Aktuellt i klubben

Bästa spelarna kvar på marknaden

Vilka är de bästa hockeyettanspelarna som fortfarande finns kvar på marknaden? KH listar.

Ettans fem bästa tränare

Hockeyettans fem bästa spelare i vardera position är redan utsedda, men vilka är ettans fem bästa tränare?

Ettans fem bästa forwards

Vilka är de bästa spelarna i hockeyettan på respektive position? Det är ingen lätt uppgift att ta sig an, men jag tänkte i alla fall göra ett försök. Idag är turen kommen till forwards.

Sportcheferna om lagbyggena: Nybro

Viktigaste pjäsen för att nå framgång är inte en bra målis eller tränare, det är sportcheferna. I en serie intervjuer presenterar jag några av hockeyettans främsta lagbyggare. Idag Nybro.

Holmgång möter bröderna Engqvist

KH möter bröderna Engqvist i en öppenhjärtig intervju om livet och hockeyn.

Visa äldre artiklar

Henrik sista del i tipset. Plats 1-4

1.BoIS. Jag må vara blåögd i de flesta skeendena, men vill inte missa chansen att från början verkligen tro på mitt eget lag och serieseger. Vi var lite ojämna ifjol, men hade ändå chansen på seriesegern ända fram till sista omgången, men lyckades missa ändå. Jag vill inte ha det till att vi har ett sämre lag i år. Snarare tvärtom. Vi har breddat forwardssidan med spelare som tillför spetsegenskaper. Alla kanske inte har kommit igång riktigt än, men man ser att det tar sig och det snabbt. Lucas Larssons försäsong är inte heller att leka med och tillsammans med Hägg och Dahlbom tycker jag att dom är de tre största utropstecknen inför serien. På backsidan har vi tappat offensive bjässen Bertov. Tungt tapp naturligtvis, men vi ska också ha i åtanke att hade vi inte haft honom där förra säsongen så hade någon annan fått hans speltid och vem vet, kanske den backen hade gjort det lika bra. Vi har fått in Björklund på backen som till viss del kanske kan fylla ut Bertovs lucka och vi har även Johan Frick som verkar ha hittat tillbaka till sin kapacitet han så fint lovade oss när han slog igenom. När det gäller målvakter har vi två jämnare målvakter i år. Två stycken som kan utmana varandra. Jag tror ju på Robin som förstaval och gillade det jag såg förra året också. Kan han ta ett litet snäpp till med sin lägstanivå så kommer han bli riktigt bra! Storleken och kapaciteten finns där!

2.Borlänge. Förra årets utropstecken. Här vill jag dock höja ett varningens finger för flopp. Gick det för bra förra året? Är dom några giganter egentligen? Njae... klart att kapaciteten finns där, men så lätt lär det inte gå. Tappen inför kommande säsong är ersatta med spelare som jag inte anser vara sämre. Dock tror jag inte det räcker till serieseger i år. Visserligen är man bättre på pappret kanske, men sett över hela säsongen blir man slagna av BoIS!

3.Kumla. Philip Larsson med en nystart och revanschlust, Lennartsson, Kovalonok samt Tim Harrysson i målet. Det är riktigt erkänt bra namn i ettan och jag anser Kumla som rent av farliga i år. Patrick Tohreson från Norska andraligan ska också bli spännande att följa! Dom kniper en fin tredjeplats och tar sig bekvämt till Allettan. Kumla har byggt upp sitt klubbmärke till något att räkna med och jag hoppas dom fortsätter på den vägen och etablerar sig på den övre halvan på riktigt. Ju fler lag som blir som Kumla, desto bättre kommer lägstanivån bli i ettan och till slut kommer det påverka den totala produkten Hockey i Sverige!

4 Åker/Strängnäs. Om vi börjar med målvakterna så finns det inte så mycket att säga. Kanske en av de svagare om inte den svagaste uppsättningen målvakter i serien om man ser historiskt sett samt statistiken på pappret. Backuppsättningen är inte heller gigantisk, men man har några jag tror kan knyta ihop det till något bra. Bland annat Martin Backholm och Fredrik Sonntag. bra producerande killar med lite ålder och rutin. Detta tillsammans med Erik Stenros som är ny från Tumbam tror jag kan bli spännande. En ung lovande kille som gjort ganska bra med poäng i J20 men inte fått till det riktigt de få matcher han gjort på seniornivå. Kanske släpper det i år. Går man istället över och kollar forwards så hittar man en uppställning som många lag trånar efter. En uppställning där ALLA kan göra poäng. De jag ej räknar upp nu gör ändå sina 10-20 poäng säkert... Carl Broberg, Troy Barss, Daniel Despotovic, TONY LAGERSTRÖM, Alexander Lagerström och Nicklas Nilsson är spelare som själva kan avgöra matcher. Detta laget kryllar av spelare som skulle kunna värvas som stjärnor till andra division 1 lag. Det kommer att bli tufft för motståndet om Åker får fäste i offensiv zoon. Då kommer det till och med räcka till en plats i topp 4. Jag anser också att trots deras "dåliga" defensiva sida kompenseras av en grym offensiv vilket gör att man kommer vara bättre än många lag i vinter.

Det var mitt tips inför säsongen 2016/2017. Som vanligt lika höga förväntningar som vanligt. Tron på att jag har tippat rätt, men till slut står man där med 2 överraskningar och två floppar och inte ett rätt på tipset. I år känns det dock som att motståndet är lättare. Det är "bara" Krister Holm som står för motståndet och jag kan inte minnas mig ha förlorat en enda vadslagning mot honom med mina pessimistiska tips, så varför skulle inte ett optimistiskt slå in?

Tack för att ni läst och fortsätter läsa!

Ha de!

Publicerad av Henrik Andersson