Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Vem tippar bäst?!

Nu när grundserien är färdigspelad så har vi äntligen möjlighet att få svaret på vem som vann tipstävlingen. Är det den ungdomliga stilen med tips från höften i form av blott 25-årige Henrik som är det vinnande konceptet, eller är det den mer mogna och analytiska metoden från den några år äldre Krister som är den bästa?

För att ge svar på den frågan så måste vi först och främst slå fast en uträkningsmodell. Jag har jämfört lag för lag vilken plats laget kommit på i verkligheten och jämfört med den placering vi tippade dem. Om jag tippat ett lag som trea och det i verkligheten kom femma så har jag alltså tippat laget två placeringar fel och får då två poäng. Sedan gör man så med alla lag och lägger slutligen ihop alla fel och då gäller det att ha så låg felpoäng som möjligt.

Så här slutade tabellen:

 1. Borlänge

 2. Mariestad

 3. Lindlöven

 4. Skövde

 5. Kumla

 6. Grästorp

 7. Arboga

 8. Köping

 9. Enköping

 10. Forshaga

 11. Åkers

 12. Surahammar

Om vi börjar med att syna Henriks tabelltips:

 1. Bois 1 placering fel

 2. Borlänge 1

 3. Kumla 2

 4. Åkers 7

 5. Enköping 4

 6. Lindlöven 3

 7. Skövde 3

 8. Forshaga 2

 9. Arboga 2

 10. Grästorp 4

 11. Köping 3

 12. Surahammar 0

Vi kan konstatera att han (liksom många andra ska tilläggas) hamnade helt fel vad gäller Åkers tips. Svenska spel hade Åkers som trea med 3,50 i odds, de borde ha en stor jäkla skämskudde! Men han överskattade också Enköpings slagstyrka rejält. De som framför allt gick starkare än Henrik trodde inför serien var Grästorp, Lindlöven och Skövde.

Hur såg då mitt (Kristers) tips ut?

 1. Borlänge 0 placering fel

 2. Bois 0

 3. Enköping 6

 4. Lindlöven 1

 5. Kumla 0

 6. Skövde 2

 7. Åkers 4

 8. Arboga 1

 9. Forshaga 1

 10. Grästorp 4

 11. Köping 3

 12. Surahammar 0

Jag är rätt nöjd med mitt tips, fast tre riktiga plumpar finns det i protokollet: Framför allt hade jag en alldeles för stark övertro på Enköping. Jag såg dom som skrällen som skulle utmana toppen med tanke på en bra vårserie och flera intressanta nyförvärv, men så blev det inte alls. Vad det beror på kan jag inte svara på, men Enköping är en jättebesvikelse. Den andra besvikelsen är Åkers. Även om jag inte trodde på dom lika mycket som Henrik och Svenska spel så trodde jag att spetsen skulle hålla dom från de absoluta bottenregionerna. Nu försvann till viss del spetsen tidigt, men nog sjutton borde man kunna förvänta sig mer än sju ynka poäng från ett lag med bröderna Lagerström?! Tony gick från 42 poäng under hösten förra säsongen till 12 i år… Den tredje plumpen är den stora positiva överraskningen, Grästorp. Men jag vet att inte ens de själva trodde att de skulle lyckas så bra, jag har pratat med såväl tränare Joukov som Carl Holmberg och ingen av dom trodde att de skulle kunna vara med så långt upp, min tippade tiondeplats för Skaraborgarna var rimlig. Fast jag hade gärna haft fel med ännu en placering! I övrigt är det endast med liten marginal jag tippat fel och så pass tät är serien att en placering eller två kan skilja med en enda seger.

Vem är då bäste tipparen? Summerar man Henriks felpoäng så blir det 32, summerar man mina blir det 22. Jag inte bara vann jag sopade banan med honom! Vad synd att vi inte slog vad om mer än äran! Fast Henrik har lovat att han ska ta revansch nu när det vankas alletta. Hur det blir med den saker får vi väl se, jag tror att gammal förblir äldst!

Publicerad av Krister Holm