Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

KH:s tabelltips plats 4-1

Nu kommer sista delen i oxarnas tabelltips. Sista ordet får Krister Holm som avslöjar hur han tror toppen kommer att se ut.

Plats 4

ENKÖPING

Målvakter Betyg 3

Har fått in en bra målvaktsförstärkning i och med värvningen av Surahammars Simon St Cyr som kompletteras med Rasmus Eklöf som hade 90,4 i räddningsprocent på sina 10 spelade matcher föregående säsong. Det ser stabilt ut.

Backar Betyg 3

Har en av hockeyettans mest rutinerade uppsättningar med fyra pjäser som är 27 år eller äldre. En av dom är defensivspecialisten Magnus Svanberg som vi minns från tiden i Bois, men också Markus Jonsson, Andreas Lindqvist och nyinkomne Richard Persson är bra division 1-backar. Detta kompletteras av lite yngre killar som Andreas Sojé och Anton Wingqvist vilket gör att man har en bra mix. En stark trea.

Forwards Betyg 4

Har blivit av med Fredrik Abrahamsson, men har istället fått in Petter Mattsson vilket gör att man som motståndare fortsatt måste se upp med Enköpings vassa offensiv. Andreaz Persson är still going strong och det finns flera skridskostarka ungtuppar att sätta vid hans sida, speciellt intressant kanske Oscar Pettersson är som fick ett lyft när han fick spela med nämnde Andreaz. Även Kevin Weiskog hissar jag en varningsflagg för, han var riktigt bra tillsammans med Markus Kinisjärvi (numer Sundsvall) under sin sejour i Vimmerby.

Totalt betyg 10

Enköping började uselt förra säsongen men bytte tränare och fick fart på grejorna och fixade sånär playoffspel efter jul. Nu har man förstärkt akkilleshälen målvaktssidan och även backsidan känns starkare så det tidigare anfallstunga laget känns nu mer välbalanserat och kniper fjärdeplatsen.

Plats 3

LINDLÖVEN

Målvakter Betyg 4

Förra säsongens storsuccé Mattias Pettersson har lämnat för större uppdrag, men i Charlie Torstensson har man fått en riktigt bra ersättare som bland annat gjorde 11 allsvenska matcher säsongen som gick. I Christoffer Ulvestav har man en bra backupkeeper som kommer att kunna vinna matcher åt laget då han får chansen.

Backar Betyg 3

Har en kompetent och bred backsida med David Berg som lite spets, men den där riktiga toppen kanske inte finns. Kommer att göra sitt jobb.

Forwards Betyg 3

Max Lalander är den stora stjärnan i laget. Han gjorde 44 poäng förra säsongen och vann den interna poängligan med 8 pinnar före den före detta Skövdespelaren Anton Tano som också är en hårt arbetande forward. I övigt känns det lite som backsidan, kompetent och stabilt men kanske inte med det där lilla extra.

Totalt betyg 11

Lindlöven spelade playoff förra säsongen då man gick bakvägen dit, men det tror jag inte man gör i år. Jag tror att man nämligen att man istället tämligen komfortabelt kommer att ta sig till allettan. Man har kanske inte de stora stjärnorna, utan istället ett LAG. Det är något man inte förknippat Lindlöven med under tidigare säsonger, men förra säsongen tog man ett stort steg i rätt riktning och nu tror jag det bär till en tredjeplats.

Plats 2

MARIESTAD

Målvakter Betyg 3

Robin Wallin fick dra ett tungt lass med tuff matchning förra säsongen, i år så kan den lovande keepern räkna med tuff konkurrens i form utav Arvid Ljung som spelat väldigt förtroendeingivande under träningsmatcherna.

Backar Betyg 4

Här finns det mesta: Offensivt spelskickliga backar och defensiva kraftpaket, talang och rutin, snabbhet och placeringssäkerhet. Spelskickliga Tobias Björklund ser ut att åtminstone delvis kunna ersätta flyktade Bertov, allrounda Johan Frick ser ut att kunna få sitt stora genombrott och i starke Albin Hernod har man antagligen sin nästa allsvenska backexport. Det som skiljer laget från en femma i betyg är att det saknas en back så länge den kanske starkaste pjäsen Mikael Alba inte är spelklar (spelar antagligen inte innan jul).

Forwards Betyg 4

Laget känns klart starkare offensivt i år jämfört med ifjol, med förvärv av spelskickliga Oskar Norlöv och målskytten Linus Pellfolk. Sedan tidigare så hade man en väldigt bra förstafemma, men med dessa nytillskott och med en Lukas Larsson som är talangen som fullständigt kan dominera en match så ser laget klart vassare ut. När man kan ha en tredjekedja bestående av bröderna Engqvist och Linus Pellfolk så förstår man att också bredden finns, speciellt som juniorerna i fjärdekedjan visat framfötterna under försäsongen.

Totalt betyg 11

Laget känns mer komplett, mer välbalanserat och bredare än föregående säsong. Då var man västra serien näst bästa lag och inget talar för att man inte ska kunna var det den här säsongen också, kanske kanske kan man till och med störa favoriterna Borlänge.

Plats 1

BORLÄNGE

Målvakter Betyg 4

Jag misstänker att Tobias Sandberg, ny från Örnsköldsvik, kommer att få ta förstaspaden då han har riktigt bra statistik från de senaste åren. Har U18-landslagsmeriter och är fortfarande bara 22 år så lär ha mer utveckling i sig. Dessutom en bra backup i Markus Hellgren Smed. Västra ettans starkaste målvaktspar, en stark 4.

Backar Betyg 4

Har en väldigt bred backsida med många spelare som håller bra i division. I Dick Ahlström har man en kompetent offensiv back med ett bra skott, även om han inte ser rörligast ut på isen. I Mattias Wiklund och Jonas Halvarsson har man backar som också kan producera framåt. I Jim Jakobs har man en tufft spelande back som gör stor nytta för laget och i nye Alexander Glimtoft så har man en backtalang som kan blomma ut. Ser rätt komplett ut.

Forwards Betyg 5

Har en hel hoper med forwards som kan producera, som till exempel Patrik Elfsberg, Viktor Ehn, Philip Wadén, Marcus Andersson och tvillingarna Eriksson. Man har dessutom fått in ett intressant nyförvärv från Djurgårdens J20 i Markus Nygren. Det som saknades lite i förra årets succélag lite möjligen var den tuffa och obekväma spelaren. Det har man nu fått in i och med värvningen av tuffingen Viktor Mårtensson från Leksand. Forwardssidan har dessutom bra bredd.

Totalt betyg 13

Förutom målvakterna så har i stort sett hela förra årets succélag stannat och dessutom har man fått in några riktigt vassa nyförvärv med Viktor Mårtensson som kronan på verket. Västra serien är inte så högt ansedd, men jag tror att Borlänge kan bli en jobbig utmanare också för favoriterna i söderserierna.

Publicerad av Krister Holm