Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Västra lagens träningsmatcher

Vilka lag har visat att de är att räkna med under träningsmatcherna och vilka har mer att bevisa? Här kommer hur lagen i västra serien träningsmatchat med kommentarer!

OBS! Samtliga resultat redovisas med lagets siffror först.

BORLÄNGE

Hemmamatcher

Mora 3-2

Haninge 4-1

Östersund 4-3

Bortamatcher (Borlänges mål först)

Örnsköldsvik 1-3

Haninge 5-4

Östersund 0-1

Borlänge har endast spelat sex träningsmatcher under försäsongen, ovanligt få. De har imponerat hemma under försäsongen med fina segrar mot Mora och Östersund bland annat. Borta har det gått lite trögare resultatmässigt men utöver mot Östersund har man varit bra med i matcherna.

LINDLÖVEN

Hemma

Forshaga 7-6

Arboga 5-1

Karlskoga 0-8

Huddinge 2-5

Borta

Västervik 1-4

Forshaga 1-2

Huddinge 3-2

Kongsvinger 2-4

Arboga 3-2 e str

Har kanske inte imponerande resultat under försäsongen men inte heller några som ger anledning för klubben att känna någon större oro.

ENKÖPING

Hemma

Arboga 4-1

Sollentuna 4-1

Tumba 3-2

Borta

Gruner 1-6

Hasle Lören 5-1

Sollentuna 1-2

Tumba 3-0

Det är svårt att avgöra var Enköping står baserat på träningsmatcherna, dels då de inte spelat så många, dels då de inte mött motstånd som man vet riktigt var de står. Men de har idel segrar på hemmaplan och det är bra.

KUMLA

Hemma

Örebro J20 0-4

Tranås 3-1

Borta

Huddinge 0-2

Karlskoga 1-3

Tranås 2-3 e fl

Hammarby 1-4

Tranås har man matchat på ett bra sätt med en seger och en oavgjord men i övrigt så är det inga imponerande resultat Kumlalaget har att visa upp.

SKÖVDE

Hemma

Bois 4-3

Karlskoga 1-2

Vita Hästen 2-4

Vimmerby 0-4

Borta

Vimmerby 1-4

Bois 1-4

Troja 2-4

Frisk Asker 4-1

Tranås 3-4 (sd)

Inledde träningsmatchandet bra med seger mot Bois och rätt jämna matcher mot allsvenska Karlskoga och Hästen. Sedan såg det trögare ut och det var säkert skönt för laget från gråmulna berget att få en seger i sista träningsmatchen mot Tranås, även om Tranås gått mer än lovligt trögt under försäsongsmatcherna (endast två segrar på åtta matcher).

ÅKER /STRÄNGNÄS

Hemma

Surahammar 2-5

Köping 1-3

Wings 4-2

Borta

Huddinge 2-5

Surahammar 3-1

Laget har endast spelat fem träningsmatcher bland annat med anledning av att man fått ställa in matcher då man inte ens haft fullt lag. Det kan också vara en förklaring till de rent ut sagt mediokra resultaten emot Surahammar och Köping. På slutet har man fått in några fler spelare och har då något bättre resultat men långt ifrån några som skrämmer.

ARBOGA

Hemma

Lindlöven 2-3 e str

Vallentuna 2-0

Borta

Haninge 5-4

Lindlöven 1-5

Vallentuna 3-1

Arlanda 2-0

Enköping 1-4

Då Arbogas hemsida inte rapporterar resultat så har jag fått snoka reda på resultat på annat sätt, så kan ha missat någon match. Men det har gått ungefär som förväntat i matcherna, några segrar mot lite svagare östettanlag medan man förlorat mot starkare lag från västra ettan.

FORSHAGA

Hemma

Lindlöven 2-1

Färjestad J20 2-1 e fl

Grums 4-5

Kongsvinger 4-2

Borta

Lindlöven 6-7

Kongsvinger 7-6

Grums 0-1

Då Forshagas hemsida är mer eller mindre nedlagd så har jag fått söka resultat på andra håll, jag kan därför ha missat någon match. Det har varit upp och ner i träningsmatcherna för Forshagas del, imponerande segrar mot Lindlöven och Färjestads J20 men att förlora mot division 2 laget Grums dubbelt är inte godkänt.

GRÄSTORP

Hemma

Hanhals 0-3

Varberg 3-1

Dalen 1-0

Bäcken 3-1

Borta

Hanhals 2-3 e str

Halmstad 1-4

Dalen 0-2

Vinster har varvats med förluster mot söderlag som utöver Dalen tippas i de nedre regionerna. Har gått ungefär som man kan förvänta sig under försäsongen.

KÖPING

Hemma

Sollentuna 1-2

Haninge 4-0

Väsby 2-1 e str

Borta

Åkers 3-1

Sollentuna 2-1

SURAHAMMAR

Hemma

Åkers 1-3

Borta

Åkers 5-2

Hallstahammar 0-3

Dessa tre matcher är de enda som går att hitta hur jag än söker. Att besegra Åkers hemma är starkt, men inte ska man förlora och bli nollade mot division 2-laget Hallstahammar…

Publicerad av Krister Holm