra allettanplatsen. Där lyckades man dock besegra derbyrivalen Lindlöven med 4-3, riktigt starkt! Defensivt har man gjort det helt ok, endast Bois och Borlänge släppte in färre och i den egna kulan kan man tråka ihjäl de flesta lag, speciellt Bois har stora problem där. Men skyttekungen Philip Larsson kommer inte tillbaka i brådrasket med sitt brutna ben och utan honom saknar laget riktig spets i det offensiva spelet. Och nu när försvarsspelet hos motståndarna höjs ett snäpp så tror jag laget får svårt. Enstaka matcher (speciellt på hemmaplan) kommer de att kunna vinna, men i långa loppet tror inte att man räcker till.

9. Skövde IK

De båda hockeyettanexperterna Mikael Mjörnberg och Henrik Skoglund tror inte alls på Skövde IK och tippar dom sist. Och visst har spelet inte sett alltför förtroendeingivande ut till stora delar i grundserien, men man har ändå skärpt till försvarsspelet mot slutet och hittat något som i alla fall liknar stabilitet. Kempe är en tränare som brukar få fason på just defensiven och även om det tagit ett rätt långt tag så tror jag att man är inne på rätt väg nu. Offensivt så känns man tunna, men i Carl-Johan Sjögren, Tomas Wallgren och Oskar Back har man i alla fall fått till en bra förstakedja och kedjan med Adam Rundkvist, Alexander Henriksson och Viktor Jörnevik har potential. Till en playoffplats har jag dock svårt att se att det skulle räcka.

8. Nybro Vikings

Har gjort det riktigt bra som tagit sig till allettan för första gången på flera år, speciellt som man inte var topptippad inför serien. Jag tror att de kommer att fortsätta leverera habila prestationer och knipa en playoffplats, men den där riktiga spetsen för att göra en toppattack tycker jag saknas. Som jag förstått det har Östlund varit riktigt bra i kassen, men detta är hans första säsong med riktigt bra stats och bakom honom känns det tunt. Den stabila defensiven kommer ge många sköna poäng, men det känns som att det saknas lite offensiv slagkraft nu när det vässas ett snäpp till.

7. Lindlövens IF

Ska erkänna att jag tvekade länge på vilket lag av Lindlöven eller Nybro jag skulle ha överst, men till slut så föll ändå valet på laget från den västra serien. Mycket tack vare att de har en mycket kompetent tränare i Jussi Salo, en tränare som verkligen fått laget att spela efter sina resurser. De håller ihop laget bra, ställer om snabbt och har ett par spetsar som kan sätta puckarna i Johan Persson och Anton Tano. Jag gillar också offensive backen David Berg som spelar med stort självförtroende, men laget skulle behöva ha in en stark defensiv back till för att vässa försvarsspelet ett snäpp till nu när motståndet blir tuffare.

6. Vimmerby HC

Tittar man på spelarmaterialet så är detta ett lag som ska kunna vara med och slåss ännu högre upp. Man har två bra målvakter i Viktor Kokman och Oscar Fröberg, en backsida med spetsar som Petter Runesson, Dennis Fröland och Karl Johansson samt klassforwards som Markus Modigs, Kalle Östman och Victor Crus Rydberg. Men spelet har så här långt på säsongen inte imponerat, prestationen har varit ojämn och man har inte fått ut max ur materialet. Det KAN naturligtvis vara en styrka att man har ännu mer att ta ut, men det kan också skapa frustration när spelare inte känner att de riktigt får till det. Nu vässas motståndet ytterligare ett snäpp och kan då inte Vimmerby också lyfta sig en nivå till så kommer man inte att placera sig på den övre halvan. Att de når playoff tror jag dock de gör med marginal.

Publicerad av Krister Holm